djeca, mladi

Upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe


prijava: 25.09.2020.
mjesto: Jastrebarsko

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi iz predstava 'Knjiga o džungli', 'Kako je Tvrtko otkrio Božić', 'Mary Poppins', 'Velika pustolovina Sherlocka Holmesa', 'Oko jedne hiže' i 'Zemlja Čudesa'. 

Upisi u Kazalište Škrabe traju do 25. rujna 2020, a upisati se možete već sada prijavom na mail-adresu kazaliste.skrabe@gmail.com. Satovi glume započet će sredinom rujna, a sve informacije o radu Kazališta Škrabe možete saznati i na mobitel 091 7229167.
 
Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već više od 50 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, Županijom, državom, a i u inozemstvu. Kroz njegovo kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova! Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu.
 
Kazalište Škrabe je unatoč poteškoćama u provođenju kulturnih i obrazovnih programa za djecu i mlade, od ožujka do svibnja 2020. radilo kontinuirano, a za to vrijeme brojne kazališne aktivnosti održavale su se online. Sredinom svibnja gluma je ponovno započela uživo, a većina proba i satova glume održavala se na otvorenom. Završna svečanost pod naslovom "San Ivanjske noći" održana je krajem lipnja, a na njoj su svi sudionici nagrađeni prigodnim poklonima i diplomama.   
 
Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se!
 
Nakon što je u proteklih osam godina pripremila devet hit-predstava te održala četiri godine zaredom uspješni Ljetni kazališni kamp Hawk City, uigrana ekipa kazališnih stručnjaka kreće s novom kazališnom sezonom. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe, a za novu sezonu planiraju se brojni projekti i nastupi, nove predstave, sudjelovanje na važnim događanjima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i Zagrebu te dvije premijere u kojima možete sudjelovati i vi – "101 dalmatiner" i "Robin Hood".

(R.P.B., 28.08.2020)