predstava

'Vrijeme/Time' - predstava na otvorenom


vrijeme: 14.09.2020. - 23.09.2020.
mjesto: Zagreb

Od 14. rujna na zagrebačkim ulicama održavat će se ZKM-ova nesvakidašnja predstava, odnosno interaktivna šetnja 'Vrijeme/Time' u kojoj daske, zastore i uobičajenu scenografiju teatra zamjenjuju gradske ulice, parkovi, tramvaji i slučajni prolaznici. U šetnji sudjeluje 30 osoba koje uz pomoć slušalica prate zadani plan kretanja na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Takvo je danas vrijeme, ponesite i maske.
 
Izvedbene šetnje: 14.,15.,16.,17.,21.,22. i 23. rujna 2020.
 
17:00 – početak na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb (glavni ulaz)
 
Info o predstavi:
 

Vrijeme/Time
redateljica: Polina Baraničenko
koprodukcija: Zagrebačko kazalište mladih i umjetnička organizacija U! Zahvati (Ukrajina)
 
Umjetnička organizacija U!zahvati od 2016. koncipira kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima. I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja gledatelje navodi da se zamisle, otvore, sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji da bi se pobudili osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca.
 
Izvedbena šetnja Time/Vrijeme ukrajinske umjetničke organizacije U!Zahvati odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja. Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.
 
Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju na gradskim ulicama, a izvedbu u trajanju 1 sat i 40 minuta sudionici prate putem slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.
 
Glumci naratori: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić
 
Glumci: Vladimir Jazbec / Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić
 
Projekt je podupro Ured za kulturu Grada Zagreba.
 
Ove izvedbene šetnje poduprla je i HŽ Infrastruktura, jer svaka izvedba počinje na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb.
 

(R.P.B., 10.09.2020)

Tagovi: zkm, predstava