info
 
obljetnica, proslava

Program Feste sv. Vlaha 2020.

Program ovogodišnje Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika počinje u četvrtak, 23. siječnja, slikarskom radionicom za djecu na temu sv. Vlaha u organizaciji Dubrovačkih knjižnica. Istoga dana održat će se predavanje o slikaru Matu Celestinu Medoviću povodom 100. obljetnice smrti, u dvorani Ivana Pavla II., te Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića.
 
izložba

Lea Contestabile: Elementi ljubavne kozmografije

Povodom Dana sjećanja na holokaust, u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, 28. siječnja bit će otvorena izložba Lee Contestabile 'Elementi ljubavne kozmografije', koju je priredila Manuela De Leonardis. 
 
koncert

Američki Moonchild nastupa 7. veljače u Boogaloo klubu

Američki neo-soul trio Moonchild u povodu promocije novog albuma'"Little Ghost', kreće na europsku turneju u sklopu koje će po prvi put nastupiti u Zagrebu u petak, 7. veljače, u zagrebačkom Boogaloo klubu, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.
 
obavijest

Besplatna razmjena knjiga i časopisa 2020.

U subotu, 25. siječnja, od 11 do 17 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, na Gornjem gradu (Basaričekova 24) održat će se 15. besplatna razmjena knjiga i časopisa na hrvatskom i inim jezicima. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Premijera drame 'Štajga' u Vinkovcima

'Štajga', nastala prema tekstu Ivane Šujat,  je predstava posvećena vinkovačkom kolodvoru, simbolu grada Vinkovaca. Premijera predstave održat će se u petak, 24. siječnja, s početkom u 20 sati, u vinkovačkom Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić'.
 
obavijest

Sisak: Promocija knjige 'Problem umjetnosti kolektiva - slučaj Zemlja'

Promocija knjige ''Problem umjetnosti kolektiva - slučaj Zemlja'' održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020., u 19,00 sati, u Gradskoj galeriji Striegl.
 
natječaj

Natječaj za program 14. izdanja Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16!’. Rok: 16.02.2020. (rok za filmove: 15.03.2020.).
 
obavijest

Razgovor s povodom: Ansambl Ars Longa / Anđelko i Martin Krpan

U Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, u četvrtak, 23. siječnja, u 11:33 sati, bit će održan „Razgovor s povodom“ koji će okupiti članove ansambla Ars Longa koji dolaze s Kube te violiniste Anđelka i Martina Krpana. Moderatorica razgovora biti će profesorica Lidija Neznanović, predsjednica Glazbene mladeži Osijek.
 
najave

Fašnički program 'Lisinski pleše pod maskama' 8. veljače

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog pripremila je za subotu, 8. veljače, svoj tradicionalni fašnički program 'Lisinski pleše pod maskama', s komičarem Željkom Pervanom kao glavnom atrakcijom.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Roberta Međurečana u Koprivnici

U srijedu, 29. siječnja, u 18 sati, u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica Robert Međurečan predstavit će svoj najnoviji roman 'Krletka za glinenog goluba'.
 
projekcija

Filmski četvrtak u HDA: Čehov na hrvatskom filmu

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke, a povodom 160. godišnjice rođenja A. P. Čehova, u Hrvatskome državnom arhivu (dvorana Katalozi), 23. siječnja, u 18 sati, prikazuje se film 'Događaj' redatelja Vatroslava Mimice, temeljen na Čehovljevoj kratkoj priči o sukobu oca i sina s lopovima.
 
izložba

Izložba fotografija Alekseja Orela u Puli

Otvorenje izložbe fotografija Alekseja Orela „Skluptor - Vizualna ispovijed jednog običnog agnostika” održat će se u Klubu Kotač (DC Rojc, Pula) ovog petka, 24. siječnja, s početkom u 20:00 sati.
 
izložba

Izložba Ivana Meseka u galeriji Zlati ajngel

U petak, 24. siječnja u 19 sati, u galeriji Zlati ajngel, otvara se izložba slika Ivana Meseka, slikara i ravnatelja Gradskog muzeja Varaždin, koja će trajati do nedjelje, 26. siječnja 2020.
 
predavanje, tribina

Litterarum translatio

U ponedjeljak, 27. siječnja, na redu je prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio. U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, s početkom u 18 sati, u središtu pozornosti bit će nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju.
 
najave

Umjetnost djeluje! Kultura otpora i oslobođenja u Europi

Muzej suvremene umjetnosti najavljuje početak interdisciplinarnog projekta 'Art Works!' koji povezuje područja umjetničkog istraživanja, političkog i kulturnog obrazovanja mladih te kulture sjećanja.
 
projekcija

Hrvatska premijera eksperimentalnog filma 'Mountain (Planina)'

Hrvatska premijera filma 'Mountain (Planina)' autorice Moon Martine Zelenike održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb u programu Noć muzeja, u petak, 31. siječnja, s početkom u 18,30 sati. Nakon projekcije, održat će se razgovor s autoricom filma.
 
najave

Isprobavanje šešira Staše Čimbur u MUO-u

U povodu aktualne izložbe šešira i asamblaža 'All you need is a Hat' zagrebačke primijenjene umjetnice i kitničarke Staše Čimbur u Muzeju za umjetnost i obrt, u subotu 25. siječnja od 12 do 14 sati održat će se prvo i ekskluzivno poziranje sa šeširima. Riječ je o događanju u kojem će sve pripadnice ljepšeg spola, ljubiteljice modnih dodataka, moći uživati u isprobavanju raskošnih i ekstravagantnih šešira.
 
predstavljanje, projekcija

'Mare' i 'Otac' u službenom programu 70. Berlinalea

Dugometražni igrani filmovi, ujedno i manjinske hrvatske koprodukcije, 'Mare' redateljice Andree Štake i 'Otac' u režiji Srdana Golubovića uvršteni su u službeni program 70. Berlinalea, koji će se održati od 20. veljače do 1. ožujka u glavnom gradu Njemačke. Oba filma svoje će svjetske premijere imati u programu Panorama koji je tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama.
 
najave

Večer Clare i Roberta Schumanna

Muzička akademija u Zagrebu i naklada Mala zvona pozivaju na Večer Clare i Roberta Schumanna, koja će se održati u ponedjeljak, 27. siječnja, u 19 sati, u dvorani Huml, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. 
 
izložba

Izložba Mateja Kneževića - 'All-inclusive strategies'

U ponedjeljak, 27. siječnja 2020., u zagrebačkoj Galeriji Greta, s početkom u 20 sati, otvara se izložba Mateja Kneževića pod nazivom 'All-inclusive strategies'. Izložba ostaje otvorena do 31. siječnja o.g.
 
izložba

Izložba 'Dijalog' u Galeriji Sikirica u Sinju

U četvrtak, 23. siječnja, u Galeriji Sikirica otvara se izložba ''Dijalog'' u okviru koje će publici biti prikazani ključni radovi dvojice suvremenih njemačkih autora, Antona Högera i Dietera Cornelsa-Veera, o čijem umjetničkom opusu danas brine zagrebački kolekcionar, ali i svestrani umjetnik, Henry Stag iz Henry Stag Art Agency. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače 2020.
 
koncert, najave

Ciklus koncerata Hrvatski glazbenici u Beču

Ciklus koncerata Hrvatski glazbenici u Beču održava se u okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. Ove će se godine održati po šesnaesti put, u prilagođenom obliku, od siječnja do lipnja 2020.
 
koncert

Vivat academia: 'Orange vs Blue'

Muzička akademija najavljuje koncert 'Orange vs Blue' u sklopu ciklusa Vivat academia, koji će se održati u srijedu, 29. siječnja, u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Na programu su skladbe Olje Jelaske.
 
rezidencijalni program

Predstavljanje umjetnice Laure Ige u rezidenciji HACKN3T programa

U prosincu 2019. i siječnju 2020. gošća hackn3t rezidencije bila je umjetnica Laura Ige. Ove subote, 25. siječnja, u 18 sati, u prostoru hacklab01 u AKC-u prezentirat će svoj rad u kojemu razvija protokole za bolje razumijevanje osjećanja strojem. Prezentacija će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan!
 
obavijest

Objavljeno dvojezično latinsko-hrvatsko izdanje 'Davidijade' Marka Marulića

Kritičko dvojezično latinsko-hrvatsko izdanje epa Marka Marulića 'Davidijada', usredotočena na starozavjetnu priču o kralju Davidu i njegovu životu, objavila je u sklopu svoga niza 'Stoljeća hrvatske književnosti', kao drugi od tri sveska Marulićevih djela, Matica hrvatska u Zagrebu.
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Split: Predavanje i grafičke radionice 'Umjetnica o umjetnosti' >>>

“Umjetnica o umjetnosti “– predavanje dr. art. Daniele Cikatić Javorčić (22.01.2020.) + grafičke radionice (24. i 29.1.2020.), u sklopu izložbe “Piktografije” u Galeriji Emanuel Vidović.
 
predavanje, tribina

Predavanje Ankice Čakardić o Rosi Luxemburg

U ciklusu javnih predavanja CKPIS-a gostuje doc. dr. sc. Ankica Čakardić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U petak, 24. siječnja, u 18 sati, na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića (Ronjgova 1, prizemlje, čitaonica) održat će predavanje pod naslovom 'Poput udara groma: Crtice o Rosi Luxemburg'.
 
radionica, kolonija

Kustoska škola Split: Mali organon za filmsko kustostvo

U ponedjeljak, 27. siječnja, od 10 do 18 sati, u Beton kinu Doma mladih u Splitu, održava se četvrta Kustoska škola, program izvaninstitucionalnog obrazovanja otvoren za sve zainteresirane, koji udruga Mavena organizira u suradnji s Filmskim mutacijama: festivalom nevidljivog filma. Program je besplatan, a prijave traju do petka, 24. siječnja!
 
projekcija

Svjetska premijera filma 'Priče iz zatvorske ćelije' na FIPADOC-u

Dugometražni dokumentarni film 'Priče iz zatvorske ćelije', nastao u mađarsko-britansko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatski producent je kuća Fade In) svoju će svjetsku premijeru imati u međunarodnom natjecateljskom programu drugog izdanja festivala dokumentarnog filma u francuskom Biarritzu – FIPADOC, koji se održava od 21. do 26. siječnja.
 
predstava

Tjedan smijeha Kerekesh Teatra od 6. do 15. ožujka

Tjedan smijeha Kerekesh Teatra održat će se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji od 6. do 15. ožujka, a na ovogodišnjem 11. izdanju bit će izvedene rekordne 63 predstave, ovaj put uz novitet - nagradu publike, najavljeno je na konferenciji za medije u Klubu Europa Media varaždinskoga Hrvatskog narodnog kazališta.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2019.

„Nagrada Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Natječaj raspisuje Odbor „Nagrade Iso Velikanović“, a prijedlozi se primaju do 14. veljače 2020.
 
najave

Europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru u Zagrebu

U četvrtak, 30. siječnja, u Hrvatskom novinarskom društvu održat će se veliki europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru. Sastanak počinje u 9 sati, a sastoji se od prezentacije projekta kojeg su provodile europske audiovizualne organizacije te od dvije panel-diskusije.
 
obavijest

Rijeka i Galway – EPK 2020., prigodne poštanske marke

Hrvatska pošta i Irska pošta (An Post) zajedno će pustiti u optjecaj 23. siječnja dvije prigodne poštanske marke kako bi obilježile proglašenje gradova Rijeke i Galwaya europskim prijestolnicama kulture za 2020. godinu. 
 
predavanje, tribina

Nota mog života – Romana Matanovac Vučković

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu “Nota mog života”, u srijedu, 22. siječnja 2020., s početkom u 18 sati. Gošća je profesorica, znanstvenica i glazbenica Romana Matanovac Vučković. Ulaz je slobodan.
 
koncert

Koncert na Kresnikovim violinama

U sklopu velike izložbe posvećene liječniku i zaljubljeniku u violine Franji Kresniku postavljene u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u petak 24. siječnja u 19 sati, u Muzeju će se održati koncert na violinama koje je izradio sam Kresnik. Ulaz na koncert je slobodan. 
 
koncert

Koncerti u Osijeku i Valpovu

Grad Osijek poziva na koncerte u sklopu Koncertnog ciklusa Grada, uz nastup violinista Anđelka Krpana & Martina Krpana te Ansambla Ars Longa.
 
projekcija

'Novine 3' – premijera posljednje sezone serije u riječkom Art-kinu

U Art-kinu se održava svečana premijera prvih dviju epizoda treće i finalne sezone serije 'Novine', domaće uspješnice svjetskih razmjera, snimane u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u režiji Dalibora Matanića. Premijera je zakazana za subotu, 25. siječnja, u 20 sati, a prisustvovat će joj redatelj, producenti i članovi filmske ekipe.
 
koncert

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla: Otac, sin i kum

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla naziva 'Otac, sin i kum' održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, u nedjelju, 26. siječnja, s početkom u 20 sati.
 
predavanje, tribina

Predavanje Valerije Graziano u riječkoj Filodrammatici

Valeria Graziano, istraživačica Centra za postdigitalne kulture engleskog Sveučilišta Coventry, održat će u četvrtak, 23. siječnja, u 19 sati, predavanje 'Rad u skrbi protiv režima rada' u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka).
 
predavanje, tribina

'Što Hamlet danas može dati mladima' – tribina u Splitu

Premijeri predstave 'Hamlet' koja nastaje u koprodukciji kazališta PlayDrama i Gradskog kazališta lutaka Split, prethodit će tribina u GKL-u Split pod nazivom 'Što Hamlet danas može dati mladima'. Tribina će se održati u subotu, 25. siječnja, u 17 sati.
 
izložba

Hrvati – ljudi iza mita - Janko Šajatović Krabat i hrvatske garde u Europi

Izložba naziva 'Hrvati – ljudi iza mita - Janko Šajatović Krabat i hrvatske garde u Europi' održava se u Etnografskom muzeju u Zagrebu, od 28. siječnja do 10. travnja 2020.
 
predstava

'Hamlet' splitske dice na sceni GKL-a Split

Skupina mladih, vođena dramskim piscem i glumcem Elvisom Bošnjakom, već više od godinu dana istražuje i scenski uobličuje najslavnije djelo dramske literature - Shakespeareovog 'Hamleta'. Kruna ovog procesa je predstava 'Hamlet' u koprodukciji kazališta PlayDrama i Gradskog kazališta lutaka Split, u kojem će 1. veljače biti premijerno izvedena.
 
predavanje, tribina

Gabi Novak i Matija Dedić na tribini Žive knjige

U četvrtak, 23. siječnja, s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, održat će se tribina Žive knjige. Gosti tribine su pjevačica Gabi Novak i njezin sin, glazbenik Matija Dedić.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Dražena Kušena u Osijeku

U Državnom arhivu u Osijeku, u srijedu, 22. siječnja, u 19 sati, održat će se predstavljanje knjige 'Arhivi vjerskih zajednica u sjevernoj Hrvatskoj - razvoj, tipologija, sadržajni značaj', autora dr. sc Dražena Kušena.
 
obavijest

Predstavljanje časopisa 15 dana: Igor Eškinja

Predstavljanje novog broja časopisa ''15 dana'', posvećenog radu umjetnika Igora Eškinje, održat će se u četvrtak, 23. siječnja 2020., s početkom u 18 sati, u prostoru Knjižnice Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.
 
koncert

Punk legende UK Subs 4. veljače u Boogaloo klubu

Londonske punk rock legende U.K. Subs nastupit će u utorak, 4. veljače, u zagrebačkom Boogaloo klubu obilježavajući 40. obljetnicu od objavljivanja drugog albuma 'Brand New Age', na kojem se nalazi njihov najveći hit 'Warhead', najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.
 
koncert

Whispering Sons predgrupa Editorsima 8. veljače u Domu sportova

Engleska rock grupa Editors donijet će u subotu, 8. veljače, u Malu dvoranu Doma sportova najveće hitove karijere, a na najvećem dosadašnjem samostalnom gostovanju popularnih indie rockera iz Birminghama u Hrvatskoj kao predgrupa će nastupiti belgijski Whispering Sons.
 
nagrada

Dobitnik Nagrade 'Ivo Maček' za 2019. - Darko Petrinjak

Nagrada „Ivo Maček“ Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za 2019. dodijeljena je gitaristu, kontrabasistu, lutnjistu, pedagogu i aranžeru, profesoru na Muzičkoj akademiji Darku Petrinjaku. Nagrada će dobitniku biti uručena na svečanosti u četvrtak, 23. siječnja 2020., u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
obavijest

Preminuo scenograf Drago Turina

Scenograf i dugogodišnji član ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost Drago Turina preminuo je u 77. godini.
 
predstavljanje

Program predstavljanja hrvatske kulturne baštine u povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, u povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, pripremila je bogat program izložbi radi predstavljanja međunarodnoj javnosti iznimno vrijedne hrvatske kulturne baštine, kao i nekih od najistaknutijih osoba iz hrvatske povijesti. Neke od izložbi iz ovoga će programa djelomično ili u cijelosti biti postavljene diljem Europe.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu