festival

Popratni program festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji'


vrijeme: 10.09.2020. - 13.09.2020.
mjesto: Split

U organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, od 10. do 13. rujna u Splitu će se održati prva edicija festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji'. Uz šest predstava renomiranih umjetnika iz Francuske, Španjolske i Hrvatske, festival čini i popratni program.

11.-13.9.2020 / 10:00 i 11:00h / festivalski ured
kave s umjetnicima
 

Svako jutro nakon izvedbi, u festivalskom uredu (Dom mladih, službeni ulaz u galerijski prostor MKC-a) družit ćemo se s umjetnicima čije smo predstave pogledali uz kavu i kroasane. 11. rujna u 10:00 s Nicholasom Fraiseaom (predstava „Instable“), 12. rujna u 11:00 s Jesusom Navarrom Espinosom i Ginésom Belchí Gabarrónom (predstava „Bubble“) i 13. rujna u 11:00 s Joanom Catalom (predstava „Pelat“), Dorom Komendom i Lucijom Bužančić (predstava „Linija“). Dođite i pitajte ih sve što vas zanima o životu cirkuskih umjetnika!
 
11.9.2020 / 11:00h / Beton kino
pitch session u suradnji s Deskom Kreativne Europe

 
U suradnji s Deskom Kreativne Europe organiziramo pitch session kroz koji će suvremeni cirkuski umjetnici iz regije predstaviti svoje projekte/produkcije u nastajanju kroz kratke sedmominutne prezentacije.
 
Horror House Projekt – Cirkorama (Hrvatska)
Klaun u kanonu – Triko Cirkus Teatar (Hrvatska)
Nos kao ponos – Frane Meden (Hrvatska)
Projekt S – Anja Ostojić i Slavena Verić (Hrvatska)
proSlava – Cirkusfera (Srbija)
The Thin Line – Nikolina Komljenović, Ines Tričković i Tomislav Turković (Hrvatska)
Zvuk i Tijelo – Dora i Mišo Komenda (Hrvatska)
Žonglerski koncert – Mismo Nismo (Slovenija)
 
11.9.2020. / 17:00h / Amfiteatar Doma mladih
tribina
 

U suradnji sa zagrebačkom udrugom Cirkorama Festival organizira tribinu o hrvatskoj suvremenoj cirkuskoj sceni i javnim kulturnim politikama.
 
11.9.2020. / 18:00 / Beton kino
dječji cirkuski film: Ernest i Celestine

 
Priča o neobičnom prijateljstvu medvjeda Ernesta i mišice Celestine koje gotovo nitko ne shvaća niti priznaje...
Istomišljenici Ernest, medvjed ulični glazbenik, i Celestina, boemska mišica, sklapaju prijateljstvo među vrstama i odmah postaju tema razgovora u ovoj izrazito zabavnoj adaptaciji francuskih dječjih knjiga Gabrielle Vincent. Celestina, umjetnička duša, živi u podzemnom labirintu i protiv svoje volje priključuje se napornoj obiteljskoj – ustvari, čoporskoj – djelatnosti, zubarstvu. Jednoga dana u izlasku na površinu radi nabavke otkriva liberalniji životni stil glazbenika i pjesnika Ernesta. Nakon (platonskog) združivanja, ove srodne duše prisiljene su pred lažnim sudom braniti svoje prijateljstvo.
 
Film je sinkroniziran na hrvatski i prikladan je za djecu 5+ dobi.
 
Osim projekcije, djeca će sudjelovati u radionici s profesoricom hrvatskog jezika Anom Neveščanin.
 

(R.P.B., 09.09.2020)