predstava

'Udavače' Hit teatra premijerno u petak u Vidri


vrijeme: 02.10.2020.
mjesto: Zagreb; Scena Vidra

Zagrebačko kazalište Hit teatar kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak, 2. listopada, na Sceni Vidra, komediju 'Udavače' koju prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića postavlja Mario Kovač, s Ernom Rudnički, Janom Kerekešom i Mateom Elezović-Brdar u glavnim ulogama.

Nakon kazališnih uspješnica "Metoda za brak" i "Julijin balkon", koje su se prema gledanosti i reakcijama publike i kritike vrlo brzo prometnule u hit-komedije, nezavisni Hit teatar osnivačice i umjetničke voditeljice Matee Elezović-Brdar na daske zagrebačke Vidre donosi novi kazališni hit "meštra od komedija" Matka Elezovića, u režiji iskusnoga Marija Kovača.
 
Kako se ističe u najavi, bit će to dugoiščekivana zagrebačka premijera predstave koja je već gostovala u preko desetak gradova diljem Hrvatske, te osvojila nagradu publike 'Najjači smehek' na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, koji se uspio održati neposredno prije krize izazvane koronavirusom.
 
"Prema prokušanom receptu 'smijeha kao lijeka', 'Udavače' britkim i zaigranim humorom svjetla kazališnih reflektora bacaju na današnja, moderna vjenčanja te propitkuju široku lepezu ljubavnih, većinom neuređenih odnosa i urnebesnih bračnih (ne)sporazuma, kao i razloge koje pojedince danas dovode do onog nekoć vrlo romantičnog, a danas sve više praktičnog, 'sudbonosnog da'", stoji u najavi.
 
"Od romske svadbe s osebujnim običajima, vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u glamuroznom Las Vegasu, pa sve do jednog uplovljavanja u bračnu luku radi novčanog poticaja za otvaranje OPG-a, čak petnaest šarolikih likova iz naše nerijetko komično/tragične svakodnevice utjelovljuje glumački trio u sastavu: Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović-Brdar", dodaje se. (Hina)

(R.P.B., 28.09.2020)