natječaj

Natječaj za program 14. izdanja Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16!’. Rok: 16.02.2020. (rok za filmove: 15.03.2020.).
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2019.

„Nagrada Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Natječaj raspisuje Odbor „Nagrade Iso Velikanović“, a prijedlozi se primaju do 14. veljače 2020.
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020. Prijave se primaju do 1. prosinca 2020. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2019.

Društvo povjesničara umjetnosti dodjeljuje Nagradu DPUH Radovan Ivančević i to: Nagradu za životno djelo (1), Godišnju nagradu (1), Povelje DPUH za unapređenje i promicanje struke (3) te Nagrade za najbolji diplomski rad (3). Prijedlozi za dodjelu Nagrade DPUH 'Radovan Ivančević' za 2019. primaju se do 16. ožujka 2020.
 
natječaj

Natječaj za suvenir 'Dar iz Krka'

Turistička zajednica Grada Krka raspisuje deveti natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ukoliko zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom 'Dar iz Krka'. Natječaj je otvoren od 15. siječnja, zaključno do 01. ožujka 2020. godine.
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige - 'Judita', 'Davidias' i 'Slavić'. Rok za prijavu je 17. veljače 2020.!
 
natječaj

Raspisan natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja objavljuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“, kojim podupire školovanje, profesionalni razvoj i umjetnička postignuća mladih skladatelja ozbiljne glazbe. Prijave se primaju do 31. siječnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe (MFUTG), namijenjen koncertantnim tamburaškim orkestrima i komornim tamburaškim ansamblima, održat će se od 21. do 24. svibnja 2020. u Osijeku. Rok za podnošenje digitalnih prijava orkestara/ansambala je 15.3.2020.
 
natječaj

Co-Production and Co-Creation scheme for the music sector / poziv

Pozivom na dostavu prijedloga 'Preparatory Action Music Moves Europe: Boosting European Music Diversity and Talent: CO-CREATION and CO-PRODUCTION scheme for the music sector' identificirat će se i podržati najmanje 10 inovativnih i održivih pilot projekata zajedničkih produkcija i zajedničkog stvaranja (co-production / co-creation).
 
natječaj

Otvorene prijave za FUSE – Film Under Severe Experiment 2020.

Treće izdanje festivala, u organizaciji Kinokluba Karlovac, održat će se od 14. do 16. svibnja 2020. Novitet ovogodišnjeg izdanja je da autori svoje filmove mogu prijaviti putem platforme FilmFreeway. Prijave su otvorene do 15. veljače 2020., a prijaviti se mogu filmovi autora između 18 do 29 godina u trajanju do 20 minuta. 
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2019. godini. - poziv

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 15. prosinca 2019. godine. Poziv na natječaj otvoren je do 31. siječnja 2020.!
 
natječaj

Betina Film Festival otvorio prijave za filmove

Festival kratkometražnog filma, Betina Film Festival, koji posljednje dvije godine na otok Murter donosi najbolje od međunarodnog i hrvatskog kratkog metra, otvorio je prijave za filmove u natjecateljskom programu. Prijave traju do 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

U želji da potakne razvoj digitalne pismenosti hrvatskih likovnih umjetnika, kao i inovativne načine prezentiranja likovne umjetnosti na internetu, HDLU Zagreb organizira 2. natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove likovnih umjetnika iz Hrvatske. Na natječaj su pozvani likovni umjetnici koji su članovi strukovnih umjetničkih udruga sa Popisa strukovnih udruga Ministarstva kulture RH.
 
natječaj

Natječaj za skladbu nadahnutu pasionskim sadržajima

Udruga Pasionska baština, Zagreb, raspisuje Natječaj za novu skladbu nadahnutu pasionskim sadržajima, koja može biti pisana za komorni sastav, komorni orkestar, simfonijski orkestar, zbor te za sole, zbor i orkestar, čiji sastav ne smije prelaziti pedeset izvođača. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2020.
 
natječaj

3. Boutique Art Fair 'Nesvrstani' - poziv za sudjelovanje

Prijave za izlaganje na 3. izdanju Boutique Art Fair-a - Nesvrstani, koje će se održati u svibnju u Laubi, otvorene su do 20. siječnja 2020. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za jubilarno 60. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera (60. FHKA). Ova smotra najboljih godišnjih amaterskih kazališnih ostvarenja ove će godine svoj 60. rođendan slaviti u Vodicama tijekom dva festivalska vikenda: od 22. do 24. svibnja te od 29. do 31. svibnja. Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 31. siječnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj ULUPUH-a za prijem novih članova

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za prijem novih članova. Natječaj je otvoren do 1. veljače 2020. godine.
 
natječaj

Natječaj YEA! 2020 - Young European Architects

Natječaj za arhitekte (do 40 godina) - Young European Architects YEA! otvoren je do 14. veljače 2020.
 
natječaj

Natječaj za nagradu Princeza od Asturije za 2020.

Nagrada Princeza od Asturije jedna je od najprestižnijih nagrada u Španjolskoj. Dodjeljuje se od 1981. godine (do 2014. pod nazivom Princ od Asturije) pojedincima, grupama ili institucijama za znanstveni, tehnički, kulturni, društveni i humanitarni doprinos, na međunarodnoj razini. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu nagrade Milivoj Cvetnić za pjesničku zbirku

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić' Hrvatska Kostajnica objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić za neobjavljenu zbirku pjesama. Rok za predaju rukopisa je 31. siječanj 2020. 
 
natječaj

Fotografski natječaj: 'Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji'

HDLU Zagreb poziva članove svih Hrvatskih društava likovnih umjetnika (sa Popisa umjetničkih strukovnih udruga Ministarstva kulture) da se prijave na fotografski natječaj za skupnu žiriranu izložbu ”Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji”, koja će se održati u Fotogaleriji Dubrava u Zagrebu, od 17. veljače do 5. ožujka 2020. Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
 
natječaj

Galerija SKC: Poziv studentima za izlaganje

Galerija SKC, Rijeka, poziva studente na izlaganje radova na izložbi Rijeka umjetnosti, osmišljenoj u cilju ostvarivanja razmjene između studenata i lokalne zajednice, koja će se održati 1. veljače 2020. godine. Prijave traju do 15. siječnja 2020.
 
natječaj

Natječaj 'Podrum ponedjeljkom'

'Podrum ponedjeljkom' je natječaj za dvodimenzionalne vizualne radove mladih afirmiranih, ali i neafirmiranih i budućih umjetnika, odnosno autora koji organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA. Natječaj je otvoren do 20. siječnja 2020.!
 
natječaj

Raspisan javni poziv za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela u 2019.

Objavljen je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2019. godini, Kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Javni poziv otvoren je do 20. siječnja 2020.!
 
natječaj

Nagrada Status 2020. - prijave prijedloga

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2020. primaju se do ponedjeljka 27. siječnja 2020. do 14 sati.
 
natječaj

Javni poziv za vizualno rješenje bannera za Hrvatski dom u Karlovcu

Savez udruga KAoperativa raspisuje Javni poziv za vizualno rješenje bannera za Hrvatski dom u Karlovcu.
 
natječaj

Otvorene prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2020. godine.
 
natječaj

Fotografski natječaj na temu 'Iz muzeja…'

Foto klub Color iz Rijeke i Galerija Kortil raspisuju fotografski natječaj pod nazivom “Iz muzeja…”, s rokom prijave do 9. siječnja. lzložba će biti postavljena u riječkoj Galeriji Kortil i bit će otvorena u Noći muzeja 2020 godine.
 
natječaj

Projekti kulturne suradnje u zemljama Zapadnog Balkana – poziv

Objavljen je poziv kojim će se financirati Projekti kulturne suradnje u zemljama Zapadnog Balkana. Poziv će biti otvoren do 17. ožujka 2020. godine, u 17 sati, prema bruxelleskom vremenu.
 
natječaj

Critical Costume 2020 - poziv na prijave

Pozivaju se umjetnici, istraživači, studenti i dizajneri da se prijave za sudjelovanje na radionicama, konferenciji i umjetničkoj izložbi u sklopu programa Critical Costume 2020: Costume Agency koji će se održavati na Oslo National Academy of the Arts (KHIO), Norveška. Prijave se primaju do 5. siječnja 2020.
 
natječaj, rezidencijalni program

Reading Balkans 2020 – natječaj za književni rezidencijalni program

Rezidencijalni program Reading Balkans 2020 je otvoren za pisce, pjesnike, esejiste, dramatičare, scenariste i autore stripova iz jugoistočne Europe (Hrvatske, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Srbije). Rok za prijavu je 30. prosinca 2019.!
 
natječaj

Future Architecture Platform / Call for Members 2021

Future Architecture poziva muzeje, galerije, organizatore festivala, akademske i kulturne institucije s inovativnim pristupima arhitekturi da sudjeluju u Europskom programu arhitekture / European Architecture Programme 2021. Rok za prijavu: 15. siječnja 2020. godine.
 
natječaj

Natječaj: Reciklažom do umjetnosti 2

Objavljen je nagradni natječaj na temu 'Reciklažom do umjetnosti'. Tematska podloga prijavljenih radova mora biti povezana s konceptom održivog razvoja te očuvanja prirode i okoliša.
 
natječaj

Springback Academy - traže se plesni kritičari

Nakon Umeå, Barcelone, Pilsena, Aarhusa, Sofije i Pariza, Springback Academy ponovno će ponuditi plesnim kritičarima-početnicima priliku da se educiraju na temu osnova kvalitetne plesne kritike u sklopu Spring Forwarda – ovaj put u Rijeci gdje će se od 24. do 26. travnja 2020. godine održati ovaj godišnji festival mreže Aerowaves. Prijave se primaju do 17. siječnja 2020.!
 
natječaj, najave

Rijksakademie Residency 2021

Rijksakademie van beeldende kunsten u Amsterdamu, Nizozemska, umjetnicima nudi rezidencijalni boravak u trajanju od jedne do dvije godine. Prijave će se primati od 1. siječnja do 1. veljače 2020.
 
natječaj

European Diploma in Cultural Project Management 2020/2021

European Diploma in Cultural Project Management je edukativni projekt koji njeguje kulturnu raznolikost i međuregionalnu razmjenu kao način da se ojača mjesto kulture u Europi.
 
natječaj

REFREsh fotografski natječaj

Raspisan je fotografski natječaj u sklopu projekta REFREsh (sufinanciran iz programa Interreg Central Europe sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj), a u svrhu organizacije međunarodne izložbe u pet zemalja (Njemačka, Italija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska).
 
natječaj

Natječaj V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. šesnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za prijavu: do 10. veljače 2020. godine.
 
natječaj

Scheier 2020 / poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe

Otvorene su prijave za 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier u Čakovcu podržanih kroz projekt Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom.
 
natječaj

CEE Animation Forum: natječaj za animirane projekte i nova VR kategorija

CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) održava se od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj. Riječ je o vodećoj manifestaciji iz perspektive razvoja projekata s područja animiranoga filma u srednjoj i istočnoj Europi.
 
natječaj

Udruga Umjetnost osmijeha: Natječaj za izlaganje u 2020.

Udruga "Umjetnost osmijeha" raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Zamolbu mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za prijavu je 23.12.2019.
 
natječaj

VBZ ponovo raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća VBZ 16. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine koja će dobitniku donijeti 100 tisuća kuna i objavljenu knjigu u izdanju tog nakladnika. Rok za slanje rukopisa je 10. veljače 2020., a rukopisi se predaju pod šifrom!
 
natječaj

Otvoren natječaj International

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Projekti se na natječaj mogu prijaviti do 13. siječnja 2020.
 
natječaj

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
 
natječaj

Goranovo proljeće - raspisan natječaj za mlade pjesnike

Studentsko kulturno-umjetničko društvo 'Ivan Goran Kovačić', nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca 2019.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2019.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“, objavio je Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2019. godinu, koji ostaje otvoren do 03. siječnja 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu 'Ima li umjetnosti nakon interneta?'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Ima li umjetnosti nakon interneta?“. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2019.
 
natječaj

8th Damanhour International Folk Festival u Egiptu - poziv

Međunarodni folklorni festival- Damanhour International Folk Festival održat će se u Egiptu od 1. do 7. travnja 2020.  Prijave za sudjelovanje su otvorene do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb u 2020.

HDLU Zagreb raspisao je natječaj za upis novih članova, koji će trajati do 2. siječnja 2020.
 
natječaj

Poziv za prijavu na natječaj Hrvatska lijepa knjiga 2019.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati za trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.
 
natječaj

Javni poziv za prijave na Izvedbene kolaže u Splitu

Plesna udruga Tiramola i KIP-Kolaborativna izvedbena platforma pozivaju sve zainteresirane izvedbene umjetnike u području suvremenog plesa, fizičkog kazališta i performansa da prijave svoje radove na Izvedbeni kolaž- večer autorskih radova, koja će se održati 21.12.2019. pod programom Platformata- festivala nezavisne kulture i umjetnosti u organizaciji Platforme Doma mladih.
 
natječaj

OneBeat 2020 - glazbena rezidencija u SAD-u

U tijeku su prijave za OneBeat - međunarodnu glazbenu rezidenciju u SAD-u, koja će se održavati u 2020. godini. Program razmjene namijenjen je talentiranim glazbenicima, u dobi od 19 do 35 godina. Natječaj za prijavu sudjelovanja otvoren je do 20. prosinca 2019. 
 
natječaj

Natječaj za sufinanciranje programa na temu poticanja medijske pismenosti u 2020. godini

Vijeće za elektroničke medije raspisalo je Javni poziv za prikupljanje ponuda za sufinanciranje projekata, manifestacija, seminara, konferencija, radionica, predavanja, pripreme i/ili izrade edukacijskih materijala ili istraživanja čija bi tema bila medijska pismenost, njen razvoj i osvještavanje njene važnosti, kao i s njima povezana područja i projekti. Rok za dostavu ponuda je 19. prosinca 2019.
 
natječaj

Natječaji za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna umjetnička udruga HULU Split (Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je dva javna natječaja za prijem u redovno članstvo: umjetničke sekcije (slikarska, kiparska i multimedijalna) i sekcije Kustoski tim.
 
natječaj

Zagrebački HNK pokreće natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokreće natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta, čime želi omogućiti bolju vidljivost novijih domaćih dramskih tekstova kakvi su se proteklih godina pokazali kao odličan odabir za gledanost predstava na najvećoj nacionalnoj kazališnoj pozornici.
 
natječaj

YEMP - program za mlade menadžere

Program za mlade menadžere – YEMP (Youth Event Management Programme) održavat će se u Zagrebu, uz Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro, od 22. siječnja do 7. veljače 2020. Rok za prijavu: 30.11.2019. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za izradu plakata na temu (Re)Imagining Europe

Hrvatsko dizajnersko društvo, u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH te pod pokroviteljstvom Svjetskog savjeta za dizajn ico-D, raspisalo je međunarodni javno-pozivni natječaj za plakat na temu (Re)Imagining Europe. Natječaj je otvoren svim dizajnerima iz Europe te za 10 pozvanih autora odabranih od strane organizatora. Zainteresirani dizajneri mogu poslati natječajne radove zaključno do 31. prosinca 2019. do ponoći (CET).
 
natječaj

Future Architecture 2020 - Poziv

The Future Architecture Platform poziva multidisciplinarne kreativce, individualce i kolektive sa vizijom promišljanja budućnosti arhitekture, da se prijave za European Architecture Program 2020. Prijave se primaju do 6. siječnja 2020. godine.
 
natječaj

Natječaj za prijem u članstvo Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva zainteresirane kandidate koji udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom za primanje u članstvo da se prijave za jednu od sljedećih kategorija: profesionalci, pripravnici, studenti. Rok za prijavu je do utorka 17.12.2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – LEC – Laboratório de Experimentação Cénica – Portugal

LEC – Laboratório de Experimentação Cénica traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. LEC je dio sveučilišta New University of Lisabon i istraživačkog instituta ICNOVA. Istraživački tim čine umjetnici i sveučilišni profesori okupljeni oko teme razvoja vještina improvizacije. Okosnicu njihove aktivnosti čini organizacija radionica u raznim granama izvedbenih umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centre National des Arts de la marionnette – Tunis

Centre National des Arts de la marionnette traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Centre National des Arts de la marionnette je institucija pod nadležnošću tuniskog Ministarstva kulture, koja na nacionalnoj razini promiče kulturu lutkarstva za publiku dječjeg uzrasta.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Instituto Politécnico de Viana do Castelo – Portugal

Instituto Politécnico de Viana do Castelo (IPVC) traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. IPVC je osnovan 1980. g. kao regionalna visokoobrazovna ustanova za programe u područjima kulture, znanosti, tehnologije, osobnog i profesionalnog razvoja.
 
natječaj

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade i priznanja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2019.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade i priznanja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2019. godinu. Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2019.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na ReArt festivalu u Osijeku

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2019. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HAYP IN SITU – Armenija

HAYP IN SITU traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. HAYP IN SITU je neprofitna organizacija koja koordinira rad nomadske galerije HAYP i agencije IN SITU.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatre City – Crna Gora

Theatre City traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Theatre City je javna ustanova u kulturi u čijoj se organizaciji jednom godišnje još od 1987. godine održava festival Theatre City (Grad teatar). 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Srpsko književno društvo – Srbija

Srpsko književno društvo traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Srpsko književno društvo je nezavisno profesionalno udruženje pisaca osnovano s ciljem očuvanja umjetničkih i etičkih vrijednosti te materijalnih interesa struke.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzeji i galerije Podgorice – Crna Gora

Muzeji i galerije Podgorice traže partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Muzeji i galerije Podgorice naziv je javne ustanove u kulturi djelatne u glavnom gradu Crne Gore u području likovnih umjetnosti i kulturne baštine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property – Španjolska

Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura, a zainteresirani su za suradnju na projektima u područjima likovne i primijenjene umjetnosti te kulturne baštine u svojstvu partnera.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Notre Culture d’Abord/La Fabrique – Tunis

Notre Culture d’Abord/La Fabrique/Our Culture First traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. U okviru programa Kreativna Europa zainteresirani su za suradnju u područjima glazbe, digitalne umjetnosti, kreativnog pisanja, filmske i video umjetnosti te street arta.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Općina Budva – Crna Gora

Općina Budva traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. U okviru programa Kreativna Europa zainteresirani su za razvoj projekta koji povezuje turizam i kulturnu baštinu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – International Folk Dance Festival JOC – Moldavija

International Folk Dance Festival JOC traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. International Folk Dance Festival JOC je međunarodno događanje koje okuplja zajednice profesionalnih plesača u području folklornog plesa.
 
natječaj

Rezidencijalni program ADP 2020, Luxembourg

Institut Europske investicijske banke, Luxembourg, najavljuje rezidencijalni program Artists Development Programme (ADP) 2020., za koji će odabrati dvoje vizualnih umjetnika, rođenih nakon 1. siječnja 1985. Prijave se primaju do 16. siječnja 2020.
 
natječaj

Otvorene su nominacije za Fierce Women WoW nagrade

Portal VoxFeminae.net u potrazi je za strašnim ženama, heroinama, borkinjama za ravnopravnost i ženska prava, za javno dobro, zajedništvo i zajednicu, za bolje društvo. U tijeku su nominacije za Fierce Women WoW nagrade, koje će se dodjeljivati svakog ožujka u četiri zemlje: Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Irskoj. Nominacije se primaju do 12. siječnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj za mlade fotografe: 'Svijet oko nas' 2019.

Centar vizualnih umjetnosti„Batana“, Rovinj, osmu godinu za redom organizira foto natječaj za mlade fotografe. Tema ovogodišnje izložbe je: Svijet oko nas.
 
natječaj

Prijave za 13. Međunarodni salon auto-karikature

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i one koji to žele postati, da se prijave i sudjeluju na 13. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature (Salon).
 
natječaj

Natječaj za nagradu Status Juniori 2020

Hrvatska glazbena unija (HGU) pokreće nagradu za najbolje mlade instrumentaliste - Status Juniori 2020. Krajnji rok za prijave je 15. prosinac 2019.
 
natječaj

8. Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost – poziv

Osmi Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 14. do 24. veljače 2020. godine, a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2020.!
 
natječaj

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove. Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora. Prijave se primaju do 1. veljače 2020. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu nagrada HAZU

Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) raspisao je natječaj za dodjelu Akademijinih nagrada domaćim i inozemnim autorima za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj čija su djela za nju doprinos od iznimnog i trajnog značenja.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Rok za prijavu: 9. prosinca 2019.
 
natječaj

Poziv cirkuskim i uličnim umjetnicima na sudjelovanje u skupnoj izložbi ‘Emotivne kovanice’

Cirkorama poziva cirkuske i ulične umjetnike na sudjelovanje na skupnoj – jednodnevnoj izložbi 'Emotivne kovanice' koja će se održati u prosincu u gradu Zagrebu. Izložba je zamišljena kao kolektivni rad svih prijavljenih umjetnika, bez selekcije. Prijave traju do 10. prosinca 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2020.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu. Poziv je otvoren od 8. studenog do 9. prosinca 2019. godine.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2019. godinu

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2019. godinu, a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 10. Zaprešićkom biennalu akvarela 2020.

Galerija Razvid, POU Zaprešić, raspisala je natječaj za izlaganje na 10. Zaprešićkom biennalu akvarela. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike proizašle iz osnovne tehnike akvarela.
 
natječaj

Natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2020.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, četrnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).  
 
natječaj

Objavljen natječaj ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 
natječaj

Otvorene su prijave za Animafest 2020.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva filmaše da prijave svoje filmove na 30. izdanje festivala, koje će se održati od 8. do 13. lipnja 2020. u Zagrebu. Rok za prijavu dugometražnih filmova i VR projekata je 15. ožujka 2020.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award i Dance Grand Prix Italy 2020. - prijave

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se u Španjolskoj od 9. do 13. travnja 2020. godine, a potom će od 22. do 26. lipnja uslijediti plesno natjecanje Dance Grand Prix Italy. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

3. međunarodni književni natječaj 'Trojica iz Gradišta'

Želeći da zaživi uspomena na tri pjesnika iz Gradišta, Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jovanovca, perjanicama slavonskog, ali i hrvatskog pjesništva s početka 20. st, Udruga Tikvica iz Vinkovaca i ove godine raspisuje književni natječaj pod nazivom 'Trojica iz Gradišta'  (poezija-proza) te poziva sve zainteresirane autore da se do 28. veljače 2020. prijave na natječaj. Tema je 'Šuma i ravnica'.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Europski volonteri za kulturnu baštinu 2020.

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu, Split, traži partnere za suradnju na projektu Europski volonteri za kulturnu baštinu 2020. Prijedlozi se primaju do 22. studenog 2019.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 9. artOmat-u

Ovogodišnji 9. artOmat održat će se u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 17. do 22. prosinca 2019. godine, paralelno s manifestacijom ‘Plati i nosi’ koja se odvija u galeriji Bačva. Na sajmu je moguće sudjelovati prijavom na natječaj koji traje do 13. studenog 2019. 
 
natječaj

41. Ri Rock Festival - prijave

Od ove godine po prvi se puta na festival mogu prijaviti mladi bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 6 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 2 benda s područja cijele države.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH raspisalo je Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu. Rok za dostavu prijava je 25. studenoga 2019.!