67. Pulski filmski festival će se održati od 18. do 26. srpnja na tradicionalnim lokacijama: u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu. Festival će otvoriti hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma 'Mare' redateljice Andree Štake. " />
festival

Film 'Mare' otvara 67. Pulski filmski festival


vrijeme: 18.06.2020. - 26.06.2020.
mjesto: Pula

67. Pulski filmski festival će se održati od 18. do 26. srpnja na tradicionalnim lokacijama: u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu. Festival će otvoriti hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma 'Mare' redateljice Andree Štake.

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća Pulskog filmskog festivala u Ministarstvu kulture, pod predsjedanjem državnog tajnika Krešimira Partla, potvrđen je termin održavanja festivala, a imenovan je i Ocjenjivački sud i određen film otvaranja.

 

Dobitnica Velike zlatne Arene na 66. Puli, redateljica Dana Budisavljević, producent Danijel Pek, glumica Ksenija Marinković, snimatelj Danko Vučinović te urednica i novinarka Lina Kežić čine Ocjenjivački sud koji će ove godine odlučiti o najboljim filmovima, odnosno o hrvatskom programu u konkurenciji.

 

Festival će otvoriti film "Mare", s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama. Priča prati peteročlanu obitelj u kojoj majka, iako živi relativno sretnim životom, poželi izaći iz svakodnevne monotonije.

 

Festival će narednog tjedna objaviti cjeloviti natjecateljski i nenatjecateljski program 67. izdanja.

 

(R.P.B., 19.06.2020)