" />
obavijest

Promocija romana 'Grad, pepeo' Ivane Rogar


vrijeme: 01.07.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; Booksa

Naklada OceanMore najavljuje promociju romana 'Grad, pepeo' Ivane Rogar, u srijedu, 1. srpnja, u 20 sati, u zagrebačkoj Booksi.

Uz autoricu Ivanu Rogar, o romanu će govoriti Zoran Roško, a susret će moderirati Nataša Medved.

 

Nakon izvrsne zbirke priča 'Tumačenje snova' (2016.) ovjenčane Nagradom Kamov, Ivana Rogar napisala je roman koji na apsurdan i duhovit način prikazuje ono što se čovječanstvu ciklički događa, ali je spletom okolnosti nenamjerno uspio prikazati situaciju sličnu ovoj koju proživljavamo u proljeće 2020. Disfunkcionalna obitelj živi u oronulom stanu izolirana od svijeta, u neimenovanom gradu u kojem građani izlaze samo ne bi li nabavili osnovne namirnice. Roman je zamišljen kao slagalica čije dijelove čitatelj stavlja na svoja mjesta i naposljetku dolazi do cjelovite slike o sveopćem srozavanju života. Počevši kao začudan čin, u kojem ispočetka nije jasno tko pripovijeda, a još manje gdje i zašto, pripovijedanje se pomalo raspetljava te završava potresnim zaključkom. O nevolji koja ih je zadesila likovi ne govore, što čitatelja stavlja pred zagonetku koju mora raspetljati kao u kakvu trileru.

 

Promocija se održava u sklopu manifestacije Booksa u parku pa se isti dan, u srijedu 1.7. već od 12 sati može posjetiti sajam izdanja Naklade OceanMore u parku ispred Bookse te se uz prigodne popuste opskrbiti za ljeto.
 

(R.P.B., 29.06.2020)