info
 
obavijest

Predstave HNK Ivana pl. Zajca posvećene novim nacionalnim prvakinjama Oliveri Baljak i Kristini Kolar

HNK Ivana pl. Zajca izvijestio je da su, odlukom Ministarstva kulture RH, dvije članice ove kuće, Olivera Baljak i Kristina Kolar, postale nacionalne prvakinje te tim povodom njima posvećuje dvije predstave.
 
predavanje, tribina

Tribina Hrvatskog PEN-a: Poruke i pisma

Hrvatski PEN, povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, u četvrtak 21. veljače 2019. u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, organizira tribinu pod nazivom 'Poruke i pisma'.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Brendiranje kulture' u Rijeci

Trodnevna međunarodna konferencija 'Brendiranje kulture', u organizaciji Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture održat će se od 28. veljače do 2. ožujka pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a ugostit će brojne renomirane stručnjake koji će govoriti o trendovima i izazovima u brendiranju kulture, najavljeno je iz Rijeka 2020. 
 
predstava

Karlovačka premijera crnohumorne drame 'Komšiluk naglavačke'

Karlovačka publika u petak navečer premijerno će moći pogledati predstavu Nine Mitrović 'Komšiluk naglavačke' u režiji Darija Harjačeka, nastalu u koprodukciji kazališta Virovitica i karlovačkoga Gradskog kazališta 'Zorin dom'.
 
obljetnica, proslava

Hrvatski sabor 22. veljače proglasio Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Hrvatska glagoljica dobila je svoj dan, naime, Hrvatski sabor u petak je proglasio 22. veljače - Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva.
 
najave

193. Samoborski fašnik počinje 22. veljače

Najstarija i najveća pokladna manifestacija u ovom dijelu Hrvatske spremna je prihvatiti desetke tisuća maškara u Samoboru od 22. veljače do 5. ožujka, potvrđeno je danas na konferenciji za medije. U dva vikenda zabave pod maskama nudit će se cjelodnevni programi za velike i male posjetitelje, a sve pod ovogodišnjim motom 'Posel se deli na fašničkoj baušteli'.
 
izložba

Izložba 'Pars pro toto - arheologija u minskom polju' gostuje u Zadru

Arheološki muzej Zadar i Muzej Like Gospić pozivaju na otvorenje izložbe 'Pars pro toto - arheologija u minskom polju', u srijedu, 20. veljače 2019. u 12 sati, u Arheološkom muzeju Zadar. 
 
performans

Alt- Knap: Boris Kadin / Via Negativa

Nakon uspješne prezentacije prvog projekta 'Pod naponom' Teatra Mašina igre, kojom je po prvi puta otvoren ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt- Knap: Kazalište za sva osjetila, u četvrtak, 21. veljače, u 20 sati, KNAP će ugostiti hrvatskog performera mlađe generacije Borisa Kadina s performansom 'Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju'.
 
projekcija

Znamenite uloge Ive Gregurevića u kinu 'Tuškanac'

Od ponedjeljka, 18. veljače do srijede, 20. veljače, kino 'Tuškanac' u sklopu programa pod nazivom Portreti: Znamenite uloge Ive Gregurevića prikazuje izbor od 5 filmova posvećenih nedavno preminulom velikanu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću. Ulaz na sve projekcije je besplatan!
 
koncert, najave

Program u HGZ-u (18.-24.2.)

U tjednu koji slijedi Hrvatski glazbeni zavod između ostaloga najavljuje: 18.2. koncert Društvenog komornog ansambla HGZ-a; 19.2. koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, te koncert Hrvatskog baroknog ansambla koji je na rasporedu 24. veljače...  
 
obavijest

Marko Gregur: 'Mogla bi se zvati Leda'

Predstavljanje knjige 'Mogla bi se zvati Leda' Marka Gregura održat će se u utorak, 19. veljače, u 18 sati, u Vinyl bar&baru, Bogovićeva 3.
 
izložba

Drugačiji pogled na Barcelonu na izložbi fotografija Ante Magzana

Izložba 'Barcelona Light&Shade' fotografa Ante Magzana, nastavak njegova ciklusa crno-bijelih fotografskih u kojem na svoj poseban način portretira različite gradove, otvara se u utorak, 19. veljače u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.
 
izložba

Klasja Habjan izlaže u Galeriji Šira

Izložba ilustratorice i grafičke dizajnerice Klasje Habjan pod nazivom 'Crtice' otvara se u srijedu, 20. veljače, u 19 sati, u Galeriji Šira u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba fotografija 'Povratak korijenima'

U utorak, 19. veljače 2019. u 20 sati, u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra u Zagrebu otvara se izložba fotografija Damira Širole, Luke Rubinića i Ivana Stupića pod nazivom 'Povratak korijenima (nostalgija za procesom)'. 
 
izložba

'Od skice do platna' – izložba likovne radionice

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva na izložbu likovne radionice u sklopu EU projekta Iskra - Iskustvo kreativnih aktivnosti. Izložba pod nazivom 'Od skice do platna' otvara se u utorak, 19. veljače 2019. u 13 sati, u Velikoj galeriji Grada Zaboka.
 
koncert

Klavirski recital Mie Elezović

Koncertnu sezonu iz ciklusa 'Uz novi klavir' otvara pijanistica Mia Elezović, u petak, 22. veljače 2019. u 19,30 sati, u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. 
 
obavijest

Promocija CD-a Lorenzo & Simione - Anđelko Krpan / Martin Krpan

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na promociju CD albuma 'Lorenzo i Simione' Anđelka Krpana i Martina Krpana (Hrvatska glazba za dvije violine). Predstavljanje će se održati u srijedu, 20. veljače 2019. s početkom u 18 sati, u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Dražena Budimira u Rijeci

Otvorenje izložbe osječkog vizualnog umjetnika Dražena Budimira u Galeriji SIZ /u Galeriji Kortil u Rijeci održat će se u ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 19 sati.
 
natječaj

Literary Translations – program potpore izdavačima za prijevode djela irskih autora

Literature Ireland omogućuje stranim izdavačima da se prijave za dobivanje sredstava iz programa potpore za prevođenje irskih književnih djela s engleskog ili irskog jezika na bilo koji drugi strani jezik. Sljedeći rok za prijave(od ukupno tri godišnje) je 8. ožujka 2019.!
 
predstava

Premijera predstave 'Mladež bez boga'

Premijera predstave 'Mladež bez boga' autora Boruta Šeparovića, u koprodukciji ZKM-a, Montažstroja i Akademije dramske umjetnosti, održat će se u petak, 22. veljače, u 18 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.
 
predstava

Praizvedba komedije 'Iza ograde' u Požegi

U subotu 16. veljače, u Gradskom kazalištu Požega bit će praizvedena nova komedija Nine Horvat 'Iza ograde', predstava koja se bavi pitanjem što je to obitelj te u kojoj mjeri dopuštamo da  mišljenje okoline utječe na naše odluke i život.
 
predstava

Drama 'Kušnja', snažna alegorija Arthura Millera premijerno u HNK Split

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u subotu, 23. veljače, izvesti dramski komad 'Kušnja' Arthura Millera. Drama je to koja spada u sam vrh američke dramaturgije, kod nas poznatija pod naslovom 'Vještice iz Salema'.
 
projekcija

ZagrebDox: Ususret festivalu nagrađivani dokumentarci u Dokukinu KIC

Ususret ovogodišnjem, 15. festivalu ZagrebDox, Dokukino KIC pripremilo je program zagrijavanja - od 15. do 17. veljače prikazat će niz filmova nagrađivanih na dosadašnjim izdanjima tog međunarodnog festivala dokumentarnog filma.
 
izložba

Roko Šimićev - Geometrija u plavoj

Academia moderna priređuje otvorenje izložbe Roka Šimićeva - 'Geometrija u plavoj', u petak 15. veljače s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 2. ožujka 2019.
 
obljetnica, proslava

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u petak, 22. veljače u 12 sati, svečanim programom obilježit će Dan Knjižnice. Danu Knjižnice prethode Dani otvorenih vrata NSK u Zagrebu, 20. i 21. veljače, kada svi zainteresirani mogu obići Knjižnicu, njezine zbirke i upoznati se s njezinim radom.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) – Rumunjska

Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima kulturnog i edukativnog sadržaja u statusu partnera.
 
projekcija

12. Gledalište Kinokluba Zagreb

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća, na 12. po redu Gledalištu koje se održava 15. i 16. veljače u zagrebačkom Kinu Tuškanac predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju.
 
predstava

'Kiklop' premijerno 22. veljače u 'Gavelli'

Klasik hrvatske književnosti 20. stoljeća, roman 'Kiklop' Ranka Marinkovića, nakon više od četiri desetljeća ponovno će zaživjeti na kazališnim daskama u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella', gdje će premijerno biti postavljen u petak, 22. veljače, u režiji Saše Anočića kao velika ansambl predstava čija je tema rasapa vrijednosti u razdoblju nemira i straha, kako je rečeno u četvrtak na konferenciji za novinare.
 
natječaj

Poziv na prijavu za festivale LegendFest u 2019.

Udruga Val kulture raspisuje poziv na prijavu projekta/programa za festivale LegendFest u 2019. godini. Poziv je otvoren do 31. svibnja 2019., a upućen je izvođačima iz svih područja umjetnosti. 
 
izložba

Izložba Mirjane Marović u Vukovaru

Izložba Mirjane Marović 'Putovi' otvara se u subotu, 16. veljače u 12 sati, u Galeriji Oranžerija, Gradski muzej Vukovar, a moći će se razgledati do 24. ovoga mjeseca. 
 
izložba

Izložba Vlatke Horvat u mediju billboarda

Posljednja izložba u mediju billboarda, u okviru serije Ploha/površina//Plane/Surface 4, predstavit će rad Vlatke Horvat pod nazivom 'Budućnost'.
 
natječaj

16. Jaipur International Film Festival - natječaj

Jaipur International Film Festival održava se od 3. do 5. svibnja, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta. Prijave su otvorene do 28. veljače 2019.!
 
obavijest

Milan Pelc: Minijature u misalima zagrebačkoga biskupa Jurja od Topuskog

Promocija monografije 'Minijature u misalima zagrebačkoga biskupa Jurja od Topuskog' autora Milana Pelca, u izdanju Instituta za povijest umjetnosti i Sisačke biskupije, održat će se u utorak, 19. veljače u 18 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.  
 
koncert

Hooverphonic u Tvornici kulture

Hooverphonic je legendarni belgijski bend koji se izdvojio u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih godina kombinacijom alternativne rock glazbe, elektronike i indie zvuka. Dvadeset godina kasnije, ovaj nesvakidašnji sastav konačno dolazi u Zagreb gdje će nastupiti u Tvornici kulture 26. ožujka.
 
izložba

Izložba prije izložbe: Haramija & Markić

Zajednička izložba Zvonimira Haramije Hansa i Darka Markića, u sklopu ciklusa Izložba prije izložbe, otvara se u subotu, 16. veljače 2019. u 18 sati, u koprivničkoj AK galeriji. 
 
predavanje, tribina

Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj!

U zagrebačkom književnom klubu Booksa u nedjelju, 17. veljače, u 17,30 sati održat će se pjesničko događanje Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj! Drugo po redu odvaljivanje poezijom posvećeno je otoku, temama i poetikama otoka i otočnosti. Gošće su pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković.
 
predavanje, tribina

Art Panoptikum VIII

Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote 16. veljače, s početkom u 19,30 sati. Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan!
 
x ostalo

Ovogodišnju Noć muzeja posjetilo više od 250 tisuća ljudi

Više od 250 tisuća posjetitelja sudjelovalo je  u ovogodišnjoj Noći muzeja, održanoj u više od 230 muzeja i galerija, baštinskih i obrazovnih ustanova, arhiva, knjižnica, državnih i lokalnih institucija, udruga diljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, izvijestilo je u srijedu Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) o konačnim rezultatima te već tradicionalne manifestacije.
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe Nade Škrlin

U srijedu, 20. veljače 2019. u 12:00 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Između zemlje i čeznutljivih zvijezda' autorice akademske slikarice Nade Škrlin. 
 
koncert

Zagrebačka filharmonija u petak se prisjeća Lovre von Matačića

Tradicionalni 'In memoriam' koncert kojim se orkestar Zagrebačke filharmonije svake godine prisjeća svog dugogodišnjeg šefa dirigenta Lovre von Matačića održat će se u petak 15. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog a kao posebna gošća najavljena je francusko-ruska violinistica Alexandra Soumm. 
 
x ostalo

EU: Postignut dogovor o direktivi o autorskim pravima

Predstavnici triju europskih institucija, Vijeća, Komisije i Parlamenta konačno su u srijedu navečer postigli suglanost oko novih pravila o autorskim pravima, koja bi trebala donijeti pravednije naknade kreatorima sadržaja na kojima velika sredstava zarađuje internetske platforme. 
 
projekcija

Luksuz Punk Fašnik u Klubu Pulske filmske tvornice

Ovog četvrtka, 14. veljače, u 20 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je projekcija kratkometražnih filmova nastalih u okviru filmskih, medijskih, edukacijskih programa Luskuz Produkcije iz Krškog u Sloveniji. Filmovi se dotiču tema socijalne osjetljivosti i kreativna su reakcija mladih na društvene procese, probleme zajednice te urbana refleksija naše svakodnevice.
 
izložba

Izložba 'Šum(a) misli' u Rijeci

Otvorenje izložbe Andreje Hojnik Fišić i Meridi Kordić-Gružić pod nazivom 'Šum(a) misli' (Vizualno promišljanje / slikanje na temu: slikarstvo Dine Trtovca) održat će se u subotu 16. veljače u 18 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba ostaje otvorena do 23.02.2019.
 
festival, djeca, mladi

Na jubilarni 10. VAFI & RAFI festival pristigli animirani filmovi iz cijelog svijeta

Početkom prosinca prošle godine otvoren je poziv za prijavu animiranih filmova na jubilarno deseto izdanje VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih kojem će ponovno gradovi domaćini biti Varaždin i Rijeka. Ukupno je na ovogodišnji Festival pravilno prijavljeno 828 animiranih filmova iz više od sedamdeset zemalja svijeta! U sekciji VAFI prijavljeno je 290 animiranih filmova koje su radila djeca i mladi, dok je u sekciji RAFI prijavljeno 538 profesionalnih filmova za djecu i mlade.
 
obavijest

Irena Matijašević: 'Igra istine'

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević održat će se u četvrtak, 14. veljače, u 18 sati, u Vinyl baru&baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).
 
izložba

Izložba 'Artefakt + dizajn = prototip' u AMZ-u

Arheološki muzej u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe 'Artefakt + dizajn = prototip', u utorak 19. veljače s početkom u 19 sati.
 
projekcija

Manjinske hrvatske koprodukcije prikazane na festivalu u Berlinu

Dvije manjinske koprodukcije, čiji je hrvatski koproducent Spiritus movens, prikazane su na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu - filmovi 'Bog postoji, njeno ime je Petrunija' Teone Strugar Mitevske, u sklopu glavnog natjecateljskog programa,  i 'Šavovi' Miroslava Terzića, u programu Panorama.
 
obljetnica, proslava

22. veljače, Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta

Staroslavenski institut u povodu Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače otvara vrata građanima i poziva sve na Gornji grad u Demetrovu ulicu 11 na Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta, priopćio je Institut. 
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe Dušanke Janković Jablanović

U Europskom domu Zagreb, u utorak 19. veljače u 19 sati, održat će se predstavljanje hrvatskog izdanja biografskog romana slikarice i spisateljice s hrvatskom i švicarskom adresom Dušanke Janković Jablanović. Uz promociju knjige otvorit će se i izložba slika i grafika ove umjetnice, koja na hrvatskoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni djeluje već više od četiri desetljeća. 
 
izložba

Međunarodna izložba maski u Krapini

Otvorenje međunarodne izložbe 'Maske' u Galeriji grada Krapine održat će se u petak, 15. veljače o.g. u 19 sati. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu