info
 
seminar

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar o pozivima za razvoj festivala

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, 30. listopada, održat će se webinar koji se odnosi na pozive namijenjene prijavama festivala. Sudionici webinara moći će steći detaljniji uvid u smjernice poziva za razvoj festivala, bit će upućeni u pravi trenutak za pripremu i prijavu na temelju poziva Potprograma MEDIA te će im biti pružena pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica, uz isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Prijave za sudjelovanje na festivalu zborova u Prevezi, Grčka

Međunarodni festival zborova „38th International Choral Festival of Preveza“ održavat će se u gradu Preveza, u Helenskoj Republici (Grčka), od 6. do 12. srpnja 2020. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Association of Historic Towns of Slovenia – Slovenia

Udruženje povijesnih gradova Slovenije traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Udruženje okuplja ukupno 17 povijesnih gradova u Sloveniji s ciljem jačanja njihovih kapaciteta u aktivnostima usmjerenim na očuvanje kulturne baštine. Član su mreže European Association of Historic Towns and Regions.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Zhivago Theatre – Ukrajina

Zhivago Theatre traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.), u okviru potprograma Kultura. Zhivago Theatre je javna organizacija koja se bavi izvedbenim umjetnostima u području kazališta, improvizacije i glazbenih performansa.
 
nagrada

Nagrade hrvatskim filmovima na 8. Tuzla Film Festivalu

Dodjelom nagrada zatvoreno je osmo izdanje Tuzla Film Festivala, na kojem je u osam dana prikazano 95 filmova u pet kategorija.
 
obavijest

Preminuo snimatelj Andrija Pivčević

Jedan od najvećih televizijskih i filmskih snimatelja Andrija Pivčević preminuo je 21. listopada u 74. godini života. Iza sebe je ostavio bogat opus radova u amaterskom i profesionalnom filmu.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna plesna konvencija prvi put u Hrvatskoj od 23. do 26. listopada

Međunarodna plesna konvencija održat će se prvi put u Hrvatskoj te će od 23. do 26. listopada u Zagrebu okupiti plesne stručnjake iz nekoliko europskih zemalja koji će kroz panele i predavanja osvijestiti važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu njegova uvođenja u škole.
 
performans

Zagrebački plesni centar: Audiovizualni performans kolektiva Sonvoyce on Source

U Zagrebačkom plesnom centru (ZPC) u nedjelju, 27. listopada, izvest će se novi audiovizualni performans umjetničkog kolektiva Sonvoyce on Source, Colonello Futurista.
 
natječaj

Natječaj za idejno rješenje logotipa nagrade 'Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnosti u suradnji s Anonimnim filantropom raspisuje natječaj za idejno rješenje logotipa nagrade 'Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku.'
 
festival

15. Jazz Ex Tempore u Opatiji od 24. do 26. listopada

Projekt Jazz Ex Tempore slavi 15. rođendan, a na festivalu će od 24. do 26. listopada u Opatiji sudjelovati gosti iz Egipta Amro Salah i Noha Fekry te hrvatski glazbenici Elvis Stanić, Henry Radanović i Marko Lazarić, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatrical Sympaignia – Grčka

'Theatrical Sympaignia' traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. 'Theatrical Sympaignia' je neovisna neprofitna organizacija čiji rad obuhvaća organizaciju, produkciju i uprizorenja kazališnih izvedbi, sudjelovanje u kulturno-umjetničim događanjima te znanstveno-istraživčki i obrazovni rad.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ANO International Organ Festival – Grčka

ANO International Organ Festival traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Festival orgulja od 2017. godine organiziraju katolička biskupija i katolička udruga na otoku Syrosu. Osim glazbenog programa njihova dosadašnja djelatnost uključila je i rad na obnovi kulturne baštine.
 
konferencija, znanstveni skup

Počeo znanstveni skup o odnosu crkve i grada u hrvatskom srednjovjekovlju

Međunarodni znanstveni skup, četvrti triennale "Gradovi hrvatskog srednjovjekovlja: Grad i crkva", počeo je u utorak u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, gdje će tijekom dva dana tridesetak znanstvenika govoriti o temi ključnoj za razdoblje srednjovjekovlja.
 
najave

HMI najavljuje Zimsku školu hrvatskog folklora - prijave do 1. prosinca

Koprivnica će početkom iduće godine biti domaćin Zimske škole hrvatskog folklora na kojoj će se obrađivati pjesme, glazba i plesovi panonskog područja, a rok za prijave je 1. prosinca, izvijestili su iz Hrvatske matice iseljenika (HMI).
 
festival

26. Galovićeva jesen u Koprivnici

Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika organizira 26. književni festival 'Galovićeva jesen' koji će se održati od 24. do 26. listopada. Festival će i ove godine ponuditi brojne zanimljive književne susrete, javna čitanja, predstavljanja knjiga, tribine i ostale sadržaje koji će se odvijati u Koprivnici, Križevcima, Ludbregu, Đurđevcu i Virju.
 
djeca, mladi

'Children's Day Festival' u Egiptu

U Kairu (Egipat) će se u studenom 2019. održati 'Children's Day Festival' u organizaciji egipatskog Ministarstva mladih i sporta, a participirati mogu djeca iz zemalja diljem svijeta.
 
izložba

Izložba Davora Vrankića 'Obećavam ti čudo' u MSU Zagreb

MSU Zagreb u petak otvara veliku samostalnu izložbu na kojoj će predstaviti crteže hrvatskog uumjetnika s pariškom adresom - Davora Vrankića. Bit će to do sada najveća Vrankićeva izložba u Hrvatskoj na kojoj će se moći vidjeti radovi koji datiraju od početka umjetnikove karijere iz početka 90-ih, pa sve do novih crteža, nastalih netom pred izložbu u Zagrebu.
 
koncert

Humanitarni koncert ansambla 4 Tenora u Osijeku

Hrvatski ansambl 4 Tenora, 5. prosinca 2019., gostuje u Osijeku, u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana). Gala koncert ansambla organizira Inner Wheel klub Osijek, i to u povodu Dana grada Osijeka, u dobrotvorne svrhe, za potrebe Centra „Ivan Štark“.
 
radionica, kolonija

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki

Centar za kulturu Trešnjevka donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom uspješne plesačice i koreografkinje s međunarodnom karijerom, Tihane Strmečki, koja će se održati 27. listopada od 15,30 sati do 17 sati.
 
koncert

Koncert Martine Filjak u INK Pula

U povodu inauguracije novog klavira Steinway&Sons D-274, u subotu, 26. listopada 2019., u 20 sati, na pozornici INK Gradskog kazališta Pula, nastupit će pijanistica Martina Filjak.  
 
natječaj

Natječaj Writers in Residence Split 2020.

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.
 
izložba

Izložba Viktora Popovića u osječkoj galeriji Waldinger

Izložba Viktora Popovića 'Bez naziva (Arhiv ST3: Vojna bolnica)' otvara se u srijedu, 23. listopada, u 19 sati, u galeriji Waldinger – Gradskim galerijama Osijek, i trajat će do 24. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay' za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama u prozi. Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2019.!
 
natječaj

Klub mladih 'Klub 21' DKC-a Lamparna - poziv za izlaganje u 2020.

Klub mladih "Klub 21" DKC-a Lamparna poziva mlade autore i autorice bez profesionalnog iskustva koji se bave vizualnim izričajem (slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video, novi mediji...) kao i zvučnim instalacijama, performansima i sl., da se prijave za samostalno ili skupno izlaganje u 2020. godini.
 
konferencija, znanstveni skup

10. Zagrebački prevodilački susret

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, u suradnji s Mađarskim institutom u Zagrebu, najavljuje jubilarni, 10. Zagrebački prevodilački susret međunarodnog karaktera, koji će se na temu 'Književno prevođenje i svjetska književnost' održati u petak, 25. listopada, u konferencijskoj dvorani Mađarskog instituta u Zagrebu, s početkom u 10,30 sati.
 
najave

DORF - festival glazbenih dokumentaraca gostuje u Koprivnici

Festival dokumentarnih glazbenih filmova s najduljim stažem u Hrvatskoj još jednom gostuje u Koprivnici. Jedinstveni regionalni festival dokumentarnih glazbenih filmova u FUNK ove subote, 26. listopada, s početkom u 20 sati, donosi projekcije filmova, a održat će se i nastup zagrebačkih bendova Beluga i Demoler, Demoler.
 
projekcija

Ekranizacija ljudske intime na Filmskim večerima u Močvari

Klub Močvara organizira još jednu u nizu listopadskih filmskih večeri u četvrtak, 24. listopada, u 20 sati. Ove će filmske večeri pod nazivom 'Dragi dnevniče...' istraživati koji su ključni sastojci uspješnog prenošenja vlastite intime na film. Uz projekcije dvaju kratkometražnih filmova redatelja Anite Čeko i Tomislava Đurinca, na programu su i razgovori s autorima.
 
predavanje, tribina

Profesor Miles Glendinning gostuje u Zagrebu

Profesor Miles Glendinning iz Edinburgha, održat će u srijedu, 23. listopada 2019., u DPUH-u, predavanje pod naslovom „Euros“ versus „Anglos“? Definicije baštine i njezini diskursi u Europi, Britaniji i SAD-u. Dan kasnije, 24. listopada 2019., u Društvu arhitekata Zagreb, u sklopu tribine „Arhitektura i nasljeđe – zajedničko stanovanje“, održat će predavanje o kolektivnom stanovanju modernizma. Oba predavanja su na engleskom jeziku i započinju u 18.30 sati.
 
izložba

Izložba o Avarima i Slavenima iz hrvatske i slovačke perspektive u Arheološkom muzeju

Arheološki muzej u Zagrebu otvara u utorak veliku međunarodnu izložbu "Avari i Slaveni", koja je konceptualno podijeljena na dvije izložbe - hrvatsku "Avari i Slaveni južno od Drave" te slovačku "Avari i Slaveni sjeverno od Dunava". Izložba je otvorena od 23. listopada 2019. do 9. veljače 2020. godine.
 
izložba

Subota u etno selu: Izložba 'Slatke tajne medičarskog obrta'

U sklopu Dana europske baštine, koji su u Muzeju "Staro selo" Kumrovec posvećeni obilježavanju 50. godišnjice upisivanja Muzeja "Staro selo" Kumrovec u Registar spomenika kulture I. kategorije, realizirati će se tradicijska manifestacija 'Subota u etno selu'. U sklopu manifestacije bit će otvorena izložba 'Slatke tajne medičarskog obrta', autorice Tihane Kušenić.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Center for Study in Cultural Development – Srbija

Center for Study in Cultural Development (CSCD) traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. CSCD je javna ustanova djelatna u područjima društvenih i humanističkih znanosti te kulture i umjetnosti. Aktivnosti im uključuju razvojne, primijenjene i istraživačke projekte, strateško planiranje i organizaciju znanstvenih i sturčnih, domaćih i međunarodnih događanja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cultura Foundation – Finska

Cultura Foundation traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Cultura Foundation je profesionalna organizacija osnovana od strane finskog Ministarstva obrazovanja s ciljem stvaranja uvjeta za aktivno sudjelovanje ruske zajednice u finskom društvu kroz kulturu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Platform for Changes – Gruzija

Platform for Changes traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Platform for Changes je neovisna neprofitna organizacija zaslužna za organizaciju pet izdanja festivala suvremenog plesa i eksperimentalne umjetnosti počevši od 2012. godine (Contemporary Dance and Experimental Art Festival in Tbilisi).
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: Objavljen 'muški prozni blok'

Romani i priče šest nagrađivanih hrvatskih autora objavljeno je u okviru online projekta Besplatne elektroničke knjige, kao dio 'muškog proznog bloka' koji pokriva široki raspon tema, od kušnje ljubavi do sprege politike i kriminala.
 
smotra, revija

Na 24. Reviji lutkarskih kazališta Rijeka 11 predstava iz šest zemalja

Na ovogodišnjoj 24. Reviji lutkarskih kazališta Rijeka koja se održava od 4. do 11. studenoga bit će izvedeno 11 recentnih lutkarskih predstava iz šest zemalja, najavljeno je u ponedjeljak u riječkoj gradskoj upravi.
 
obavijest

Predstavnici 45 gradova Europskih prijestolnica kulture sastaju se u Rijeci

U Rijeku 22. i 23. listopada stižu čelnici projekata iz gradova koji su nosili, ili će nositi, titulu Europske prijestolnice kulture. Sastanak mreže EPK gradova održava se dvaput godišnje i to u gradovima koji će naredne godine biti nositelji ove prestižne titule, te se tako nakon proljetnog sastanka u irskom gradu Galwayu, ovog utorka i srijede susret održava u Rijeci.
 
predstava

Talijanski kazališni kolektiv Sotterraneo gostuje u &TD-u

Europski projekt apap- Perfroming Europe 2020 u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu predstavu 'Overload' te radionicu Theatre Fit istog kolektiva. Radionica će se održati 23. listopada od 10 do 13 sati, a predstava je na rasporedu 24. listopada, u 20 sati, u Velikoj dvorani &TD-a. Ulaz je besplatan!
 
koncert

'Kojoti' predstavljaju novi album u Tvornici kulture

'Kojoti' će održati koncertnu promociju novog albuma 'Sve je pod kontrolom?' u petak, 25. listopada, u Tvornici kulture. Njihov nastup bit će dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.
 
predstava

Plesna predstava 'Piazzolla / Stravinski' premijerno na sceni HNK Split

Plesna predstava 'Piazzolla / Stravinski' svoju premijeru na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split imat će u petak, 25. listopada, s početkom u 20,30 sati. Predstava, koja je praizvedena na završetku 65. Splitskog ljeta na pozornici na otvorenom na splitskom poluotoku Sustipan, tako će oživjeti i na kazališnoj pozornici.
 
predavanje, tribina

Književni petak: Film i(li) istina

Tribina Književnog petka na temu 'Film i(li) istina' će se održati 25. listopada, u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6.
 
predavanje, tribina

Finsko-švedske spisateljice gostuju u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca, u suradnji s partnerom Finlands svenska författareförening (Švedskim društvom pisaca u Finskoj), organizira razmjenu pisaca s Finskom. Ove godine u Zagrebu gostuju dvije finsko-švedske spisateljice, Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo, koje će se predstaviti Ogrizovića svojim proznim ulomcima u prijevodu Miše Grundlera u srijedu, 23. listopada, u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
projekcija

Tjedan suvremenog korejskog filma u kinu Kinoteka

Od 22. do 25. listopada, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, u zagrebačkom kinu Kinoteka obilježava se Tjedan suvremenog korejskog filma.
 
projekcija

Berlinale Special u riječkom Art-kinu

Odabrana selekcija novih njemačkih filmova prikazanih na Berlinaleu stiže u Art-kino. Program Berlinale Special 23. listopada svečano otvara bogato nagrađivana drama 'Razbijačica sustava', a do 26. u mjesecu posjetitelji Art-kina mogu pogledati još pet aktualnih naslova.
 
natječaj

Otvoren BTL natječaj

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
 
izložba

Izložba Gordane Špoljar Andrašić u Koprivnici

Uoči proslave Dana grada Koprivnice, 24. listopada 2019. godine, u 13 satu, na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, održat će se prigodno otvorenje samostalne izložbe slika koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić 'Izgubljeno/a u vremenu'.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Urban Foundation for Sustainable Development – Armenija

'Urban Foundation for Sustainable Development' traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.), u okviru potprograma Kultura. 'Urban Foundation for Sustainable Development' bave se temama demokratizacije društva, procesa tranzicije, ljudskih prava, regionalne suradnje i razvoja društvene integracije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Per Theater Formance – Grčka

'Per Theater Formance' traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.), u okviru potprograma Kultura. 'Per Theater Formance' je nezavisna kazališna družina, jedna od najznačajnijih i najutjecajnijih kazališnih družina u Grčkoj.
 
predavanje, tribina

Predavanje: 'Dizajn i informacijska tehnologija - edukacija i granice slobode'

Prof. dr. sc. Feđa Vukić, voditelj Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, u srijedu, 23. listopada 2019., predavanje na temu „Dizajn i informacijska tehnologija: edukacija i granice slobode“. Početak predavanja je u 18:00 sati.
 
nagrada

Proglašeni pobjednici 6. STIFF-a

Na ovogodišnjem Međunarodnom studentskom filmskom festivalu publika je imala prilike pogledati 45 filmova od kojih su se 42 natjecala za nagrade najboljih. Žiri je dodijelio nagrade najboljim naslovima u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog filma, a dodijeljena su i tri posebna priznanja.
 
koncert

Gudački kvartet Sebastian nastupa u CKIM-u

Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian održat će se u nedjelju, 27. listopada, u 19:30 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir u Zagrebu. Ulaz na koncert je slobodan, uz rezervaciju.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu