obavijest

Odabrani hrvatski i irski producenti u okviru posebnog programa radionice EAVE


vrijeme: 15.09.2020.

U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka odabrano je 5 hrvatskih i 5 irskih producenata koji će sudjelovati u drugoj i trećoj sesiji programa usavršavanja EAVE za producente 2020., a s ciljem razvoja vlastitih projekata, profesionalnih vještina, međusobnog povezivanja te upoznavanja s ostalim sudionicima radionice EAVE.

Pojedini će se irski i hrvatski producenti pridružiti svojim projektom, dok će ostali prisustvovati s ciljem profesionalnog usavršavanja. Tijekom radionica bit će im omogućeno sudjelovanje u plenarnim sesijama, a dok će u malim grupama raditi na razvoju vlastitih projekata, strukturalnom razvoju vlastitih tvrtki i karijera.
 
Odabrani producenti iz Hrvatske i Irske su:
David Burke, Dot Television, Irska
Ciaran Charles, Rockal Films, Irska
Ben Evans James, Irska
Nikolina Hrga, Kome, Hrvatska
Morana Ikić Komljenović, Little Red Dot, Hrvatska
Zoran Krema, Okodoko, Hrvatska
Sabina Krešić, Fade In / Okodoko, Hrvatska
Borko Novitović, Filmaktiv, Hrvatska
Darach Ó Tuairisg, Fíbín Media, Irska
Clifford Parrott, Magpie 6 Media, Irska
 
Grupu hrvatskih i irskih producenata vodit će iskusni njemački producent Titus Kreyenberg (voditelj produkcijske kuće unafilm), nekoliko stručnjaka za analizu scenarija, razvoj i financiranje produkcije, stručnjaci za pravne aspekte koprodukcije, marketing i pitching, plasman te druge relevantne teme. 
 
Radionice će se održavati tijekom rujna i listopada 2020. (u internetskom izdanju u Galwayu, u Irskoj) i u prosincu 2020. u Opatiji i Rijeci, u Hrvatskoj.
 
Partneri:
Hrvatska: Hrvatski audiovizualni centar, Grad Rijeka, Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske.
Irska: Fís Éireann / Screen Ireland, Greasán na Meán, Screen Skills Ireland, BAI, TG4, Desk Kreativne Europe Irske – Ured MEDIA Galway i Danú Media.
 
Izvor: DKE - Ured MEDIA Hrvatske
 

(R.P.B., 17.09.2020)