" />
predavanje, tribina

Književna tribina 'Rani radovi' u klubu Močvara


vrijeme: 24.06.2020. 20,30 h
mjesto: Zagreb, Klub Močvara, Trnjanski nasip bb

Klub Močvara organizira književnu tribinu 'Rani radovi' u sklopu programa Književnost u Močvari u srijedu, 24. lipnja, od 20,30 sati, na terasi Močvare. Ciklus 'Rani radovi' većinom je fokusiran na mlađu scenu, kao i međugeneracijski književni dijalog.

Uz autore i autorice do 35 godina koje inače promovira (ovaj put – Laru Mitraković i Filipa Rutića), ugošćuje redovito i jednog autora ili autoricu izvan rečenog okvira, ovoga puta Tomicu Šćavinu, dok će moderator biti Robert Perišić. Ulaz je besplatan, a mjesta možete rezervirati putem formulara na stranici: mochvara.hr/terasa

 

Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput će komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Vodica, Komiže i Varaždina (takozvani VKV trokut), vidjeti kako je bilo raditi na kruzeru prije korone, kakva je bila inspiracija u doba korone i imali li tu uopće ikakvog napretka.

 

Lara Mitraković iz Komiže na Visu (rođena 1992. u Splitu) apsolventica je diplomskog studija kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njena je poezija objavljena u više časopisa, zbornika i na portalima. Jedna je od članica Književne grupe 90+, a sudjelovala je i u rezidencijalnom projektu Ulysses' Shelter 2019. godine. Pjesme su joj prevedene na rumunjski, slovenski i grčki.

 

Filip Rutić (1997., Varaždin) nakon završetka gimnazije upisuje sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je u procesu završavanja preddiplomskog studija. Piše scenarije i prozu koja češće ispadne kraća nego duža. Njegova priča ''Šipu racku'' objavljena je u magazinu za književnost i umjetnost NEMA.

 

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman "Brod za Lajku" ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman "Povratak genija" osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman, "Soba na dnu mora" ušao je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Među ostalim, tematizira rad na kruzeru gdje je bilo čudno i prije korone.
 

Facebook stranica

 

(R.P.B., 23.06.2020)