djeca, mladi

Gostovanje Teatra Poco Loco na Lastovu


vrijeme: 25.09.2020. 12,30 h
mjesto: Lastovo; Kulturni centar – kino sala, Dolac 5

Teatar Poco Loco gostovat će 25. rujna na Lastovu sa koncertnim čitanjem bajke uz pratnju glazbe svirane uživo i animiranih ilustracija - Priča mi se priča: Djed i najveća repa u svemiru. Nakon predstave održat će se dramska radionica koja se sastoji od vježbi iz područja dramske pedagogije koje ciljano potiču maštovitost, suradnju, uvažavanje tuđeg mišljenja, međusobno slušanje i najvažnije – zajedničko kreiranje priče.

Pri tome pomaže priča koju su djeca odgledala: djeca mogu koristiti elemente pripovijedanja koje su vidjeli na predstavi ili ispričati priču na svoj način. Također, radionica je namijenjena aktivnom uključenju odgajatelja i učitelja koje zanima korištenje dramskih igara i grafoskopa u kreativnom radu s djecom.
 
Opis priče:

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi!
 
Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić i Maja Katić prema priči iz zbirke “Bajke za bolje sutra”
Glazba i songovi: Ana Franjić
Instrument: ukulele
Glume: Maja Katić, Zrinka Kušević, Maja Kovač
instrument: ukulele, svira: Maja Katić
animatorica ilustracija s grafoskopa: Hana Lukas Midžić
 
Održavanje predstave i radionice sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica općine Lastovo, a sve aktivnosti projekta Kulturnog centra Dobre Dobričević  provode se uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“.
 

(R.P.B., 22.09.2020)