" />
obavijest

'Priče za Milenu' u Booksi


vrijeme: 02.07.2020. 18 - 20 h
mjesto: Zagreb; Booksa

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2. srpnja, od 18 do 20 sati, u zagrebačkoj Booksi, u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere. O njenom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović.

Razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.

 

Istaknuta spisateljica, prevoditeljica i feministica Milena Benini preminula je 4. lipnja 2020., u 54. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

 

Impresivan književni opus samo je dio ostavštine Milene Benini. Uz prijevode knjiga i stripova, tu su feministička i književna teorija, aktivizam, uređivanje te bogat i raznolik resume predavanja, javnih nastupa i spisateljskih radionica. 

 

No, kako je Milena svoje prste imala u mnogim pričama, feminističkim, esefičnim, književnim, životnim, pa i u onoj Booksinoj, na komemoraciji će svi koji to žele moći podijeliti svoju priču o Mileni Benini - dugogodišnji prijatelji, suradnici i čitatelji kojima su Milenine riječi utjecale na život, svi su dobrodošli u Booksu podijeliti svoju priču o Mileni.
 

(R.P.B., 01.07.2020)