info


festival

17. izdanje Faro(pi)sa posvećeno Jakši Fiamengu

17. festival književnosti Faro(pi)s održat će se u Starome Gradu na otoku Hvaru, 17. i 18. kolovoza 2019., a posvećeno je pokojnom akademiku Jakši Fiamengu (1946. - 2018.), čuvenom hrvatskom novinaru, pjesniku i autoru brojnih dalmatinskih evergreena, koje je najčešće pisao za legendarnog Olivera Dragojevića.
 
predstava

Vojnovićev 'Geranium' za kraj dramskog programa jubilarnih 70. Igara

'Geranium', prema istoimenoj pripovijetki Ive Vojnovića te pripovijetki „Otok“ iz zbirke „Molitva na šetalištu“ Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, treća je premijera na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, najavljeno je u petak na konferenciji za medije. Premijera predstave održat će se u utorak, 20. kolovoza, u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a reprizne izvedbe slijede 21., 22., 23. i 24. kolovoza.
 
nagrada

Vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu nagrađen Graphis srebrnom nagradom

Studio Sensus Design Factory osvojio je Graphis srebrnu nagradu za vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu (AMZ) te je uvršten u Graphis Design Annual za 2020. godinu, priopćio je AMZ.
 
predstava

'Sve o muškarcima' Mire Gavrana premijerno 26. rujna u Lisinskom

Nova premijera Teatra Gavran bit će, 26. rujna u Maloj dvorani 'Lisinski' u Zagrebu, komedija "Sve o muškarcima" autora Mire Gavrana i u režiji Mladene Gavran.
 
obavijest

Poziv za sudjelovanje u projektu "Šetnje Zvijezdom" (u okviru ESF 54+)

Nakon lipanjske uspješne izvedbe mjuzikla i igrokaza u sklopu projekta "Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost", udruga KA-MATRIX poziva sve zainteresirane građane koji su navršili 55 godina pa nadalje za prijavu na zadnju aktivnost u okviru projekta – "Šetnje Zvijezdom".
 
izložba

Branka Kopecki i Slobodan Radosavljević: Arhitektonska sjećanja II

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Branke Kopecki i Slobodana Radosavljevića 'Arhitektonska sjećanja II' / 'Mémoire architectoniques II', 18. kolovoza 2019. u 20 sati, u Galeriji Flora u Dubrovniku. Izložba se može pogledati do 20. kolovoza.
 
projekcija

U Sarajevu svjetska premijera filma 'Da je meni ono što mi nije' Višnje Skorin

Film hrvatske redateljice i scenaristice Višnje Skorin "Da je meni ono što mi nije" svjetsku će premijeru imati na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF) u natjecateljskom dijelu programa, u kategoriji "Dokumentarni film".
 
izložba

Luisa Ritoša izlaže u Rijeci

Samostalna izložba ilustracija i video rad Luise Ritoša pod nazivom 'Snovi' bit će predstavljeni od 20. kolovoza do 3. rujna 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba se otvara u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19,30 sati.
 
festival

Festival Vizura aperta 2019

Festival vizualnih i audio medija - Vizura aperta 2019. održava se u mjestu Janjina (15.-20.8.) te u Lučici, Lastovo (23.-27.8.). Teme Prihvaćanja i Napuštanja proizlaze iz prostornog konteksta zajednica u kojima se festival odvija, no teme su vrlo aktualne u sadašnjem trenutku i širem smislu dotiču drušvene i geopolitičke teme Mediterana. Teme su široke, emocionalne i svakodnevne.
 
konferencija, znanstveni skup

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.
 
radionica, kolonija

Inkluzivna likovna radionica prostornog istraživanja / U susret izložbi 'Gledam dodirom'

Ova specifična radionica tematski vezana uz prostor u kojem se održava – akvarij, uvest će nas u svijet likovnog izražavanja osoba oštećena vida i najaviti izložbu „Gledam dodirom” koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. Radionica će se održati 27. kolovoza; prijave su u tijeku.
 
najave

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić održava se u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza 2019.
 
koncert

Koncert Josipe Lisac - velika završnica Festivala Rocks&Stars

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturnog podija Medulinske rivijere, održat će se 17. kolovoza, koncertom glazbene dive Josipe Lisac, koji se održava u vinkuranskom kamenolomu, s početkom u 21 sat.
 
koncert

Jed Becker's Group nastupa u Loparu

Koncert sastava Jed Becker's Group održat će se u utorak, 20. kolovoza, u parku Kapić u Loparu, s početkom u 20,30 sati. Ulaz je slobodan.
 
predstava, najave

'Antigona' Slavoja Žižeka za početak sezone HNK-a Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu kao prvu od ukupno pet dramskih premijera nove sezone 2019./2020. najavljuje, 20. rujna, praizvedbu klasične tragedije "Antigona" u viđenju Slavoja Žižeka i u režiji njemačke kazališne redateljice Angele Richter.
 
festival

Festival hrvatskih kantautorica na Sceni Amadeo

Festival hrvatskih kantautorica održat će se 24. i 25. kolovoza 2019. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja). U glazbenom dijelu programa nastupit će Barbara Munjas, Nina Romić, Luce, Ivana Picek, Aklea Neon i Sara Renar, a u popratnom programu održat će se Tribina "Žene na nezavisnoj (kant)autorskoj sceni".
 
nagrada

Predstava 'Susret' Nine Mitrović i mezzosporanistica Renata Pokupić laureati Nagrade Judita

Nagradu Judita u dramskome programu 65. Splitskoga ljeta žiri je dodijelio predstavi "Susret" u produkciji Teatra Exit i režiji Nine Mitrović, a laureatkinja u glazbenome programu je mezzosporanistica Renata Pokupić za solistički recital koji je izvela uz klavirsku pratnju Renate Hil.
 
obavijest

Otvoren novi stalni izložbeni postav Biskupske palače u Dubrovniku

Novi stalni izložbeni postav Biskupske palače u Dubrovniku svečano je otvoren u srijedu navečer na prvom i drugom katu zgrade u povijesnoj jezgri grada, a izložene su umjetnine od srednjega vijeka do 19. stoljeća iz kolekcije dubrovačkih biskupa.
 
predstava

Izvedba monodrame 'Soba za poglede' prema tekstu V. Woolf

Monodramu 'Soba za poglede' prema tekstu Nova haljina Virginije Woolf u režiji Marine Petković Liker na tvrđavi Bokar izvest će Ivana Buljan Legati u okviru 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21:30 sati.
 
natječaj

Objavljen treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika!

14. kolovoza 2019. objavljen je treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika! Rok za prijavu je 5. rujna 2019. (u 14 sati).
 
obavijest

Svjetska premijera filma 'Bosonogi car' na festivalu u Torontu

'Bosonogi car' belgijskih redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth, ujedno i hrvatska manjinska koprodukcija, svjetsku premijeru imat će na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, u programu Suvremena svjetska kinematografija (Contemporary World Cinema).
 
festival

River Jazz Fest plovi od Županje do Vučedola

Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti. Šesto festivalsko izdanje održava se od 23. do 31. kolovoza 2019.
 
obavijest

Objavljena knjiga Dinke Pasini 'Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze'

Knjigu Dinke Pasini "Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze", u kojoj autorica sociolongvistički raščlanjuje prozne tekstove, nastale poslije hrvatskoga državnog osamostaljenja 90-ih godina, objavila je Hrvatska sveučilišna naklada (HSN) iz Zagreba.
 
koncert

The Illyria Consort za završetak 44. Osorskih glazbenih večeri

Završni koncert ovogodišnjih 44. Osorskih glazbenih večeri održat će se u nedjelju, 18. kolovoza, u 21 sat. U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nastupit će ansambl The Illyria Consort, Bojan Čičić, violina solo i umjetnički ravnatelj, i Franjo Bilić, čembalo.
 
seminar

48. seminar Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak, 19. kolovoza 2019., u Dubrovniku počinje dvotjedni 48. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu Seminara sudjelovat će inozemni studenti slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
 
obavijest

'Putevima Nikole Tesle' postaje prva znanstveno-kulturno-turistička ruta na svijetu

Znanstveno-kulturno-turistička ruta Putevima Nikole Tesle ulazi u proces certifikacije kao prva službena kulturna ruta Vijeća Europe posvećena nekom inovatoru i znanstveniku, izvijestio je 'Klaster puteva kulture' koji poziva sve zainteresirane da se priključe tom projektu.
 
obavijest

Predstavljeni 'Književni ogledi' Ljerke Car Matutinović

Nova knjiga suvremene hrvatske književnice i prevoditeljice, esejistice i književne kritičarke Ljerke Car Matutinović "Književni ogledi" predstavljena je u utorak u crikveničkoj Gradskoj vijećnici.
 
festival, najave

Festivalsko kazalište Baltički dom otvara u HNK-u Zagreb reviju sanktpeterburških kazališta

Predstava "Taras" Festivalskog kazališta Baltički dom, po motivima romana "Taras Buljba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, otvorit će 13. rujna XIII. Međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezone, koji u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu do 17. rujna donosi četiri predstave iz Sankt Peterburga.
 
obavijest

Objavljena knjiga akademika Samardžije 'Kroatistički portreti za(o)kreti'

Knjigu akademika Marka Samardžije "Kroatistički portreti za(o)kreti", u kojoj su obrađeni hrvatski jezikoslovci zadnja dva stoljeća, objavila je Hrvatska sveučilišna naklada (HSN) iz Zagreba.
 
festival

Započeo prvi Zadar Organ Festival

Koncertom u katedrali sv. Stošije započeo je prvi Zadar Organ Festival, jedinstveni interdisciplinarni orguljaški festival u organizaciji svestrane zadarske orguljašice Tee Kulaš. Festivalski program se nastavlja 14. kolovoza, a trajat će do 16. rujna 2019.
 
predstava

Gostovanje predstave 'Voz' Zvezdara teatra na Malom Brijunu

Predstava "Voz" po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, u adaptaciji i režiji Vojislava Brajovića te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, gostovat će 16. i 17. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.
 
koncert

Anđelko Krpan nastupa u Bujama

U župnoj crkvi svetog Servula u Bujama, u srijedu, 21. kolovoza, s početkom u 20 sati, koncert će održati Anđelko Krpan, violina. Ulaz je slobodan!
 
izložba

'Iza Igara' u objektivu Marka Ercegovića

Treću izložbu jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara priprema fotograf Marko Ercegović pod nazivom „Iza Igara“ kojom prigodno bilježi brojna zanimljiva, inače nevidljiva, zakulisna događanja iz procesa nastajanja festivala. Izložba fotografija Marka Ercegovića bit će otvorena u atriju palače Sponza u subotu, 17. kolovoza, u 21 sat.
 
natječaj, nagrada

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvonko Milković'

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin raspisali su natječaj za ovogodišnju književnu nagradu "Zvonko Milković", objavili su organizatori natječaja. 
 
izložba

Likovni svijet Alenke Gerlovič (1919. – 2010.) / Između Zagreba i Dalmacije

Od 20. kolovoza do 2. rujna 2019., u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ u Zagrebu, moći će se razgledati dvadesetak vrhunskih likovnih ostvarenja iz bogatog slikarskog opusa slovenske umjetnice Alenke Gerlovič. Riječ je o akrilicima i akvarelima iz zbirke Posavskog muzeja Brežice, nastalim u razdoblju od 1961. do 1991.
 
festival

10. MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe

Deseti MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe ove će se godine održati od 28. kolovoza do 7. rujna, u Muzeju grada Splita, u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita. Jubilarni MagFestival donosi praizvedbu čak sedam djela hrvatskih skladatelja.
 
najave

10. Dani Luke Botića

10. Dani Luke Botića održavaju se od 18. do 22. kolovoza 2019. u Kaštelima, Đakovu i Gorjanima, a glavna tema đakovačkog dijela manifestacije glasi - Luka Botić – dobitnik prve hrvatske književne nagrade. 
 
projekcija

Program Kina Metropolis MSU (13.-19.8.2019.)

Prikazuje se - drama Knjižara, dokumentarci Pouke o čovječnosti i Heroine domovinskog rata, kanadsko-belgijski triler Projekt Kolibrić, komedija Posljednji Srbin u Hrvatskoj, francuska komedija Shiny shrimps te crtić Profesor Baltazar: O mišu i satovima.
 
radionica, kolonija

MSU: Kreativna radionica 'Puzzle estivo!'

Likovna radionica 'Puzzle estivo!' održat će se u subotu, 24. kolovoza 2019., u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne.
 
djeca, mladi

Besplatna platforma filmova za djecu u hrvatskim bolnicama

Projekt Udruge Djeca susreću umjetnost Film u bolnici, za male pacijente u više od 20 bolnica diljem Hrvatske, podržalo je i Hrvatsko društvo filmskih kritičara, s novim predsjednikom Hrvojem Pukšecom na čelu.
 
izložba

Danko Friščić izlaže u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u srijedu, 14. kolovoza 2019., u 21:30 sati, otvara se izložba umjetnika Danka Friščića pod nazivom "Utjecaj Gama – zraka na psihu 2-Analogični Slikoidy". Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.
 
predstava, najave

'Grofica Marica' prvi premijerni naslov nove sezone Kazališta Komedije

Zagrebačko Gradsko kazalište Komedija kao prvi premijerni naslov nove sezone 2019./2020. najavljuje, 9. studenoga, operetu "Grofica Marica" Emericha Kalmana, a niz od ukupno pet novih produkcija kazališta na Kaptolu u velikom će stilu u svibnju iduće godine zatvoriti veliki broadwayski spektakl, mjuzikl "Ljepotica i zvijer".
 
obavijest

HGZ u novoj sezoni u novom ruhu

Posjetitelji Hrvatskog glazbenog zavoda u novoj sezoni koncerte će slušati u obnovljenoj velikoj i maloj dvorani, a tijekom kolovoza svi zainteresirani mogu ga obići uz stručno vodstvo te doznati mnoge zanimljive priče koje skriva zgrada u Gundulićevoj 6 u Zagrebu. 
 
festival

4. Međunarodni Pula Jazz Festival

Četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival održat će se od 15. do 17. kolovoza 2019. u Puli, u ljetnom atriju Doma Hrvatskih branitelja, najavljeno je u ponedjeljak u Turističkoj zajednici Grada Pule.
 
najave

22. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku

22. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku u petak, 16. kolovoza, otvorit će operna pjevačica Vlatka Burić Dujmović.
 
festival

Tvrđava Gripe ugošćuje 'Teatar pod zvijezdama'

Novi kazališno-glazbeni festival "Teatar pod zvijezdama" na tvrđavi Gripe gdje će publika moći uživati u premijernim predstavama, ali i koncertima, predstavljen je u petak u Splitu.
 
najave

Magelli postavlja 'Malograđane' Maksima Gorkog za početak nove sezone Gavelle

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella u novoj sezoni 2019./2020. najavljuje pet premijernih naslova, a otvorit će je 4. listopada predstava "Malograđani" Maksima Gorkog, kanonski tekst svjetskog dramskog pisma koji postavlja redatelj Paolo Magelli.
 
izložba

Izložba 'Magični botanički vrt' gostuje u Varaždinu

U varaždinskoj Galeriji K10, od 16. kolovoza do 6. rujna 2019., gostuje izložba 'Magični botanički vrt', 3. izdanje kustoskog projekta Keramički laboratorij, koju organizira ULUPUH u partnerstvu s Kerameikonom - HKU. Autorica koncepcije, kustosica i selektorica je Višnja Slavica Gabout.
 
izložba

Izložba 'India Welcome' u Galeriji 'Zvonimir'

U Galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“, od 12. kolovoza do 6. rujna 2019., održava se izložba suvremene indijske keramike te fotografija indijskih monumenata i cvijeća pod nazivom „India Welcome“.
 
najave

HOKU izazov u Parku skulptura Sisak

Do otvaranja HOKU (Holandska kuća - Info centar industrijske baštine), priprema se ljetni istraživačko-avanturistički izazov u sklopu kojeg će zadatak za sve zainteresirane biti istraživanje Parka skulptura Sisak.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu