info


radionica, kolonija

Radionice: Pisati o suvremenoj umjetnosti

Ciklus javnih predavanja i radionica Pisati o suvremenoj umjetnosti održavat će se u Zagrebu i Splitu, u organizaciji HS AICA/ULUPUH (u suradnji s Filozofskim fakultetom i Sveučilištem u Splitu).
 
predavanje, tribina

Gosti Poezije u dvorištu: Željko Buklijaš i Siniša Matasović

Program 'Poezija u dvorištu' u prosincu će ugostiti dvojicu pjesnika koji čuvaju važna mjesta poezije: Željka Buklijaša, voditelja udruge i kultne tribine Jutro poezije koju je još 1964. osnovao Saša Meršinjak, i Sinišu Matasovića, autora, urednika, organizatora i voditelja odlično uhodane sisačke pjesničke tribine Stihovnica. 
 
projekcija

Premijera filmova nastalih na 15. Školi filma

Ovoga petka, 6. prosinca, s početkom u 20 sati, u klubu Pulske filmske tvornice premjerno će biti prikazani kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi nastali na 15. Školi filma pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Tomislava Šobana, snimatelja i montažera Martina Bastijanića i Michelea Bulešića te producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca.
 
predstava

'Orašar', najpopularniji bijeli balet na sceni HNK Split

I ovaj prosinac u Hrvatskom narodnom kazalištu Split obilježit će, između ostalih glazbeno-scenskih atrakcija, i šest izvedbi najpopularnijeg i najizvođenijeg bijelog baleta, 'Orašara' Petra Iljiča Čajkovskog. 
 
izložba

Izložba Vedrana Karadže u Splitu

Samostalna izložba umjetnika Vedrana Karadže Tabulova ''Prigovor savjesti'', u organizaciji  Hrvatske udruge likovnih umjetnika, otvara se 9. prosinca 2019. u 19 sati, u Salonu Galić, a može se razgledati do 24. prosinca 2019. 
 
najave

Severinsko ofiranje u sklopu MSF Zagreb

Igrokaz 'Severinsko ofiranje', u uzvedbi članova KUD-a „Frankopan“ iz Severina na Kupi, održat će se ove nedjelje, 8. prosinca, u Delnicama, na otvorenoj pozornici u Selu bake Mraz, u sklopu 53. Međunarodne smotre folklora Zagreb. Početak programa je u 11 sati.
 
izložba

Nagrada Tripun Bokanić - izložba prijavljenih radova

U četvrtak, 12. prosinca, s početkom u 18 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, otvara se izložba radova prijavljenih na natječaj za 'Nagradu Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019.  
 
koncert

Hrvatski komorni orkestar nastupa u Vukovaru

U sklopu XXII. Vukovarskih adventskih svečanosti 2019., u nedjelju, 8. prosinca, u Hrvatskom domu Vukovar, nastupit će Hrvatski komorni orkestar i Divna Šimatović, gitara, pod ravnanjem Mirana Vaupotića.
 
natječaj

Natječaj V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. šesnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za prijavu: do 10. veljače 2020. godine.
 
natječaj

Scheier 2020 / poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe

Otvorene su prijave za 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier u Čakovcu podržanih kroz projekt Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom.
 
predstava

Premijera koncertne predstave 'Božić kod Zimogroznih'

Zagrebačka filharmonija za svoju mlađu publiku pripremila je koncertnu predstavu 'Božić kod Zimogroznih' koja će biti premijerno izvedena 11. prosinca 2019.
 
izložba

Skupna izložba božićnih jaslica

U Galeriji Kontrast, 9. prosinca u 19.00 sati, otvara se izložba Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica.
 
najave

GLAZ-B-OS 2019.

13. GLAZ-B-OS – glazbene božićne svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku održavat će se od 8. do 10. prosinca 2019. godine. 
 
izložba

Petra Mrša predstavlja rad 'Are you sure you want to leave the game?'

U Galeriji Prozori u Zagrebu, 6. prosinca 2019., u 18 sati, predstavlja se rad Petre Mrša pod nazivom 'Are you sure you want to leave the game?'. Izložba će se moći pogledati do 19. prosinca.
 
projekcija

Finno Ugric Film Festival u KKZ-u

U subotu, 7. prosinca, u 19 sati, u Kinoklubu Zagreb će prikazati gostujući program Finno Ugric Film Festivala uz gostovanje Edine Csüllög, direktorice festivala
 
obavijest

Predstavljanje notnog izdanja i koncert 'Skladbe Ivana pl. Zajca'

Institut za crkvenu glazbu KBF-a u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, poziva na predstavljanje notnog izdanja i koncert 'Skladbe Ivana pl. Zajca' posvećene pjevačkom društvu 'Vijenac' (prva suvremena izvedba). Predstavljanje i koncert održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca 2019., u Muzeju Mimara, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Akademija Saharov 2019.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj već sedmu godinu zaredom u sklopu Human Rights Film Festivala u Zagrebu organizira promociju Nagrade Saharov za slobodu misli kako bi prigodnim programom, tribinama i projekcijama podsjetio na vrijednosti i ideale na kojima se temelji EU.
 
nagrada

HPB Grand Prix 5. Bijenala slikarstva Zoltanu Novaku

Slikar Zoltan Novak dobitnik je HPB Grand Prix nagrade 5. Bijenala slikarstva, slikarica Tara Beata Racz HPB nagrade za mladog umjetnika, a slikari Lea Popinjač i Andrej Tomić laureati su nagrade "Iva Vraneković - Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku", objavljeno u srijedu navečer u Domu HDLU-a.
 
projekcija

Hrvatska premijera dokumentarnog filma 'Građanka Jane – Borba za grad'

Program Kulturno informativnog centra 'Grad i film' sastoji se od nekoliko tematskih ciklusa koji analiziraju urbane probleme kroz filmsku prizmu. U ponedjeljak, 9. prosinca, u 19 sati, u Dokukinu KIC održat će se hrvatska premijera filma 'Građanka Jane - Borba za grad' (Citizen Jane – Battle for the City), dokumentarca o legendarnoj aktivistici i teoretičarki urbanizma Jane Jacobs. Ulaz je slobodan!
 
koncert

Koncert studenata tambure zagrebačke MA u Zorin domu

Koncert maestra Siniše Leopolda i studenata tambure Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, prof. Valentina Škorvage, održat će se u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine u Zorin domu, s početkom u 20:00 sati. 
 

Izložba 'Na putu do mora' gostuje u Muzeju Grada Đurđevca >>>

 
 
najave

'Narodil se mladi kralj' ponovno uveseljava Advent u 'Komediji'

Advent u zagrebačkom kazalištu 'Komedija' donosi, od 5. do 10. prosinca, veselo božićno prikazanje s pjevanjem i kolom 'Narodil se mladi kralj', u suradnji s Ansamblom LADO i u režiji Vida Baloga, humorističan prikaz Isusova rođenja temeljen na pučkim božićnim tekstovima iz Međimurja na skladbe Tomislava Uhlika.
 
obavijest

Video+poetry - gostovanje Marie Craven u Kino klubu Split

U subotu 7. i nedjelju, 8. prosinca, od 20 sati, u Kino klubu Split gostuje nezavisna australska filmska redateljica i predstavnica eksperimentalne kinematografije Marie Craven (Anne-Marie Elizabeth Crawford).
 
predavanje, tribina

Manuel Pelmuş – izvedbeno predavanje 'Granice'

Prvi u nizu gostujućih profesora drugog izdanja WHW Akademije, koreograf i umjetnik Manuel Pelmuş, održat će za polaznike i polaznice programa dvotjedni intenziv. U sklopu javnog dijela programa "Večeri s WHW Akademijom", održat će u petak, 6. prosinca u 20 sati, u Galeriji Nova, izvedbeno predavanje Borderlines / Granice. Opširnije
 
obljetnica, proslava

Proslava Dana Knjižnica grada Zagreba

Svečanost obilježavanja Dana Knjižnica grada Zagreba i 112. obljetnice osnutka Gradske knjižnice će se održati u petak, 6. prosinca, u 13 sati, u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6.
 
predavanje, tribina

Predavanje: 'Digitalne rekonstrukcije kao čuvari sjećanja’

Spomen područje Jasenovac u suradnji s Muzejskim dokumentacijskim centrom poziva na predavanje pod nazivom “Digitalne rekonstrukcije kao čuvari sjećanja’’ koje će održati dr. sc. Paul  Verschure s Instituta za znanost i tehnologiju iz Barcelone. Predavanje će se održati u srijedu, 11. prosinca 2019., s početkom u 11 sati, u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu. Opširnije
 
predavanje, tribina

Tumači poezije: 'Suvremena iranska ženska poezija'

Tribina Hrvatskog P.E.N.-a 'Tumači poezije', na temu 'Suvremena iranska ženska poezija' održat će se u petak, 6. prosinca, s početkom u 19,15 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
 
predstava

'Kraljević i prosjak' premijerno u INK-u

Književni klasik i jedan od najljepših romana svih vremena, 'Kraljević i prosjak' Marka Twaina, u scenskoj adaptaciji Dore Delbianco premijerno će biti izveden u petak, 6. prosinca, u 18 sati, na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.
 
koncert

Koncert posvećen uspomeni na maestra Šuteja

Koncertom opernih arija i zborova nazvanim 'Za Điđija', koji će se održati na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split, 22. prosinca, s početkom u 20 sati, splitski će se teatar prisjetiti maestra Vjekoslava Šuteja, jednog od najvećih naših dirigenata svih vremena, koji je preminuo prije deset godina, u prosincu 2009. 
 
koncert

Nastupi riječkih bendova i predstavljanje EPK programa na koncertu 'Rijeka, moj grad'

Na koncertu 'Rijeka, moj grad' 16. prosinca nastupit će riječki bendovi Let3, Turisti, Nord i Gerila te superbend Ri-Val te će se predstaviti kulturno-umjetnički program u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
nagrada

Animafest: Chris Robinson dobitnik Nagrade za izniman doprinos proučavanju animiranog filma

Chris Robinson, istaknuti kanadski animacijski kritičar i umjetnički ravnatelj Međunarodnog festivala animiranog filma u Ottawi, ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izniman doprinos proučavanju animiranog filma, koja će mu biti uručena na otvorenju Animafesta, 8. lipnja 2020.
 
predstavljanje, projekcija

Filmovi Ivana Ladislava Galete u Torontu

Kulturni centar TIFF Bell Lightbox u kanadskom Torontu, u kojem se među ostalim održava ugledni Toronto International Film Festival, priređuje u četvrtak, 5. prosinca, filmski program posvećen Ivanu Ladislavu Galeti (1947.-2014.), hrvatskom multimedijskom umjetniku i filmskom autoru čija su djela te istraživački pristup filmu i drugim medijima još za njegova života prepoznati izvan hrvatskih granica.
 
najave

'Vila Dalmacija' Duške Boban, izlaganje

U sklopu ciklusa Fotka u podne, serije izlaganja u kojima se predstavlja jedan odabrani umjetnički rad u mediju fotografije, govorit će se o radu 'Titova soba' iz fotografske serije Vila Dalmacija Duške Boban. Izlaganje će se održati u subotu, 7. prosinca, u 12 sati, u Galeriji Spot u Zagrebu, kada će o navedenom radu govoriti njegova autorica, Duška Boban, te povjesničarka umjetnosti Jelena Pašić.
 
izložba

Izložba '#VR_inc-001 (virtualna materija)' otvara se u Splitu

“#VR_inc-001 (virtualna materija)” izložbeni je postav digitalne umjetnosti u virtualnoj zbilji, a koji okuplja interdisciplinarna suradnička istraživanja i multimedijske eksperimente hrvatskih, regionalnih i inozemnih umjetnika/ica, programera/ki i znanstvenika/ica. Izložba se otvara u petak, 6. prosinca, u 19 sati, u Jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače.
 
koncert

Tradicionalni mađarski adventski koncert

Veleposlanstvo Mađarske i Mađarski institut u Zagrebu najavljuju tradicionalni adventski koncert na kojem će nastupiti Muški zbor Sveti Efrem iz Budimpešte. Koncert će se održati u nedjelju, 8. prosinca 2019., u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 19:30 sati.
 
izložba

Izložba Sare Gortan u HUIU galeriji

U četvrtak, 5. prosinca 2019., u 20 sat, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba ilustracija Sare Gortan „Priče sa planine“ koja će se moći razgledati do 19. prosinca o.g.
 
najave

Plati i nosi - prodajna izložba radova studenata likovnih akademija

Prodajna izložba radova studenata likovnih akademija - Plati i nosi, održat će se u zagrebačkoj Galeriji Bačva Doma HDLU, od 17. do 22. prosinca 2019.
 
novo izdanje

XXX. Krležini dani u Osijeku

Ovogodišnje, jubilarno izdanje manifestacije 'Krležini dani' bit će otvoreno u četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 18 sati, prigodnom izložbom 'Tri desetljeća Krležinih dana u Osijeku'.
 
obavijest

Portugalski pjesnik João Luís Barreto Guimarães gostuje u Zagrebu

Portugalski pjesnik João Luís Barreto Guimarães predstavit će svoju novu knjigu izabranih pjesama u subotu, 7. prosinca, u Cafeu u dvorištu, Jurja Žerjavića 7. Uz autora, sudjeluju i prevoditeljica Tanja Tarbuk, Marko Pogačar i Tomica Bajsić.
 
obljetnica, proslava

Svečanost Riječi u Sisku

Matica Hrvatska u Sisku najavljuje Svečanost Riječi na kojoj će se obilježiti 50 godina od izlaženja prvoga broja 'Riječi', časopisa za književnost, kulturu i znanost i 20 godina kontinuiranog izlaženja trećega niza, a koja će se održati u četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 19 sati.
 
obavijest

U svijetu đakovačkih bajki VII - Nova slikovnica: Čudesno putovanje u Betlehem

Program 'U svijetu đakovačkih bajki VII' će se održati u petak, na blagdan svetoga Nikole, 6. prosinca, s početkom u 11 sati, u Centru Amadea Đakovo. Tom prigodom će biti predstavljena božićna slikovnica Mirka Ćurića 'Čudesno putovanje u Betlehem', koju je ilustrirala Anita Poljak.
 
predavanje, tribina

Katarzyna Kozyra: 'Looking for Jesus' / razgovor s umjetnicom

Film 'Looking for Jesus' prvi je put prikazan na festivalu Millennium Docs Against Gravity u Varšavi sredinom 2018., a u Hrvatskoj će premijerno biti prikazan u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 18 sati. Nakon projekcije filma održat će se i prigodan razgovor s umjetnicom.     
 
predavanje, tribina

'Tragovima prošlosti: arheološko nalazište Osijek Vojakovački-Mihalj u svome srednjovjekovnome okružju'

Predavanje 'Tragovima prošlosti: arheološko nalazište Osijek Vojakovački-Mihalj u svome srednjovjekovnome okružju' će održati dr. sc. Tatjana Tkalčec sa zagrebačkog Instituta za arheologiju 5. prosinca, u Gradskoj knjižnici 'Franjo Marković' Križevci, s početkom u 17,30 sati.
 
obavijest

'25 godina privatnih elektroničkih medija u Hrvatskoj'

Promocija knjige '25 godina privatnih elektroničkih medija u Hrvatskoj' će se održati 4. prosinca u Rijeci, te 6. prosinca u Osijeku. U knjizi autori kroz 27 poglavlja po prvi puta u Hrvatskoj kronološki i tematski obrađuju najbitnije događaje u razvoju privatnih medija od 1994. godine, kada je izašao Prvi zakon o telekomunikacijama koji je omogućio osnivanje privatnih radio i TV postaja, te web portala, pa sve do današnjih dana...
 
projekcija

Filmski triptih Miroslava Mandića 'Glumim, jesam' uskoro u domaćim kinima

Zagrebačka premijera filma 'Glumim, jesam' održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca, u kinu Kinoteka, u prisustvu redatelja Miroslava Mandića, glumica Lune Zimić Mijović i Lane Barić te ostatka filmske ekipe, a tijekom prosinca film će se moći pogledati i u neovisnim kinima u Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Samoboru, Čakovcu i Daruvaru.
 
obavijest

Imenovan povjerenik hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture

Temeljem jednoglasne odluke i prijedloga Povjerenstva, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek za povjerenika hrvatskog nastupa na  Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture, imenovala je Idisa Turata.
 
obavijest

Sisak: Otvorenje 'Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće'

Svečano otvorenje 'Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće' bit će upriličeno 6. prosinca 2019., u 18 sati, na adresi Rimska ulica 10 u Sisku.
 
izložba

Izložba Petra Popijača u Splitu

Izložba "Skulptura u neutralnoj plovnosti" kipara Petra Popijača, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, otvara se u subotu, 7. prosinca, u 12:00 sati, u atriju Galerije umjetnina. Radovi će se moći pogledati do 18. prosinca 2019.
 
izložba

Elizabeth Ashley Fox: 'Wraps, Grapes and Dots'

Galerija Poola, Pula, najavljuje i poziva u petak, 6. prosinca 2019. u 20 sati, na otvorenje izložbe Elizabeth Ashley Fox pod nazivom "Wraps,Grapes and Dots". Izložba ostaje otvorena do 27. prosinca o.g.
 
obavijest

Objavljena umjetnička knjiga 'Naša kuća' Davora Konjikušića

Ured za fotografiju objavio je prvu umjetničku knjigu "Naša kuća" zagrebačkog fotografa Davora Konjikušića, s autorovim fotografijama snimljenima na području Jugoistočne Europe koje kombinira sa svojim dnevničkim zapisima. Predstavljanje knjige održat će se 6. prosinca u Zagrebu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu