djeca, mladi

Gostovanje operne predstave za djecu 'Crvenkapica' u Čakovcu i Murskom Središću


vrijeme: 11.09.2020. - 12.09.2020.

Udruga Mala opera, u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava, predstavlja projekt 'Opera u gostima', putujuće operne predstave za djecu.

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiče razvoj publike.
 
Opera 'Crvenkapica', nastala na glazbu Jacquesa Offenbacha („Pariški život“) oživljava već pomalo zaboravljenu formu opernog kolaža (pasticcia), nekad vrlo uvriježenu na kazališnim pozornicama. Osmišljena je s namjerom da  djeci predstavi klasičnu glazbu, a uz poznatu priču, obilje vesele glazbe i plesa, mali će se gledatelji na zabavan i poučan način upoznati s čarobnim svijetom operne umjetnosti.  U izvedbi sudjeluju renomirani glazbenici pjevači, članovi Udruge Mala opera. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju uživo.
 
Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba jedinstveno je kazalište za djecu koje na svom repertoaru redovito ima glazbene predstave namijenjene najmlađima. Udruga Mala opera već 15 godina sustavno djeluje na upoznavanju djece s klasičnom glazbom te na njima blizak i zanimljiv način predstavlja najbolja djela iz glazbene baštine. Dosadašnje zajedničke produkcije opernih predstava za djecu vidjelo je više od 40.00 malih gledatelja diljem Hrvatske.
 
Termini izvedbi:
Petak, 11. rujna - Čakovec, Zgrada Scheier u 17 i 18.30 sati
Subota, 12. rujna - Čakovec, Zgrada Scheier u 11.30 sati
Subota, 12. rujna - Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ u 16.30 sati
 
Ulaz slobodan na sve izvedbe!
 
VAŽNO: zbog ograničenog broja gledatelja u Zgradi Scheier obavezna rezervacija na mail udruga.malaopera@gmail.com. U mailu je potrebno navesti termin predstave te broj posjetitelja (djece i odraslih u pratnji).
Za izvedbu u Murskom središću sve informacije i rezervacije na mail czkrudar@gmail.com
 

(R.P.B., 09.09.2020)