natječaj, radionica, kolonija

Poziv mladim umjetnicima za sudjelovanje na radionici specijalnog izdanja GrisieYouth 2020


vrijeme: 21.09.2020. - 22.09.2020.
mjesto: Rovinj

Fokus dvodnevne radionice povodom ovogodišnje GrisieYOUTH jest približavanje koncepta postava kao važnog aspekta pri izlaganju umjetničkog djela. Radionica će se održati 21. i 22. rujna, dok je prezentacija radova predviđena za 25. rujna 2020.

Sam koncept postava umjetničkog rada, često se shvaća “zdravo za gotovo”. Međutim, za njegovo potpuno shvaćanje i percepiranje, te približavanje publici, isti je potrebno adekvatno prezentirati kroz postav.
 
Upravo će se time baviti radionica GrisieYOUTH 2020.
 
Voditelj radionice, multimedijalni umjetnik Matija Debeljuh, vodit će sudionike kroz proces promišljanja prostora u odnosu na svoj rad, postav rada, te dokumentaciju procesa. Sudionici će po završetku radionice, svoje radove predstavit publici.
 
Tko se može prijaviti?

Poziv je namijenjen mladim novomedijskim umjetnicima koji su mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.
 
Prijavi svoj rad i priloži kratku biografiju do 19. rujna 2020. na ivana@faro11.com.
 
Broj sudionika je limitiran. Organizator pokriva troškove puta, materijalne potrebne za radionicu te dva ručka.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila ivana@faro11.com.
 
Organizator projekta je Faro11- udruga za razvoj krativnih industrija pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno i Istarske Županije – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost – Regione Istriana – Assessorato cultura e territorialità.


(R.P.B., 15.09.2020)