" />
predstava

Rakovčeva 'Sliparija' premijerno u INK-u


vrijeme: 25.06.2020. - 27.06.2020.20 h
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5

Roman Milana Rakovca 'Sliparija' doživjet će svoje premijerno kazališno-filmsko izdanje kao multimedijalni projekt u režiji Matije Debeljuha na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta, 25., 26. i 27. lipnja, s početkom u 20 sati, .

Bit će to prva premijera u "doba Covid - 19" pa stoga i zbog poštivanja svih mjera imati čak tri izdanja kako bi ju svi pretplatnici i zainteresirani posjetitelji mogli vidjeti.

 

Oduševljen trećim postavljanjem vlastitih djela na scenu INK, sam se autor obratio nazočnima na konferenciji za medije, prisjećajući se i nagrađivane predstave 'Riva i druxi i Blak. Njegovo osobito zadovoljstvo leži u činjenici da je za njegovim romanom posegnuo mladi autor kojeg, kao i njegovu obitelj, pozna od malih nogu.

 

Vrlo nadahnuto, obratio se i redatelj predstave i video materijala, kao i glumica i dramaturginja Rosanna Bubola.

 

U svakom slučaju, ostaje vam da posjetite kazalište i sami se uvjerite u originalnost umjetničkog djela koje objedinjuje mudrost, životno iskustvo provjerenog istarskog književnog barda i mladog, talentiranog multimedijalnog umjetnika.

 

Predstava 'Sliparija' nastala je u sklopu programa Čakavske scene INK i sufinancirana je sredstvima Istarske županije, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost.
 

(R.P.B., 24.06.2020)