obavijest

KolibriS – emisija o kulturi i umjetnosti


vrijeme: 17.09.2020.

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg autori predstavljaju samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađuju neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sustava obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd. Prva emisija u jesenskoj sezoni bit će emitirana u četvrtak, 17. rujna, a gost je jedan od najpoznatijih hrvatskih karikaturista Nik Titanik.

Potaknuti prvenstveno iznimno suženim medijskim prostorom za predstavljanje likovne umjetnosti i projekata, a potom i pandemijom koronavirusa koja je primorala mnoge umjetnike da svoje projekte prebace u online svijet, mali tim entuzijasta osmislio je, a potom sredinom lipnja i lansirao novu emisiju o kulturi i umjetnosti KolibriS.
 
Idejni začetnici su: Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije. Emisiju KolibriS pokrenuli smo kako bi predstavili kvalitetne umjetnike i projekte, ali i obradili ključne probleme s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.
 
Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg predstavljamo samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađujemo neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.
 
Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bismo ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske.
 
Emisija se emitira jednom tjedno – četvrtkom prijepodne na youtube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCX1r5U-wM53ris761C21EqQ) i traje 50 minuta. 
 

(R.P.B., 10.09.2020)

Tagovi: kolibris, emisija