obavijest

Promocija monografije o sedamdeset plus godina ZKM-a


vrijeme: 08.09.2020. 18 h

Promocija monografije o sedamdeset plus godina Zagrebačkog kazališta mladih moći će se pratiti kroz ZKM Zoom razgovor u utorak, 8. rujna, na Facebook stranici ZKM-a, od 18 sati.

Monografija je u ovome trenutku publici dostupna u online izdanju te možete pročitati o razdoblju kazališnog djelovanja ZKM-a kroz 70 godina: monografija vas vodi od samih početaka tadašnjeg Pionirskog kazališta, kroz proces postupne profesionalizacije i estetskog oblikovanja ZKM-a, do današnjih dana.
 
Predstavljanje ove monografije je uvodni događaj u ZKM-ovu novu kazališnu sezonu, a u Zoom razgovoru sudjeluju: ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, autor monografije, hrvatski dramaturg, kazališni kritičar i publicist, Hrvoje Ivanković -  koji će o stvaranju i održanju bezbroj puta isticane specifičnosti i pogonske snage ZKM-ova umjetničkog ansambla razgovarati s doajenkama ZKM-a, glumicama Uršom Raukar i Slavicom Jukić, koja je sve do mirovine svojim glumačkim ostvarenjima obilježila veliki dio povijesti Zagrebačkog kazališta mladih, uz koje je bila vezana gotovo od samih njegovih početaka, točnije od 1950.
 
Monografija o 70+ godina rada ZKM-a dostupna je na ovom linku:
https://issuu.com/zekaem/docs/zkm_70_mono_final_online_version_16.06.2020.

 

(R.P.B., 07.09.2020)

Tagovi: zkm, monografija