festival

5. Festival suvremenih umjetničkih formi u Križevcima


vrijeme: 23.09.2020. - 10.10.2020.
mjesto: Križevci

Ovogodišnje izdanje SUFFesta po peti put križevačkoj publici donosi raznolike programe koji karakterom i kontekstom pripadaju suvremenoj i avangardnoj umjetnosti.
SUFFest uz sve neprilike u 2020. godini nosi i slavljeničku notu zbog svog jubilarnog petog izdanja i zbog slavljenja dvadeset godina Udruge K.V.A.R.K., pa tako simbolično festival počinje s pop up izložbom 'K.V.A.R.K. - 20 godina djelovanja' u srijedu, 23. rujna, u 10 sati, u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Uz sretne obljetnice prisjećamo se i tužne desetogodišnje obljetnice od odlaska jednog od najvećih i najoriginalnijih umjetnika i pojava u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti - Tomislava Gotovca a.k.a. Antonia Lauera. U četvrtak, 24.9.2020. u 19 h u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvara se izložba Tomislav Gotovac „Udisanje zraka“.
 
U petak, 25.9.2020. u 18:30 h u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci Suzana Marjanić održati će predavanje o performativnim praksama.
 
Program SUFFesta nastavlja se i kroz listopad, pa će tako uz izložbu posvećenu Tomislavu Gotovcu koju ostvarujemo s partnerom Gradskim muzejom Križevci, o njemu ponešto reći i njegovi filmovi koje prikazujemo u Galeriji K2 kroz program kino „Antonio Lauer“ u četvrtak 8.10.2020. od 20 h.
 
Vizualnu umjetnost prati i glazbeni program, pa ove godine predstavljamo zanimljiv i svjež bend iz Virovitice ZMaJ koji svoj sound opisuju kao Electronic rock. Uz njih već tradicionalno nastupa Robert Radamant - lokalna snaga koja ne posustaje u svom dance-electro stvaralaštvu. Glazbeni program održati će se u petak, 9.10.2020. od 21 h.
 
Festival se zatvara u subotu, 10.10.2020. projekcijom dokumentarnog filma Vlaste Delimar koja počinje u 19 h, performansom „U prah i pepeo“ lokalne snage Saše Živkovića, a uz ovaj program u Križevcima će nas performansom i izložbom „Biggest“ Milan Božić još jednom podsjetiti na velikog Toma Gotovca.
 

Uskoro: