" />
predavanje, tribina

Književni susret s Veljkom Đorđevićem u Koprivnici


vrijeme: 13.07.2020. 18 h
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6

U ponedjeljak, 13. srpnja, u 18 sati, u dvorištu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se književni susret s dr. sc. Veljkom Đorđevićem, prof.

Veljko Đorđević, specijalist psihijatar i psihoterapeut, od početka svog stručnog, nastavnog i znanstvenog rada usmjerio se na područje socijalne psihijatrije i popularizaciju psihijatrije, kao i cjelokupne medicine. Više od dvadeset i pet godina vodio je radijske emisije “Čovjek je čovjeku lijek” i “Povjerljivo dr. Veljka Đorđevića”, a osamnaest je godina uređivao i vodio televizijsku emisiju o zaštiti i unaprjeđenju zdravlja “Ekspertiza”. Zaposlen je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao profesor na Katedri za psihijatriju i psihološku medicinu te na Klinici za psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

 

Iza njega je čitav niz uspješnih i od publike odlično prihvaćenih romana (Sante leda: ljubić s predumišljajem, Ožiljci života i Glumac na kauču), drame (Izgubljene duše) te autobiografskih i memoarskih zapisa (Lepoglavski blues, Osječki nokturno i Ludolog među umjetnicima).

 

Ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, držanje distance i dezinfekciju ruku.
 

(R.P.B., 08.07.2020)