djeca, mladi

Ljetni kamp Etnografskog muzeja 'U muzejskom hladu'


vrijeme: 30.06.2020. - 10.07.2020.
mjesto: Etnografski muzej Zagreb

Zagrebački Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom 'U muzejskom hladu'. Prijave su u tijeku.

U sklopu kampa održat će se niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući. Prvi kamp će se održati od 30. lipnja do 3. srpnja i drugi od 7. srpnja do 10. srpnja 2020. Svaki kamp nudi različiti program.
 
Kampovi su za djecu od 7 do 12 godina. Cijena programa je 100 kn/kampu/djetetu i uključuje ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave te sav potreban materijal za radionice.

Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
 
Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na: edukacija@emz.hr.
 
Više o programu

Prvi kamp U muzejskom hladu I održat će se od 30. lipnja do 3. srpnja od 11 do 13 sati.
U radionicama će se oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnati šeširi, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima. Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim depoima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući.
 
Drugi kamp U muzejskom hladu II održat će se od 7. srpnja do 10. srpnja od 11 do 13 sati.
Naučit ćete filcati i izrađivati broševe ili privjeske od filca, zaigrati igru Čiji je ovo šešir?, svirati djembe bubnjeve, izrađivati glinene maske te tako otputovati u daleku Afriku.

(D.H.F., 19.06.2020)