info - kazalište


predstava

Predstava 'Ventilator' u INK-u

Predstava 'Ventilator', nastala prema tekstu 'Lepeza' Carla Goldonija, u koprodukciji Gledališča Koper i Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz, gostuje u utorak, 19. studenog, s početkom u 20 sati, na velikoj sceni INK - Gradskog kazališta Pula.
 
predstava

'Plesna haljina žutog maslačka' Sunčane Škrinjarić u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave 'Plesna haljina žutog maslačka' koja će se održati u petak, 22. studenog, s početkom u 19 sati.
 
predstava

'Mi i oni' premijerno u ZKM-u 26. studenoga

Nova premijera Zagrebačkog kazališta mladih održat će se 26. studenoga, a riječ je o autorskom projektu Darija Harjačeka, Katarine Pejović, glumačkog ansambla ZKM-a i polaznika Učilišta ZKM-a - 'Mi i oni'.
 
predstava

'Važnije polovice' premijerno u Teatru &TD

Premijera predstave 'Važnije polovice' autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, u režiji Paole Slavice, održat će se u srijedu, 27. studenog, u Polukružnoj dvorani &TD-a, s početkom u 20 sati. Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD.
 
predstava

Monodrama 'Priče iz Vukovara' u splitskom HNK-u

U spomen na obljetnicu pada Vukovara, na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak, 18. studenog, s početkom u 18 i u 21 sat, glumac Pere Eranović izvest će svoju monodramu 'Priče iz Vukovara' nastalu na osnovu kratkih lirskih zapisa Siniše Glavaševića. Kao prigodni poklon publici, ulaz za obje izvedbe je besplatan, s ulaznicama koje se preuzimaju na blagajni Kazališta.
 
najave

Promocija knjige i premijera filma u spomen na velikana hrvatskog kazališta Georgija Para

U srijedu, 20. studenoga, u 19 sati, na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se promocija knjige 'Grad-pozornica Georgija Para' urednika Hrvoja Ivankovića (izdavač: Disput) i premijera dokumentarnog filma 'Georgij Paro- Pospremanje' scenaristice Lade Džidić Barić (produkcija: HRT).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – LEC – Laboratório de Experimentação Cénica – Portugal

LEC – Laboratório de Experimentação Cénica traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. LEC je dio sveučilišta New University of Lisabon i istraživačkog instituta ICNOVA. Istraživački tim čine umjetnici i sveučilišni profesori okupljeni oko teme razvoja vještina improvizacije. Okosnicu njihove aktivnosti čini organizacija radionica u raznim granama izvedbenih umjetnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centre National des Arts de la marionnette – Tunis

Centre National des Arts de la marionnette traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Centre National des Arts de la marionnette je institucija pod nadležnošću tuniskog Ministarstva kulture, koja na nacionalnoj razini promiče kulturu lutkarstva za publiku dječjeg uzrasta.
 
predstava

Glumačka družina CLOU s predstavom 'Kaučsurfing' u Teatru Exit

Teatar Exit ugostit će u Studiju Exit 20. i 21. studenoga glumačku družinu CLOU s predstavom 'Kaučsurfing', najavljenom kao gorko-slatka refleksija o 'kriškama života', marginalnim zbivanjima pojedinaca unutar četiri zida u kojem se žanrovski isprepliću dokumentarizam, 'sit-com' i nadrealizam.
 
predstava

Nova premijera Teatra Poco Loco 'Čudesne stranice male Danice'

Teatar Poco Loco premijerno će u subotu, 23. studenoga, u Centru za kulturu Trešnjevka izvesti predstavu 'Čudesne stranice male Danice', koja govori o čitanju, knjigama i mašti, a postavlja ju po tekstu Dunje Fajdić redateljica Morana Dolenc.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatre City – Crna Gora

Theatre City traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Theatre City je javna ustanova u kulturi u čijoj se organizaciji jednom godišnje još od 1987. godine održava festival Theatre City (Grad teatar). 
 
predstava

Gostovanje albanskog kazališta Teatar 'Migjeni' u Zadru

U četvrtak, 14. studenog, u 20 sati, pogledajte predstavu albanskog kazališta Teatar 'Migjeni', Skadar, 'Zona E Pritjes (Čekaonica)' autorice Marine Vujčić u režiji Fatosa Beriše. Početak predstave je u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
obavijest

Preminula Mani Gotovac

Kazališna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica Mani Gotovac preminula je u utorak u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, na svoj 80. rođendan.
 
predstava

Premijera 'Rigoletta' na pozornici splitskog HNK

U subotu, 16. studenog, operni će ansambl HNK Split, premijerno na sceni Kazališta, izvesti Verdijevog Rigoletta. Reprizne izvedbe uslijedit će 18., 28. i 30. studenog.
 
obavijest

Preminuo glumac Martin Sagner

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Martin Sagner, nezaboravan u ulozi Draša Katalenića Dudeka u televizijskoj seriji "Gruntovčani", preminuo je u 88. godini, javljaju u utorak mediji.
 
obavijest

Objavljene nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je u ponedjeljak nominacije Nagrada hrvatskog glumišta, koje će se dodijeliti 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, kojom prilikom će biti uručene nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje Krunoslavu Šariću za dramu, te Nikši Barezi za operu.
 
predstava

Opereta 'Grofica Marica' E. Kálmána ponovo na daskama 'Komedije'

Više od 20 godina nakon posljednje premijerne postave, na pozornicu Kazališta Komedije vraća se "Grofica Marica" Emmericha Kálmána, a jedan od najomiljenijih operetnih naslova premijerno će u kazalištu na Kaptolu 23. studenoga postaviti Ozren Prohić pod glazbenim ravnanjem maestra Krešimira Batinića.
 
novo izdanje

Noć kazališta 16. studenoga u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske

Jedinstvena manifestacija Noć kazališta ove će se godine održati 16. studenoga u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske s bogato osmišljenim programima kojima, kako je rečeno u ponedjeljak u Zagrebu, ponovno širi doseg kazališne umjetnosti, ove godine s pet novih sudionika.
 
obavijest

Majstor kazališta sjena Fabrizio Montecchi na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku

Jedan od najvažnijih i najpoznatijih europskih majstora kazališta sjena, Fabrizio Montecchi, ovih dana na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku sa studentima animacije radi na projektu koji će se moći pogledati u petak 15. studenog, na Akademiji.
 
predstava

'Glembajevi, još jedna legenda' u izvedbi Eurokaza i makedonskog Teatra Vojdan Černodrinski

Predstava 'Glembajevi, još jedna legenda' spaja zagrebački i prilepski ansambl koji će zajedno ostvariti fantazmagoričnu verziju Krležine drame, a koja će biti izvedena 19., 20. i 21. studenog, s početkom u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo. 
 
nagrada

Publika odlučila: 'Tihi dječak' najbolja predstava na reviji lutkarskih kazališta u Rijeci

Predstava 'Tihi dječak' kragujevačkog Pozorišta za djecu u nedjelju je proglašena najboljom po ocjeni publike na 24. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci.
 
predstava

Gavranova 'Lutka' premijerno U Njemačkoj

Hrvatski književnik Miro Gavran ove subote, 9. studenoga, imat će premijeru drame 'Lutka' u kazalištu Neu-Ulm u Njemačkoj.
 
predavanje, tribina

KUFERedu: Što je pisac htio reći ili koga briga

Razgovor uz prezentaciju procesa postavljanja predstave 'Bilo bi šteta da biljke krepaju' Ivora Martinića održat će se u utorak, 12. studenog, od 16 do 18 sati, u KunstTeatru. U razgovoru sudjeluju Ivor Martinić te glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan.
 
predstava

Slavko Juraga 'Faustovim Mefistom' u HNK-u Zagreb obilježava 35 godina profesionalnog rada

Glumac Slavko Juraga obilježit će u nedjelju, 10. studenoga, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 35 godina profesionalnog djelovanja predstavom 'Faustov Mefisto', u dramatizaciji Mire Muhoberac po motivima J.W. Goethea i u režiji Marka Jurage.
 
predstava

Lea Sekulić: Pentimento

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje izvedbu autorskog projekta Lee Sekulić 'Pentimento' u nedjelju, 10. studenog, u 20 sati, u Dvorani za izvedbene umjetnosti Medika. Ulaz je slobodan!
 
najave

Premijera 'Lepurice' u splitskom HNK-u 22. studenoga

Ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu 22. studenoga premijerno će izvesti komediju 'Lepurica', adaptaciju 'Pigmaliona' Georgea Bernarda Shawa u režiji Marija Kovača, koju je kratkim ulomkom iz predstave u srijedu na splitskom Pazaru najavila kreativna ekipa na čelu s glumcem Stipom Radojom.
 
predstava

100. svečana izvedba predstave ''Balon' u Teatru Exit

'Balon', najnagrađivanija predstava Teatra Exit, 15. studenog će biti izvedena stoti put. Autor teksta prema kojem je predstava nastala je Mate Matišić, dok je redatelj Mislav Brečić.
 
predstava

Praizvedba 'Neba od gume' za početak sezone varaždinskog HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu novu sezonu počinje praizvedbom predstave 'Nebo od gume' Davora Špišića na Velikoj sceni 15. studenoga, najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Klubu Europa media varaždinskog HNK.
 
najave

Komedija 'Lepurica' na splitskom Pazaru

Kreativna ekipa komedije 'Lepurica' splitskog HNK planira u srijedu, 6. studenog, negdje oko 11,30 sati, na splitskom Pazaru prirediti incident kojim bi upozorili javnost i građanstvo na premijeru koju se spremaju izvesti u splitskom teatru.
 
predstava

Cabaret Sacco e Vanzetti u Bujama>>>

 
 
predstava

'Gospodin Kolpert' - premijera nove predstave Binocular teatra

Premijera predstave 'Gospodin Kolpert', nastale prema tekstu Davida Gieselmanna u produkciji Binocular teatra, održat će se 7. studenog, u 20 sati, u zagrebačkom Kazalištu KNAP.
 
predstava

Nova premijera u KunstTeatru – 'Bilo bi šteta da biljke krepaju' Ivora Martinića

U nedjelju, 10. studenog, s početkom u 18 sati, u trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera nove predstave nastale prema tekstu Ivora Martinića 'Bilo bi šteta da biljke krepaju'
 
predstava

'Cabaret Sacco e Vanzetti' premijerno u riječkom HNK-u

Riječka premijera predstave 'Cabaret Sacco e Vanzetti' Michelea Santerama, nastale u koprodukciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca i Teatra dei Borgia iz talijanske Barlette, na programu je u utorak, 5. studenoga, s početkom u 19,30 sati.
 
predstava

Premijera drame 'Dokaz' u Kazalištu Virovitica

U Kazalištu Virovitica u nedjelju je premijerno izvedena predstava 'Dokaz', nagrađivanog i cijenjenog američkog dramatičara Davida Auburna, u režiji Roberta Raponje, nastala u koprodukciji s Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka. 
 
predstava

100. izvedba 'Vještica Hillary ide u operu'>>>

 
 
obavijest

Prijenos uživo opere 'Nikola Šubić Zrinjski'

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' Ivana pl. Zajca, 2. studenog, u 19.30, ljubitelji opere širom svijeta gledat će u isto vrijeme kada i publika zagrebačkog HNK. Na platformi OperaVision 'Nikola Šubić Zrinjski', u režiji Krešimira Dolenčića te pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, bit će dostupan milijunima gledatelja putem live streama koji će se moći pratiti na službenoj You Tube stranici OperaVisiona.
 
predstava

Premijera Lerove predstave 'Captum fuit!'

'Captum fuit!' ili predstava o Orlandu, nova je Lerova premijera kojom se nastavlja obilježavanje 600. godine od postavljanja Orlandovog stupa. Djelo je to kojeg autorski zajedno potpisuju Marko Mijatović i Ivan Penović, a premijerno će biti izvedeno 3. studenog, s početkom u 19,30 sati, u prostoru Teatra Lero u Lazaretu (VIII lađa).
 
obavijest

Party u mraku: S druge strane svjetlosti

Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' poziva sve zainteresirane na još jedan 'Party u mraku' koji će se održati u predvorju kazališta 'Vidra' (Draškovićeva 80), u ponedjeljak, 4. studenog, u 19 sati. Ulaz je slobodan!
 
nagrada

'Ja od jutra nisam stao' Satiričkog kazališta Kerempuh najbolja predstava VIII. Bobijevih dana smijeha

Najboljom predstavom festivala VIII. Bobijevi dani smijeha proglašena je u srijedu humorna drama 'Ja od jutra nisam stao' zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu dodijeljene su Damiru Lončaru i Kseniji Pajić, a Dajana Čuljak najbolja je mlada glumica festivala.
 
predstava

Držić u ZKM-u – koncertna čitanja

Koncertna čitanja drama nagrađenih Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2018. je program u kojem ćemo prvi put na jednom mjestu čuti sve nagrađene drame u formi koncertnog čitanja, u režiji mladih redatelja Hrvoja Korbara, Marine Pejnović, Ivana Penovića, Lee Anastazije Fleger i Ivana Planinića te u izvedbi glumaca ZKM-a. Koncertna čitanja će se održavati od 4. do 8. studenoga, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Čarolija 'Orašara' za Dan hrvatskoga baleta

Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga baleta, 4. studenoga, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvara vrata građanima nudeći im neke od prizora novoga 'Orašara' u koreografiji i režiji svjetski poznatog umjetnika, Vladimira Malakhova.
 
predstava

'Kneginja čardaša', prva ovosezonska glazbena premijera HNK u Osijeku

Glazbenu sezonu HNK u Osijeku otvara po mnogo čemu „gospodar operetnog žanra“, Emmerich Kálmán, i njegova „Kneginja čardaša“ – plod poslovne suradnje s Operetnim teatrom Budimpešta. Premijerna izvedba će se održati 8. studenoga.
 
predstava

'Ivica i Marica' premijerno 8. studenoga u 'Trešnji'

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Trešnja' kao novu premijeru najavljuje, 8. studenoga, predstavu 'Ivica i Marica', koju po slavnoj bajci braće Grimm postavlja redateljica Lea Anastazija Fleger.
 
predstava, predstavljanje

Raskošna bajka 'Orašar' u koreografiji baletnog velikana Vladimira Malakhova

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno novo viđenje najizvođenijeg baleta na svijetu 'Orašar' P. I. Čajkovskog. Premijerni 'Orašar', kojeg plešu solisti i ansambl Baleta HNK-a u Zagrebu te polaznici Škole za klasični balet, bit će izveden 29. studenoga 2019.
 
predstava

'Šetači pasa' premijerno u CeKaTe-u

Kazališna družina 'Tragači' u Centru za kulturu Trešnjevka priprema svoju novu predstavu 'Šetači pasa', prema tekstu i u režiji Jelene Hadži-Manev. Premijera predstave održat će se u subotu, 9. studenoga, u 20 sati.
 
predstava

Premijera predstave 'Smrt u diskoteci'

Autorski projekt 'Smrt u diskoteci' Aleksandra Švabića, nastao iz procesa istraživanja komada 'Vilinska prašina' Dimitrija Kokanova, koji je iniciran istraživanjem crne kronike dnevnih novina, bit će premijerno izveden u srijedu, 30. listopada, s početkom u 16 sati, u prostoru KunstTeatra.
 
predstava

Gradsko kazalište lutaka Rijeka praizvest će predstavu 'Flekavac'

Gradsko kazalište lutaka (GKL) Rijeka 31. listopada praizvest će predstavu 'Flekavac', prvi dramski tekst Nine Mitrović namijenjen djeci i lutkarskim kazalištima, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo.
 
predstava

100. izvedba predstave 'Brodolomke'

Predstava 'Brodolomke' kazališta Moruzgva, djelo koje je steklo naklonost publike već svojom prvom izvedbom, 10. studenog će na zagrebačkoj Sceni Vidra biti izvedeno po jubilarni 100. put.
 
predstava

'Črna mati zemla' gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Zagrebačko kazalište mladih nastupit će s predstavom 'Črna mati zemla' u ponedjeljak, 28. listopada, u 19,30 sati, na Velikoj sceni u Narodnom pozorištu u Beogradu.
 
predstava

'Romeo i Julija' u Bujama>>>

 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu