info
 
obavijest

'U labirintu teorija. O fantastici i fantastičnom'

Zbornik i knjiga Tatjane Peruško, 'U labirintu teorija. O fantastici i fantastičnom' bit će predstavljeni u srijedu, 12. prosinca, u 12 sati, u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
 
projekcija

Ciklus suvremenog norveškog filma u kinu Kinoteka

Ciklus suvremenog norveškog filma, koji će se u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj i Norveškim filmskim institutom održati od 13. do 19. prosinca u kinu Kinoteka, predstavit će izbor najboljih ostvarenja bogate norveške kinematografije. Pet suvremenih filmskih uspješnica, različitih žanrova, upoznat će vas s tipičnim norveškim filmskim rukopisom, a izmišljene ili stvarne, dramatične ili komične životne situacije na velikom platnu otkriti djeliće norveškog života i kulture.
 
izložba

Duje Medić / Mater planina + Pariške studije

Izložba 'Mater planina + Pariške studije' otvara se u utorak, 11. prosinca, u 19 sati, u Salonu Galić (Split). Izložba ostaje otvorena do 28. prosinca 2018.!
 
izložba

Izložba o spomen-crkvi Sv. Duha u Javorci pokraj Tolmina gostuje u Rijeci

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci 12. prosinca će se otvoriti gostujuća izložba Tolminskog muzej iz Slovenije 'Spomen-crkva Sv. Duha u Javorci - Bazilika mira', najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ovom muzeju u ponedjeljak. 
 
predstava

'Kaplje' - nova premijera Teatra Lero

Studentski teatar Lero premijerno će prikazati 12. prosinca svoju novu premijeru, predstavu 'Kaplje' Davora Mojaša. Radi se o novom Lerovom scenskom i poetskom posezanju za dubrovačkim temama i izabranim prizorima povijesti svakodnevnice, ovaj put kroz sudbine gospođa i služavki, njihovom usudu, posebnostima i uzajamnom upućenošću.
 
najave

Predstavljanje zbornika o sudioničkom upravljanju u Karlovcu

Predstavljanje publikacije 'Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj' u Karlovcu će se održati u srijedu, 12. prosinca, u 12 sati, u prostoru Male Scene Hrvatskog doma (Ulica Frana Kurelca 4).
 
najave

Prezentacija Scenarističkog laboratorija i Filmske vježbaonice

U četvrtak, 13. prosinca, u 19 sati, u Kinoklubu Zagreb održat će se javna prezentacija Scenarističkog laboratorija Sonje Tarokić i Filmske vježbaonice Petre Zlonoge.
 
izložba

Izložba Marike Vicari & Jerneja Forbicija u Puli

U Galeriji Poola, u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati, otvara se izložba 'Negated landscapes' autora Marike Vicari (Italija) i Jerneja Forbicija (Slovenija). Na dan otvorenja izložbe, od 12 sati, održat će se razgovor s umjetnicima. Izložba će se moći pogledati do 3. siječnja 2019.
 
koncert

Tradicionalni Linđov humanitarni koncert na Svetu Luciju

Folklorni ansambl Linđo će u četvrtak, 13. prosinca, na Blagdan svete Lucije u 20,00 sati, u Kazalištu Marina Držića održati tradicionalni humanitarni plesni koncert s kojega će sav prihod donirati Udruzi slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku. 
 
izložba

Izložba Josipa Pina Ivančića u Novigradu

Otvorenje izložbe Josipa Pina Ivančića u Galeriji Rigo u Novigradu održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 18 sati. 
 
obavijest

Preminuo ugledni glazbeni umjetnik Prerad Detiček

U Zagrebu je u 88. godini preminuo ugledni pedagog i hornist Prerad Detiček.
 
izložba

Meštrovićev znak u Zagrebu – arhitektura: 80 godina Meštrovićeva paviljona

Osamdesetu obljetnicu podizanja i otvorenja Doma hrvatskih likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićeva paviljona, Muzeji Ivana Meštrovića obilježavaju izložbom Meštrovićev znak u Zagrebu – arhitektura: 80 godina Meštrovićeva paviljona, koja se 18. prosinca otvara u Atelijeru Meštrović.  
 
koncert, najave

Program događanja u HGZ-u (10.-16.12.2018.)

U nastavku tjedna posjetitelje Hrvatskoga glazbenog zavoda između ostaloga očekuje: koncert Hrvatskog komornog orkestra (Svečani koncert uz 155. obljetnicu rođenja Milke Trnine i 30. obljetnicu osnutka Orkestra); nastup Zagrebačkog kvarteta (Spona Classics) te koncert Hrvatskog baroknog ansambla 'In memoriam Saša Britvić'... 
 
obavijest

Promocija portala 'Književna baština u muzejima'

Promocija portala Književna baština u muzejima, prvoga tematskoga online vodiča kroz muzeje, zbirke i ostale baštinske ustanove u Hrvatskoj koje čuvaju vrijednu ostavštinu hrvatskih književnika, održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 11 sati, u prostorijama Muzejskoga dokumentacijskog centra u Zagrebu. 
 
predstava

'Ja sam Veronika' - predstava kazališne družine Studio 9

Kazališna družina Studio 9 najavljuje premijernu izvedbu predstave 'Ja sam Veronika', koja će se odigrati u Kazalištu KNAP 17. prosinca, u 20,30 sati. Predstava je nastala prema djelu Paola Coelha 'Veronika je odlučila umrijeti'.
 
festival

Zimsko izdanje Karlovac Dance Festivala 008

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF008 Zimsko izdanje Karlovac Dance Festival-a, kojeg provodi udruga Free Dance zajedno s partnerima i suradnicima, održavaju se u razdoblju od 11. do 16. prosinca 2018.
 
izložba

Prvi Samoborski salon

U srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Centru za mlade Bunker otvara se prvi Samoborski Salon. Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba Zdravka Dvojkovića u Vukovaru

Izložba Zdravka Dvojkovića pod nazivom 'Impresije Dunava i mora' otvara se 12. prosinca 2018. u 19 sati, u Gradskom muzeju Vukovar, Mramorna dvorana Dvorca Eltz, u sklopu XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti.
 
festival

ReArt festival 2018. u Osijeku, božićno izdanje

Ovoga vikenda, 14. i 15. prosinca, u prostorima Esseker centra u Osijeku održat će se ReArt –božićno izdanje 2018. koje će u posebno kreiranom umjetničkom ambijentu i kroz raznovrstan kulturni dvodnevni program za sve uzraste, prikladno uljepšati i upotpuniti nadolazeće blagdane.
 
predstava

Ledena turneja Bacača sjenki

Nakon brojnih gostovanja na festivalima, predstava 'Bitka na Neretvi ' Bacača Sjenki će pred kraj 2018. svoju mini turneju započeti u zabočkoj Zelenoj dvorani u subotu, 15. prosinca, s početkom u 20 sati.
 
izložba

Orijentalna glazbala akademskog kipara Stipana Kujundžića

Izložba 'Stipan Kujundžić – orijentalna glazbala' obuhvaća rezultate višegodišnjih istraživanja daleke i blisko istočnjačke narodne glazbene baštine i gudalačkih instrumenata, jednako kao i takvih glazbala u regiji. Prigodom otvorenja izložbe, 17. prosinca u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu, autor Stipan Kujundžić i lutnjist Igor Paro izvest će nekoliko improvizacija na glazbalima.
 
predstava

Premijerna izvedba autorskog projekta Vlatke Vorkapić 'Titon'

Teatar Erato u suradnji s Teatrom na Trešnjevci u nedjelju, 16. prosinca, u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka donosi premijeru novog autorskog projekta Vlatke Vorkapić 'Titon'. U predstavi igraju Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić.
 
predstava

HNK Zagreb godinu zaključuje praizvedbom drame Mire Gavrana 'Svaki tvoj rođendan'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kalendarsku će godinu zaključiti u nedjelju, 30. prosinca praizvedbom drame 'Svaki tvoj rođendan' Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka, velikom ansambl predstavom u kojoj nas autor kroz jubilarne okrugle rođendanske proslave svojeg glavnog lika provodi šezdesetogodišnjim razdobljem, od 1957. do danas.
 
festival

Ovogodišnji 11. Rock Marinfest održat će se 28. prosinca

Tradicionalni zimski rock festival 'Rock Marinfest', nazvan po tragično preminulom gitaristu vinkovačke rock skupine 'Majke' Marinu Pokrovcu, održat će se 28. prosinca u vinkovačkom klubu Vanilla, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Udruzi osoba s invaliditetom "Bubamara", koja je organizator festivala.                 
 
koncert

'The Strange' u zagrebačkoj Tvornici kulture

Hrvatsko društvo skladatelja najavljuje koncert benda 'The Strange' u zagrebačkoj Tvornici kulture, u četvrtak, 13. prosinca. Riječ je o promociji albuma 'Echo chamber' čija je distribucija i objavljivanje sufinancirano iz fonda International HDS-a kojim se podupiru projekti namijenjeni europskom i svjetskom tržištu. 
 
obavijest

Predstavljena Hrvatska tehnička enciklopedija LZMK

Prvi svezak Hrvatske tehnička enciklopedije Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža (LZMK), projekta kojim se prvi put enciklopedički obrađuje povijesti i sadašnjosti tehnike u Hrvatskoj, s ciljem podizanja svijesti o bogatoj hrvatskoj nacionalnoj tehničkoj baštini, predstavljena je u ponedjeljak u auli Sveučilišta u Zagrebu. 
 
obavijest

Muzej realnosti završava humanom prodajom unikatnih lutkica

Simboličnom humanitarnom prodajom unikatnih lutkica koje su bile dio eksponata 'Čekajući obitelj' u utorak završava četvrto izdanje Muzeja realnosti, koje se održalo od početka prosinca u zagrebačkom Tunelu Grič. 
 
obavijest

Umjetnik Ivica Propadalo otvorio novi atelier

S porukom "Umjetnost je možda zamrla, no umjetnici nisu" u samom središtu Zagreba samostalni umjetnik, slikar, dizajner, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo otvorio je novi atelier u zapuštenom zdanju nekadašnje tiskare. 
 
najave

12. Glazbene božićne svečanosti – GLAZ-B-OS

Odsjek za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku po dvanaesti put, već tradicionalno organizira Glazbene božićne svečanosti. 
 
predavanje, tribina

Republika Poetika na Sceni Ribnjak>>>

Poeziju govore i čitaju “Nomadi ljepote” /Enes Kišević/Sreten Mokrović/Vilim Matula/Ebtehaj Navaey/Branko Pejnović/Nebojša Borojević/…i drugi. Glazbu izvodi “Zagreb klezmer trio”/Bruno Philipp, klarinet/Mario Igrec, gitara/Mladen Baraković, kontrabas.
 
djeca, mladi

MUO predstavlja publikaciju 'Vodič za mlade'

Predstavljanje publikacije 'Vodič za mlade ili Kako se osjećati dobro u Muzej za umjetnost i obrt' održat će se u srijedu, 12. prosinca 2018. u 12 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Željka Karaule u Zaprešiću

Otvorenje samostalne izložbe slika Željka Karaule, održat će se u srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Muzeju Matija Skurjeni. 
 
predstava

'Pansion Eden' Arpada Schillinga premijerno u ZKM-u

Predstava 'Pansion Eden' mađarskog redatelja Arpada Schillinga, čijom premijerom Zagrebačko kazalište mladih u subotu, 15. prosinca, zaključuje kalendarsku godinu, autorski je projekt nastao kroz rad s glumcima toga teatra temeljen na uznemirujućoj istinitoj priči iz mađarske političke stvarnosti.
 
izložba

Izložba umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb

Svečano otvorenje izložbe umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb, i obilježavanje 136-og rođendan ŠPUD-a, održat će se 10. prosinca 2018. u 19 sati, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu.  
 
koncert

Nastup gluhih violinista u sklopu projekta 'Violinmusic4all'

Koncert u sklopu svjetskog projekta 'Violinmusic4all' održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara u utorak, 11. prosinca s početkom u 14:30 sati, u izvedbi gluhih osoba. 
 
predstava

Strah – vjeran pratitelj čovjeka, u plesnoj predstavi koreografkinje Mirjane Preis

'Strah', nova predstava koreografkinje Mirjane Preis u suradnji sa Studijem za suvremeni ples i Zagrebačkim plesnim centrom, (pret)premijerno će biti predstavljena 14. i 15. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.
 
predstava

Premijera predstave 'Sve četiri za jedno / Na rubu dodira i kaosa' u Teatru &TD

Premijera plesne predstave 'Sve četiri za jedno / Na rubu dodira i kaosa' autorice Ane Kreitmeyer održat će se 13. prosinca u Velikoj dvorani Teatra &TD, u 20 sati. Reprizna izvedba na rasporedu je 14. prosinca.
 
predavanje, tribina

Odvalimo se poezijom u Pločniku: suvremene indijske pjesnikinje

Tema prosinačke tribine je suvremeno pjesništvo indijskih pjesnikinja o kojem će nam govoriti prevoditeljice i indologinje Marijana Janjić i Lora Tomaš u ponedjeljak, 10. prosinca, u 20 sati (Međimurska ulica 21).
 
obavijest

'Biciklisti' u natjecateljskom programu 41. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

Višestruko nagrađivani 'Biciklisti', u režiji Veljka Popovića, se prikazuju u međunarodnom natjecateljskom programu festivala koji se u francuskom gradu Clermont-Ferrandu održava od 1. do 9. veljače 2019. godine.
 
radionica, kolonija

Masterclass filmskog kritičara Variety magazina Jaya Weissberga u Zagrebu

Jay Weissberg, jedan od najcjenjenijih američkih filmskih kritičara gostovat će u Zagrebu od 13. do 14. prosinca 2018. godine.
 
projekcija

Projekt 'Oberhausen re-selected' na Kratki utorak donosi zaboravljene bisere jugoslavenskog filma

Kratki utorak koji se održava 11. prosinca, u 19 i 21 sat, u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu bit će u znaku projekta 're-selected Filmskog festivala u Oberhausenu' čiji je cilj ponovno čitanje filmske povijesti kroz analognu arhivu.
 
izložba

Izložba Maje Vukina Bogović u 'Mimari'

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Maje Vukina Bogović pod nazivom 'Process < Progress' održat će se u četvrtak, 13. prosinca 2018. u 19 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. 
 
radionica, kolonija

Radionica fotografije pod vodstvom Ane Opalić

Radionica fotografije 'Zagreb, volim te',  pod vodstvom Ane Opalić, održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 10 sati, u Galeriji Permanenta/ULUPUH, u Zagrebu.
 
izložba

Mladi karlovački umjetnici: Iva Katušin i Dalibor Juras

Gradski muzej Karlovac pokrenuo je novi izložbeni ciklus 'Mladi karlovački umjetnici'.  
 
konferencija, znanstveni skup

Književno-znanstveni kolokvij o Augustu Cesarcu

Književno-znanstveni kolokvij u povodu 125. obljetnice rođenja književnika Augusta Cesarca (Zagreb, 4. XII. 1893. – Zagreb, 17. ili 18. VII. 1941.) održat će se u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, u četvrtak 13. prosinca 2018., u 11 sati.
 
izložba

Izložba 'Dora Kovačević - Baština' u Vukovaru

Izložba slika i skulptura umjetnice Dore Kovačević pod nazivom 'Baština' otvara se u utorak, 12. prosinca u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar - Galerija Oranžerija, u sklopu programa XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti. 
 
najave

Predstavljanje monografije Luke Mjede u Dubrovniku

Predstavljanje monografije hrvatskog fotografa Luke Mjede pod naslovom 'Hrvatski fotografi / Croatian Photographers' održat će se u Galeriji Dulčić / Masle / Pulitika, u utorak 11. prosinca 2018., u 19 sati. Opširnije
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 70. obljetnice smrti Franje Dugana starijeg

Ove godine u prosincu navršava se 70. obljetnica smrti istaknutoga hrvatskog orguljaša, skladatelja, pedagoga i glazbenoga pisca Franje Dugana starijeg (Krapinica kraj Zlatara, 11. rujna 1874. – Zagreb, 12. prosinca 1948.).
 
koncert

Skladatelji obljetničari 2018. - ciklus koncerata na Muzičkoj akademiji

Ciklus koncerata naslovljen Skladatelji obljetničari 2018. održavat će se u Koncertnoj dvorani Václav Huml Muzičke akademije u Zagrebu, 10., 11., 13. i 14. prosinca, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.  
 
izložba

Izložba članova HULULK-a i njihovih gostiju 'U susret Božiću'

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara poziva na otvorenja izložbi 'U susret Božiću'. Otvorenje izložbe održat će se 16. XII. 2018. u 12:30 u Izložbenom prostoru HULULK-a, Vugrovec Donji, Sesvete, te 19. XII. 2018. u 19:00, u Galeriji Zrinski u Zagrebu. Izložbe se mogu pogledati do 31. siječnja 2019.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu