koncert

Bogatstvo Mozartova života na koncertu 'Gran Partita'


vrijeme: 09.07.2020.
mjesto: HNK u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje zagrebačku izvedbu najmisterioznijeg i, po mnogima, najsofisticiranijeg Mozartovog djela – Gran Partita, 9. srpnja u 19.30 sati. Majstori na instrumentima su članovi orkestra zagrebačke Opere, a izvedbom će ravnati maestro Nikša Bareza.
 
Gran Partita, punoga naziva Serenada br. 10 za puhače, s dvije oboe, dva klarineta, dva basetna i četiri francuska roga, dva fagota te jednim kontrabasom, jedino je djelo takve vrste u opusu Wolfganga Amadeusa Mozarta te ujedno i najveće djelo klasičnoga razdoblja skladano za solo instrumente.

To rijetko izvođeno djelo, iznimno izazovno za izvođače, a popularno među publikom, pod ravnanjem maestra Nikše Bareze bit će izvedeno u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u četvrtak, 9. srpnja s početkom u 19,30 sati.

Na koncertu kojim će se ujedno obilježiti i kraj ove neobične i neizvjesne sezone bit će predstavljena i europska platforma FEDORA kojoj su ove godine u središtu zanimanja digitalni projekti koji promiču opernu i baletnu umjetnost.

Opširnije:
https://www.hnk.hr/hr/opera/(D.H.F., 03.07.2020)

Tagovi: gran partita