natječaj

Natječaj za 27. Slavonski biennale


prijava: 30.09.2020.

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje Natječaj za sudjelovanje na izložbi 27. Slavonski biennale. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2020.

Slavonski biennale je skupna, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost po izboru Ocjenjivačkog suda u sastavu: dr. sc. Krešimir Purgar, predsjednik, dr. sc. Nataša Lah, Jasminka Babić, Matija Debeljuh, Valentina Radoš, kustosica izložbe, naslovljena: Slika kao virus.

Ovogodišnje izdanje Slavonskog bijenala pod nazivom Slika kao virus želi propitati reakcije umjetnika na potpuno novu situaciju u kojemu se putevi nevidljivih neprijatelja (virusa) i hiper-vidljivih vizualnih komunikacija susreću i često razmjenjuju uloge. Pozivamo umjetnike svih medija da pokažu na koji način vide umjetničku komunikaciju danas kada je ono čega se najviše bojimo nevidljivo. Može li u takvom strahu ono umjetnički i medijski vidljivo uopće prikazati ono patogeno nevidljivo? Ne ustručavamo se postaviti ni očekivana pitanja, poput: kakva je i u čemu se sastoji snaga umjetnosti u doba ugroze ili kakav je smisao umjetničkog djelovanja u dominantnom medijskom narativu zaraze? Želimo da u naslovu Slika kao virus umjetnici prije svega prepoznaju stilsku figuru vremena u kojem živimo, vremena pandemije koje je snažno uzdrmalo temelje demokratskog poretka, društva blagostanja i međuljudskih odnosa.

Za natječaj se mogu prijaviti isključivo radovi nastali nakon 1. srpnja 2018. godine. Natječaj je otvoren od objave do 30. rujna 2020. godine. Izložba će se održavati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku od prosinca 2020. do veljače 2021. godine.

Detalji natječaja i informacije o prijavi:
http://www.mlu.hr/index.php/component/content/article?id=541
https://www.facebook.com/mlu.osijek/posts/3176126585800989?__tn__=K-R

(D.H.F., 08.07.2020)