info
 
radionica, kolonija

Radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo najavljuju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva 'Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje', koja će se održati 27. travnja. Radionica je besplatna, a prijave se primaju do 25. travnja. Broj sudionika/-ca je ograničen.
 
najave

34. Turopoljsko Jurjevo

Jurjevo je kršćanski crkveni i tradicijski događaj od osobitog značenja za stanovništvo Turopolja i Južnog Zagreba. Redovito se u području zapadnoeuropskog kulturnog kruga održava i slavi pučkim svečanostima 23. travnja. Ove godine manifestacija Jurjevo održat će se u subotu, 27. travnja. 
 
predstava

Premijera Talijanske drame: 'Eetto farfalla' / 'Efekt leptira'

'Effetto farfalla' / 'Efekt leptira' Chiare Boscaro i Marca Di Stefana novi je naslov na repertoaru Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, a premijera ove crnohumorne komedije na programu je u četvrtak, 25. travnja 2019., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19.30 sati. 
 
predstava

Vodvilj 'Buba u uhu' nova premijera osječkoga HNK-a

Vodvilj 'Buba u uhu' francuskoga komediografa Georgesa Feydaua u režiji Jasmina Novljakovića nova je dramska premijera osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i bit će premijerno izvedena 26. travnja, najavili su u srijedu u tome kazalištu.
 
festival

Zagreb Design Week predstavlja Poljsku kao državu partner 6. Festivala

Predstojeći Zagreb Design Week ove će godine od 7. do 12. svibnja u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao državu partnera predstaviti Republiku Poljsku - i to s impozantnom izložbom 'ABC poljskog dizajna' (The ABC’s of Polish Design), izložbom 'Urbani prototipovi' i projekcijama dokumentarnih filmova o poljskom dizajnu.
 
rezidencijalni program

Luka Kedžo - rezidencijalni umjetnik MMML Studija

Umjetnik Luka Kedžo sudionik je treće umjetničke rezidencije u sklopu projekta MMML Studio (Udruga UKRO) koja započinje u subotu, 27. travnja 2019. Sam tijek i trajanje rezidencijalnog projekta nije vremenski definirano te ovisi o tijeku nastanka i procesu rada umjetnika. Povodom završetka rezidencije bit će organizirano predstavljanje rada.  
 
najave

Predstavljanje monografije 'Mursa - Hadrijanova kolonija uz limes Rimskog Carstva'

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za antropologijska istraživanja, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku najavljuju predstavljanje monografije autora Emilia Marina - 'Mursa - Hadrijanova kolonija uz limes Rimskog Carstva'. Predstavljanje će se održati u petak, 26. travnja, u podne, u Arheološkom muzeju Osijek. Opširnije >>>
 
najave

ReArt piknik ove subote u Osijeku

Uoči ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala koji u svome devetom izdanju dolazi kao 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' održat će se tradicionalni ReArt piknik kao svojevrstan uvod u ovogodišnju svemirsku dimenziju festivala. ReArt piknik održat će se u subotu, 27. travnja, na livadi ispred Državnog Arhiva u osječkoj Tvrđi te u prostorima Udruge Slama (Kamila Firingera 3), s početkom u 10 sati.
 
najave

Vizkultura predstavlja V magazin

Portal Vizkultura.hr najavljuje predstavljanje publikacije V magazin, koje će se održati u Dvorani Muller na prvom katu Kina Europa, u ponedjeljak 29. travnja 2019., s početkom u 19 sati. 
 
najave

Dodjela nagrada i promocija kataloga 54. Zagrebačkog salona

U ponedjeljak, 29. travnja u 18.00 sati, u zagrebačkom Domu HDLU bit će održana svečana dodjela nagrada i promocija kataloga 54. Zagrebačkog salona – Bez anestezije.
 
festival

40 godina Uskrs festa

Uskrs fest - najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, ove nedjelje, 28. travnja 2019., s početkom u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'How to analyze children's literature as cultural artifacts'

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u četvrtak, 25. travnja 2019. godine s početkom u 18.00 sati, organizira predavanje pod nazivom 'How to analyze children`s literature as cultural artifacts'. Predavanje će održati Jennifer M. Miskec u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
festival

3. Mediteranski festival knjige / Split

MFK - Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara HGK, održat će se u Splitu od 8. do 12. svibnja 2019.
 
predavanje, tribina

Predavanje Marine Paulenke u AK galeriji

U četvrtak, 25.4. 2019. u 18 sati, u koprivničkoj AK galeriji održat će se predavanje Marine Paulenke 'ORGAN VIDA - dekada suvremene fotografije u jugoistočnoj Europi'.
 
predavanje, tribina

Eppur si muove: Leonardo da Vinci

Treća tribina ovogodišnjeg ciklusa tribina Eppur si muove, pod nazivom 'Leonardo da Vinci: prvih pet stoljeća u znaku kista i pera', održat će se u srijedu, 24. travnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
 
izložba

Dvije izložbe u Gradskoj galeriji Labin

Gradska galerija Labin predstavlja dvije samostalne izložbe: 'Fragmentacije plohe i linije' autorice Natalije Škalić i 'Moć zapažanja' autora Ivana Tudeka. Otvorenje obiju izložbi biti će u petak, 26. travnja 2019. godine, u 20 sati.
 
najave

Muzeotropija - rani radovi

Centar za kulturu Trešnjevka u utorak, 30. travnja 2019. u 13 sati, započinje program pod nazivom 'Muzeotropija - rani radovi' autora Gordana Sirotića i mentorice snimanja i montaže Irene Šćukić. Program će se odvijati u OŠ Kralja Tomislava i Modernoj galeriji tijekom travnja, svibnja i lipnja, a namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola. 
 
natječaj

Nesvrstani Boutique Art Fair - natječaj za volontere

Lauba je objavila natječaj za volontere za sudjelovanje u 2. izdanju umjetničkog sajma Nesvrstani. Prijave su otvorene do 13. svibnja 2019. Period volontiranja traje od 17. do 28. svibnja te je moguće odabrati termine volontiranja.
 
predavanje, tribina

Angažirana umjetnost – najopasnija umjetnost?

Na tribini Književnog petka, 26. travnja u 20 sati, u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici govorit će se o temi: Angažirana umjetnost – najopasnija umjetnost?.
 
izložba

Luka Kušević Radaković izlaže u Varaždinu

Otvorenje izložbe mladog zagrebačkog slikara Luke Kuševića Radakovića u galeriji Zlati ajngel, Varaždin, održat će se u petak, 26. travnja u 20 sati.
 
izložba

Izložba Margerite Rakić u Novigradu

Galerija Rigo otvara svoja vrata izložbom radova mlade pulske umjetnice Margerite Rakić. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 26. travnja 2019., s početkom u 20 sati. 
 
izložba

Gildo Bavčević: 'De_stabilizacija' u Salonu Galić

Izložba Gilda Bavčevića pod nazivom 'De_stabilizacija' otvara se u Salonu Galić, Split, u četvrtak 25. travnja u 20 sati.
 
koncert

Belgijski nacionalni orkestar i Ivan Krpan u Lisinskom

Ciklus Lisinski subotom, 5. travnja, u pretposljednjem koncertu aktualne sezone, predstavlja suradnju Belgijskog nacionalnog orkestra pod ravnanjem Hugha Wolffa te pijanista Ivana Krpana.
 
natječaj

FEKP19 - natječaj za kratku priču za mlade autore

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokreću novu kategoriju natječaja za kratku priču – FEKP19 za mlade autore i autorice. FEKP19 je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima.
 
predstava

Poskočite anđeli – (pret)premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

(Pret)premijera plesne predstave 'Poskočite anđeli', koreografa Rajka Pavlića, nastale u sklopu rezidencijalnog programa ZPC-a, održati će se 26. i 27. travnja 2019. u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. 
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan plesa, 29. travnja 2019.

29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. 
 
festival

21. Festival sv. Marka

Program 21. Festivala sv. Marka, koji se održava od 25. travnja do 7. svibnja 2019., obuhvaća sedam koncerata na kojima će nastupiti brojni hrvatski i inozemni glazbenici.
 
radionica, kolonija

360 stupnjeva u životu tinejdžera / radionica

U tijeku su prijave za besplatan program VR leksikon – 360 stupnjeva u životu tinejdžera koji će se održati u Zagrebu, u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, od 11 do 16 sati, u organizaciji udruge Restart.
 
seminar

Prijave za Fotosofiju 14

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Fotosofiji, besplatnom šestodnevnom seminaru i workshopu za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke održati u Zagrebu, od 10. do 16. lipnja 2019.  
 
izložba

Štajerski umjetnici na skupnoj izložbi u Galeriji Karas

Skupina štajerskih umjetnika predstavit će se zagrebačkoj publici na izložbi 'Artists and Mentors', koja se otvara u srijedu, 24. travnja u Galeriji Karas, što je svojevrsni uzvratni posjet nakon što su oni četiri godine otvarali vrata svojih ateljea hrvatskim studentima za dvotjednu praksu, u sklopu projekta Erasmus+, na području suvremenog umjetničkog stvaralaštva u Štajerskoj.
 
koncert

Koncert Wolfganga Koegerta na MA u Zagrebu

Koncert Wolfganga Koegerta, austrijskog orguljaša i profesora na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu, održat će se u četvrtak, 25. travnja 2019. godine u 19 sati, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije, u sklopu Orguljskog festivala Anabasis +. Ulaz na koncert je slobodan!
 
projekcija

Retrospektiva Sidneya Lumeta u kinu Tuškanac

Od 23. do 29. travnja u kinu Tuškanac održat će se retrospektiva američkog redatelja Sidneya Lumeta.
 
festival

4. Dani Julija Knifera

4. Dani Julija Knifera održati će se od 23. do 27. travnja 2019., u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
izložba

Izložba Željka Mucka u Karlovcu

Izložba akademskog slikara Željka Mucka 'Presjek 2009. do  2019.' otvara se u srijedu, 24. travnja 2019. u 19:00 sati, u Galeriji 'Vjekoslav Karas' u Karlovcu.
 
izložba

Zlatan Vehabović izlaže u Dubrovniku

Izložba Zlatana Vehabovića 'U Olovno nebo', kojom će se umjetnik premijerno predstaviti dubrovačkoj publici, otvara se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u četvrtak, 25. travnja u 20 sati.
 
izložba

Marino i Ana: drugi dio

U četvrtak, 25. travnja u 20 sati, u galeriji Bernardo Bernardi, POU Zagreb, otvara se izložba riječkoga dua, Marina i Ane, naziva - drugi dio. Marino Krstačić-Furić i Ana Tomić (MKF&AT) diplomirali su na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i od tada zajedno djeluju. 
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Dubrovnik u pismima nadbiskupa Lodovica Beccadellija'

Predavanje Vedrana Stojanovića 'Dubrovnik u pismima nadbiskupa Lodovica Beccadellija - između nostalgije i prijezira' održat će se u četvrtak, 25. travnja, u Kneževu dvoru, s početkom u 19 sati.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagrade HMD-a za 2018.

Hrvatsko muzejsko društvo svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja za ostvarenja u muzejskoj struci te nagradu za životno djelo. Upravo je otvoren Javni natječaj za podnošenje prijedloga za ostvarenja u 2018. godini.
 
izložba

Izložba fotografija Maxa Juhasza 'Univerzalna sjećanja'

U četvrtak, 25. travnja 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se izložba fotografija Maxa Juhasza pod nazivom 'Univerzalna sjećanja'.   
 
najave

Sjećanje Krležinih suvremenika: Silvio Ferrari

U četvrtak, 25. travnja  2019. u 18 sati, u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža, Zagreb, u okviru projekta Sjećanje Krležinih suvremenika, talijanski pisac i prevoditelj Silvio Ferrari, u razgovoru s Goranom Matovićem, govorit će o susretima s Krležom. Opširnije >>>
 
najave

Žarko Radaković: Knifer

Predstavljanje knjige 'Knifer', autora Žarka Radakovića, održat će se u srijedu, 24. travnja u 13 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
najave

Ljubljana - i mediteranski grad? Plečnikov pokušaj

Hrvatski muzej arhitekture HAZU, Slovenski dom u Zagrebu i Vijeće slovenske nacionalne manjine grada Zagreba pozivaju na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Petra Krečiča: Ljubljana – i mediteranski grad? Plečnikov pokušaj / Ljubljana – tudi mediteransko mesto? Plečnikov poskus. Predstavljanje će se održati u srijedu, 24. travnja 2019. u 18 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU.  
 
predavanje, tribina

Grafike kao čuvari sjećanja - Ciklusi iz Kabineta grafike francuskog kralja Luja XIV. u fundusu MUO

Muzej za umjetnost i obrt i Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva iz Zagreba pozivaju na predavanje: Grafike kao čuvari sjećanja. Ciklusi iz Kabineta grafike francuskog kralja Luja XIV. u fundusu MUO, koje će se održati 26. travnja 2019. u 18 sati u Muzeju za umjetnost i obrt. Predavanje će održati dr. sc. Anđelka Galić, muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke grafike. Ulaz je slobodan.
 
predavanje, tribina

Malešov razlog za Razliku - tribina

Tribina 'Malešov razlog za Razliku' održat će se u četvrtak, 25. travnja 2019. u 12 sati, u vili Arko, Basaričekova 24, Zagreb. Sudjeluju: Tomislav Brlek, Ervin Jahić, Branko Maleš, Tonko Maroević i Cvjetko Milanja.  
 
okrugli stol

Vizualne umjetnosti i baština u medijima: Dan sjećanja na Ružicu Šimunović (1960.-2018.)

Okrugli stol - Vizualne umjetnosti i baština u medijima: Dan sjećanja na Ružicu Šimunović (1960.-2018.) održat će se u četvrtak, 25. travnja u 13 sati u DPUH-u, Zagreb.
 
izložba

Sa o Roma / 50 godina romskog Đuređevdana u Skoplju

Otvorenje izložbe 'Sa o Roma' / 50 godina romskog Đuređevdana u Skoplju, održat će se u četvrtak, 25. travnja u 12 sati, u žitnici Rupe. 
 
najave

Marko Marulić: Hrvatski stihovi i proza

Predstavljanje knjige Marko Marulić: Hrvatski stihovi i proza održat će se u petak, 26. travnja 2019. u 19.30 sati, u Zavodu HAZU, Split. 
 
izložba

Gordana Bakić - Trenutni prostori

Gliptoteka HAZU poziva na otvaranje izložbe Gordane Bakić 'Trenutni prostori' u četvrtak, 25. travnja 2019. u 19 sati. Promocija kataloga će biti na zatvaranju izložbe 17. svibnja 2019. u 19 sati.
 
najave

Promocija knjige 'Dnevnik mog djetinjstva'

Promocija knjige 'Dnevnik mog djetinjstva', autorica Nikolina Topić i Carmen Calvo Del Valle, održat će se u četvrtak, 25. travnja 2019. u Hoću knjigu (Megastore) u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici, s početkom u 18 sati. 
 
najave

Predstavljanje romana Veljka Barbierija 'Sfinga'

Predstavljanje romana Veljka Barbierija 'Sfinga' održat će se u srijedu, 24. travnja 2019. u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Opširnije >>>  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu