predstava

Europski ansambl / Koprodukcija ZKM-a, Schauspiela Stuttgart i Novog kazališta iz Varšave


vrijeme: 29.09.2020. - 01.10.2020.18 h

U okviru projekta Europski ansambl u utorak, 29. rujna, održat će se on-line premijera predstave 'Enter Full Screen' u režiji Wojteka Ziemilskog. Reprizne izvedbe održat će se 30. rujna i 1. listopada, u 18 sati.

Facebook event

Riječ je o petoj po redu premijeri u koprodukciji, Schauspiela Stuttgart ,Zagrebačkog kazališta mladih i Teatr Nowy iz Varšave.
 
Večerašnja online predstava iz Teatr Nowy svojim  produkcijskim postavkama istražuje nove načine online kazališne suradnje i virtualni prostor kao novi prostor kazališnog procesa i izraza, reagirajući izravno na izazove vremena, što svako suvremeno kazalište neizostavno čini.
 
Više o predstavi:
 
Nekada davno u vrijeme zoom sastanaka, emitiranja selfija i snap-chata postojala je zemlja koja je imala 'zone bez queer ideologije', zone bez queer ljudi. Zemlja je bila dio EU. Zone su svakodnevno bile pune čudnih bića. Otišli smo tamo. Ostalo je povijest.
 
Ujedinjujući umjetnike i druge kazališne profesionalce iz različitih kulturnih središta Europe, i u ovoj predstavi sudjeluje šest glumaca iz tri kazališta. Vođeni redateljem Wojtekom Ziemilskim, i autorskim timom, glumci se susreću na izvedbi u virtualnom prostoru platforme Zoom, razmjenjujući ideje i istražujući mogućnosti izvedbe u virtualnoj stvarnosti.
 
Režija: Wojtek Ziemilski
Dramaturgija: Sodja Zupanc Lotker
Scenografija i video: Wojciech Pustoła
Asistentica redatelja: Vera Popova
Savjetnici u projektu: Sodja Lotker & Wojciech Pustoła
Oblikovatelj zvuka: Jan Sigsworth    
Glume: Tenzin Kolsch, Claudia Korneev, Ewelina Pankowska, Adrian Pezdirc, Andjela Ramljak, Jan Sobolewski.

Europski ansambl zamišljen je kao platforma za propitivanje europskog identiteta u trenutku kad se društvena klima rapidno mijenja. Formiraju ga glumci triju navedenih ansambala. Umjetnički je voditelj projekta Oliver Frljić. Enter Full Screen je peta od šest planiranih premijera u okviru ovog projekta.
 

(R.P.B., 29.09.2020)