natječaj

Natječaj za kratku priču - satiru 'Slavko Kolar' 2020.


prijava: 30.09.2020.
mjesto: Čazma

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje natječaj za kratku priču – satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna. Natječaj traje do 30. rujna 2020.!

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

 

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

 

1. u pisanom obliku, priče,  sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču - satiru", a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,


2. u elektroničkom obliku na  e-mail:  slavkokolar.price2020@gmail.com, prijavljena priča označena šifrom, te rješenje šifre i osobne podatke autora.

 

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

 

Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:

- prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kn neto

- druga nagrada u iznosu od 2.000,00, kn neto

- treća nagrada u iznosu od 1.500,00 kn neto

 

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2020.

 

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani" u Čazmi.
 

(R.P.B., 01.07.2020)