projekcija, koncert

Zagrebačka filharmonija nastupima u Subotici nastavlja europski projekt Fil(m)harmonija


vrijeme: 19.09.2020. - 21.09.2020.
mjesto: Srbija; Subotica

Nakon Novoga Sada i Iloka u 2019. te Vukovara u lipnju ove godine, Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novoga Sada nastavlja svoj EU projekt Fil(m)harmonija. Od 19. do 21. rujna, na Trgu slobode u Subotici, održat će se tri nezaboravne večeri glazbe i filma, s početkom u 20 sati.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije, a nakon Novoga Sada, Iloka te Vukovara, Subotica je najnovija postaja u njegovoj provedbi.
 
Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi Pasji život i Mališan, a velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Krešimir Batinić.
 
Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada.
 
Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji su prepoznali kao priznanje, ali i kao obvezu. A brojna publika koja je pratila dosadašnje izvedbe - za koju nema sumnje da će se ponoviti i u Subotici, najbolja je potvrda njegove uspješnosti.

(R.P.B., 16.09.2020)