projekcija

'Kino u kvartu' - novi program ustanove Pula Film Festival


vrijeme: 10.09.2020. - 03.10.2020.
mjesto: Pula

'Kino u kvartu' novi je program javne ustanove Pula Film Festival kojemu je cilj približiti film publici u njihovom svakodnevnom okruženju - na dječjim igralištima, trgovima i u parkovima, a predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Puli.

Program "Kino u kvartu" održat će se od 10. rujna do 3. listopada, svaki četvrtak, petak i subotu, a predstavit će se ukupno dvanaest filmova za djecu i obitelji.
 
"Riječ je o animiranim i igranim dugometražnim filmovima koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način", rekla je voditeljica kina Valli Tanja Miličić.
 
Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović istaknula je da će se program provoditi uz preporuku Stožera civilne zaštite, a broj gledatelja bit će ograničen na 80.
 
"Popisivat će se gledatelji i osigurat ćemo dezinfekcijska sredstva, a s obzirom na to da je program namijenjen najmlađima, molimo roditelje da filmove gledaju sa strane, a sjedala koja će biti postavljena uz razmak, prepuste djeci", dodala je.
 
Restović kaže da je zahvaljujući Gradu Puli i Turističkoj zajednici za projekcije nabavljeno platno na napuhavanje koje se lako može seliti s lokacije na lokaciju.
 
Prva projekcija održat će se na Trgu kralja Tomislava na Verudi, 10. rujna, gdje će se u 20,30 sati prikazati animirani film Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom. Iduća projekcija je 11. rujna na dječjem igralištu u Šijani gdje će se prikazati animirano - igrana komedija Medvjedić Paddington 2. U subotu, 12. rujna na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu slijedi animirana pustolovina Gordon i Paddy.
 
„Ovaj će program postati tradicionalan i nadamo se, posjećen poput programa Circolo Classic koji je u rekordnom roku rasprodan“, najavila je Miličić.
 
Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo ovim kreativnim i inovativnim programom.
 
"Ovo je vrijeme kada prolaze takve ideje i doista sam zadovoljna što će se ovaj program realizirati. Sigurna sam da će biti jako dobro posjećen s obzirom na to da je namijenjen djeci i da je besplatan", poručila je. (Hina)

(R.P.B., 08.09.2020)

Tagovi: projekcija, pula