predstava

Predstava 'Savršeni partner' otvara sezonu Teatra Gavran


vrijeme: 01.10.2020.
mjesto: Zagreb

Predstavom 'Savršeni partner' autora Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarde, Teatar Gavran otvorit će 1. listopada u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog svoju novu kazališnu sezonu, u kojoj najavljuje bogat program kod kuće i inozemstvu, jednu praizvedbu i novi festival.

Kako se ističe u najavi, "Savršeni partner" nova je komedija autora Mire Gavrana premijerno izvedena u lipnju u režiji Slađane Kilibarde, s Lanom Gojak Bajt, Svenom Jakirom i Kristinom Krepelom u glavnim ulogama.
 
Predstava upoznaje publiku s otkačenim muškim androidom Davidom, uz pomoć koga se muško-ženski odnosi pokazuju iz bitno drugačije perspektive. Mlada poslovna žena Tina, nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom, javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca androida o kakvom sanja svaka žena...
 
Tom će se izvedbom ujedno otvoriti 'Jesenska revija Teatra Gavran 2020.', na kojoj će tijekom listopada i studenoga publika imati prigodu vidjeti još pet uspješnica toga kazališta, a riječ je o komedijama "Pivo", "Sladoled", "Sve o ženama", "Sve o muškarcima" i "Hotel Babilon".
 
Ove jeseni Teatar Gavran planira i brojna inozemna gostovanja, pa će tako s predstavom "Pivo" nastupiti u Mariboru i Trstu, sa "Sve o muškarcima" u Mostaru, Augsburgu i Beču, a s "Hotelom Babilon" u Beogradu.
 
U nastavku sezone, koncem siječnja 2021., u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski bit će praizvedena najnovija komedija Mire Gavrana "Na kavici u podne", a predstavu će Gavran i režirati. Uloge majke i sina interpretirat će Mladena Gavran i Jakov Gavran.
 
Za travanj 2021. Teatar Gavran najavljuje pokretanje 'Zagrebačkog festivala monodrame' , u suradnji s arhitektonskim studijem 3LHD, dok će sezonu zaključiti u prvoj polovici srpnja iduće godine, sedmodnevnom ljetnom revijom svojih predstava na otvorenoj sceni.
 
Dječja scena Teatra Gavran počinje novu kazališnu sezonu 25. rujna izvedbom predstave "Mudra sova i lukava lisica" u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici. Uz spomenutu predstavu u novoj će se sezoni izvoditi i poznate uspješnice za djecu, "Doktor od životinjica", te prigodna blagdanska predstava "Bjelobradi nosi darove".
 
"Ambiciozno osmišljeni program Teatra Gavran u Zagrebu, a i na gostovanjima po Hrvatskoj i inozemstvu, u pitanje može dovesti samo nepovoljna epidemiološka situacija. U ovome trenutku svi djelatnici i umjetnici koji surađuju s ovim putujućim teatrom posvećeni su pripremama kao da je pred nama uobičajena kazališna sezona", poručuju iz toga kazališta.
 
Miro Gavran (1961.) do sada je napisao 52 kazališna teksta. Djela su mu prevedena na više od 40 jezika, a njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 350 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi. Premijerno je izvođen na svim kontinentima. (Hina)

(R.P.B., 23.09.2020)