info - likovna umjetnost


radionica, kolonija

Likovne radionice u Muzeju grada Zagreba

I ovog ljeta Muzej grada Zagreba svojim sugrađanima i turistima nudi ciklus likovno-kreativnih radionica u sklopu tematske izložbe Zagreb / Grad. Ljudi. Život.
 
festival

Artistico - festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna

U nedjelju, 21. srpnja, na rovinjskoj rivi održat će se još jedno izdanje Artistica – festivala nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna na kojem posjetitelji imaju priliku upoznati drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode domaćih i stranih autora.
 
izložba

Izložba Đure Sedera u Crikvenici

U Gradskoj galeriji Crikvenica, u petak, 19. srpnja u 21 sat, otvara se izložba slikara Đure Sedera pod nazivom 'Priroda prirode i priroda slike'. Radovi umjetnika bit će izloženi do 10. kolovoza o.g.
 
izložba

Umjetnik kod Meštrovića - Kuzma Kovačić

U splitskoj Galeriji Meštrović, od 18. srpnja do 8. rujna 2019., može se razgledati kiparska izložba Kuzme Kovačića naslovljena 'Mihi videtur'. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 18. srpnja 2019., u 20 sati.
 
izložba

Izložba Đanina Božića u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar poziva na otvorenje izložbe umjetnika Đanina Božića pod nazivom 'Grupna izložba Đanina Božića', u galeriji Oranžerija, u utorak, 16. srpnja 2019., u 19.00 sati.
 
predavanje, tribina

Suzana Marjanić: 'Legalizacija ludila kroz umjetnost'

U četvrtak, 11. srpnja, u 21 sat, u sklopu 11. Kustoske platforme, Suzana Marjanić održat će predavanje na temu legalizacije ludila kroz umjetnost (D. B. Indoš) i psihoterapeutskim ritualima ili 'S jedne strane žileta nalazi se ludilo, a s druge strane – prosječnost' (Vilim Matula). Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!
 
izložba

Izložba 'Oton Iveković: znameniti gospodar Velikog Tabora'

Dvor Veliki Tabor poziva u petak, 19. srpnja 2019., u 18:00 sati, na otvorenje izložbe „Oton Iveković: znameniti gospodar Velikog Tabora“.
 
natječaj

Književno-likovni natječaj 'Učka mi se 4'

Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 iz Rijeke objavljuje međunarodni književno-likovni i fotografski natječaj na kojem mogu sudjelovati i amateri i profesionalci. Tema natječaja je Učka, a rok prijave 8. kolovoza 2019.!
 
radionica, kolonija

Inkluzivna radionica Taktilni crtež – u susret izložbi Gledam dodirom

Gradski muzej Karlovac poziva na inkluzivnu, likovnu radionicu „Taktilni crtež – u susret izložbi Gledam dodirom“ koja će se održati u četvrtak, 11. srpnja 2019., na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu.
 
izložba

Izložba Branka Kolarića u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u četvrtak 4. srpnja 2019. u 21:30 sati, rovinjski umjetnik Branko Kolarić predstavit će se samostalnom izložbom "Radni naziv".
 
radionica, kolonija

Osječko ljeto kulture u Muzeju likovnih umjetnosti

Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj i ove godine nudi visokokvalitetan i zanimljiv program u koji se uključio i Muzej likovnih umjetnosti. U sklopu programa održat će se dvije radionice s predavanjima umjetnika, a to su grafičar doc. art. Marko Živković i kiparica Vlatka Škoro.
 
izložba

Moderna i suvremena umjetnost: izložba iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od četvrtka, 4. srpnja, za javnost će biti otvorena velika izložba na sva tri kata muzeja pod nazivom 'Moderna i suvremena umjetnost: izložba iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik', koja će se moći pogledati do 18. kolovoza.
 
najave

Predstavljanje projekta 'Na zemlji od oblaka' / Jakovlje

U subotu, 6. srpnja 2019. godine od 18 sati, u Dvorcu i Parku skulptura Jakovlje organizira se događanje pod nazivom 'Na zemlji od oblaka' u sklopu kojeg će HDLU predstaviti provedene projekte vezane uz park skulptura i dvorac Jakovlje u razdoblju od 2013. do danas i najaviti plan aktivnosti do 2021. godine.
 
izložba

Izložba Ivana Kožarića u Osijeku

Izložba Ivana Kožarića otvara se u četvrtak, 04. srpnja 2019., u Galeriji Waldinger u Osijeku, u 19.30 sati, a moći će se razgledati do 18. kolovoza.
 
izložba

Stjepan Gračan: Kolaži / 1962. - 1972.

U Muzeju Prigorja, u četvrtak 4. srpnja u 19 sati, otvara se izložba Stjepana Gračana, na kojoj će biti prikazani radovi/kolaži nastali prije više od pola stoljeća koji su igrom slučaja izbjegli požar u autorovom atelijeru u Jakovlju 1979. godine.
 
izložba

Izložba Tatjane Politeo 'Hello & Home'

Izložba Tatjane Politeo „Hello & Home“ otvara se u četvrtak, 4. srpnja 2019. u 20:00 sati u Galeriji Kranjčar u Zagrebu, a moći će se razgledati do 27. ovoga mjeseca, svaki dan od 11 do 19 sati.
 
izložba

Izložba Eugena Fellera u Galeriji umjetnina

Galerija umjetnina i Muzej općine Jelsa najavljuju otvorenje izložbe 'Eugen Feller', koje će se održati u utorak, 2. srpnja 2019. u 21.00, u splitskoj Galeriji umjetnina. Izložba je organizirana u sklopu projekta „Katamaran Art“ i ostaje otvorena do 19. srpnja 2019.
 
izložba

Izložba Mirele Kulović u Crti

U Galeriji Crta, u srijedu, 3. srpnja 2019. u 20 sati, otvara se samostalna izložba Mirele Kulović - 'Želim ti reći nešto mrljom'.
 
izložba

Izložba radova članova DULU - 'Krajolici'

U Luži, 02. srpnja 2019. u 20:00 sati, otvara se izložba radova članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika „Krajolici“. Izložba predstavlja nastavak ciklusa tematskih izložbi u kojoj kroz temu pejzaža autori slikaju detalje zavičaja. U različitim likovnim izričajima i bojama ovog podneblja krajolik je prikazan na tridesetak radova članova udruge.
 
izložba

Izložba Ivane Ognjanovac i Mare Šuljak - 'Čudolovke'

Otvorenje izložbe 'Čudolovke', umjetnica Ivane Ognjanovac i Mare Šuljak, održat će se u ponedjeljak, 01. srpnja u 20.00 sati, u Galeriji udruge Umjetnost osmijeha, Radićeva ulica 37 u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 14. srpnja.
 
radionica, kolonija

9. Umjetnička kolonija Štrigova

9. Umjetnička kolonija Štrigova najavljuje program s vrhunskim izvođačima, koncertima i izložbama koji će se održavati od 30.06. te od 04. do 07. srpnja 2019. Program započinje u nedjelju koncertom Evelin Novak i Zagrebačkih solista.
 
izložba

Izložba Eugena Varzića u Šibeniku

Otvorenje samostalne izložbe "Ludus" umjetnika Eugena Varzića održat će se u utorak, 2. srpnja 2019. u 21 sat, u Galeriji sv. Krševana u Šibeniku. Izložba ostaje otvorena do 19. srpnja 2019. godine.
 
izložba

Doris Sapunar Bengtsson: 'Uhvaćen duhom univerzuma'

U srijedu, 3. srpnja 2019. u 21:00 sat, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" Doris Sapunar Bengtsson, umjetnice čiji je elementarni oblik likovnog izražavanja kiparstvo, no ovom izložbom predstavit će se temeljnom likovnom disciplinom - crtežom.
 
izložba

Asim Hebib - Retrospektiva u 'Mimari'

Muzej Mimara u Zagrebu najavljuje retrospektivnu izložbu dubrovačkog umjetnika Asima Hebiba. Otvorenje izložbe održat će se 4. srpnja u 19 sati, a postav izložbe bit će moguće pogledati do 25. kolovoza 2019.
 
izložba

Izložba 'Rimski carski portret' predstavlja se u Dubrovniku

Otvorenje izložbe 'Rimski carski portret na srebrnom novcu iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku' održat će se u Kneževu dvoru u petak, 28. lipnja 2019. u 12 sati. Izložba ostaje otvorena do kraja mjeseca srpnja.
 
izložba

Izložba Zdenka Huzjana u u Zlatom ajngelu

Otvorenje izložbe slika Zdenka Huzjana održat će se u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel, u petak, 28. lipnja 2019, s početkom u 20 sati.
 
izložba

'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne', izložba članova i prijatelja HDLU Zagreb

U ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Kontrast u Zagrebu (Narodno sveučilište Dubrava), otvara se skupna izložba slika članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom ‘Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – Priče, bajke i basne’.
 
natječaj

Natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2020. godini

Pozivaju se svi zainteresirani umjetnici mlađe generacije (do 35 godina) da se jave za izlaganje u galeriji Crta. Rok za podnošenje prijava je 1. srpnja 2019.!
 
izložba

Libar od moštri, štrigarij i veroki

Ovog će se petka, 21. lipnja, u 20 sati u Galeriji Studentskoga kulturnog centra u Rijeci održati otvorenje izložbe 'Libar od moštri, štrigarij i veroki'.
 
obavijest

Hrvatski slikar Stjepko Mamić u Kini u projektu 'Novi put svile 21. stoljeća'

U kineskom gradu Xi'An-u 13. svibnja 2019. otvorena je izložba u suradnji sa pariškom povijesnim Jesenjim likovnim salonom a pod visokim pokroviteljstvom kineskog i francuskog Ministarstva kulture, u sklopu projekta 'Novi put svile 21. stoljeća'. Ovom žiriranom izložbom otvoren je Muzej mladih i djece u novom dijelu Xi'An a koji je nova kulturna prijestolnica Kine i međunarodni grad umjetnosti.  
 
izložba

Zlatan Pintek: 'Točka kao početak'

U subotu, 22. lipnja, u 20 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Zlatana Pinteka 'Točka kao početak'.
 
izložba

Izložba 'Skriveno blago' Velimira Trnskog

Izložba slika Velimira Trnskog 'Skriveno blago' će povodom Svetoivanskih dana biti otvorena 24. lipnja u Galeriji Kraluš POU Sv. Ivan Zelina, u 19 sati.
 
izložba

Izložba Bena Vautiera u Galeriji Rigo

Izložba Bena Vautiera u Galeriji Rigo (Novigrad) otvara se 20. lipnja, a izloženi radovi će se moći pogledati do 17. srpnja 2019.
 
izložba

Branko Ružić: 'Jedinstvena sinteza forme'

Otvorenje samostalne izložbe 'Jedinstvena sinteza forme' autora Branka Ružića bit će u petak, 21. lipnja, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin.
 
predavanje, tribina

Umjetnički razgovor u Veneciji: Angela Richter i Martha Wilson

Kao dio programa promocije međunarodne izložbe u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik pod nazivom 'Mjesto isprekidanih odlazaka' otvorene tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 17 sati, održat će se i umjetnički razgovor na kojemu će sudjelovati slavna teoretičarka i redateljica Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson.
 
izložba

Zajednička izložba Ljiljane Barković i Tihane Karlović u Splitu

Zajednička izložba 'Igra iza vidljivog' autorica Ljiljane Barković i Tihane Karlović otvorit će se u petak, 21. lipnja, u 20 sati, u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac', a ostat će otvorena do 2. srpnja 2019.
 
izložba

'Zavičajne slike samozatajnog nastavnika' - izložba slika Milana Zdravka Šimere

Izložba slika Milana Zdravka Šimere otvara se 18. lipnja, u 20 sati, u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću. Izložba će ostati otvorena do 30. lipnja 2019.!
 
izložba

Nikolina Kuzmić: 'Arhiva patoloških stakalaca'

U četvrtak, 20. lipnja, s početkom u 20 sati, u galeriji Kluba Kocka u Splitu će se održati otvorenje izložbe 'Arhiva patoloških stakalaca' umjetnice Nikoline Kuzmić u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. Izložbu će se moći razgledati od 26. lipnja do 1. srpnja od 20 do 22 sata.
 
izložba

Izložba 'Buka u kanalu' u Novoj Gradiški

Od 18. lipnja u izložbenom prostoru Doma kulture u Novoj Gradiški može se razgledati izložba 'Buka u kanalu' akad. slikarice - grafičarke Renate Ladović Meštrović. Izložba ostaje otvorena do 9. srpnja.
 
izložba

Izložba 'Otoci' Nevene Petre Piližota u Drnišu

U Gradskom muzeju Drniš se 19. lipnja otvara izložba Nevene Petre Piližota 'Otoci', a radovi će biti izloženi do 17. srpnja 2019.
 
izložba

Likovne izložbe u Šibeniku

Najbolja poljska grafika ovih se dana može razgledati u Šibeniku gdje su radovi devet poljskih umjetnika izloženi u Galeriji svetog Krševana u okviru likovnog programa 59. Međunarodnog dječjeg festivala.
 
izložba

Frane Rogić izlaže u Galeriji Prozori

Otvorenje izložbe Frane Rogića 'Sklonište za umjetnike' održat će se u utorak, 18. lipnja, u zagrebačkoj Galeriji Prozori.
 
predavanje, tribina

Julia Robinson: 'Mnogostruke dimenzije Fluxusa'

U utorak, 18. lipnja, u 18 sati, u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti predavanje 'Mnogostruke dimenzije Fluxusa' održat će američka kustosica i izvanredna profesorica na Odsjeku za povijest umjetnosti Sveučilišta u New Yorku, Julia Robinson.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Kazamat u 2020. godini

HDLU Osijek raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2020. godini. Prijaviti se mogu vizualni umjetnici, skupine umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za slanje prijedloga je 15. srpnja 2019.!
 
izložba

Izložba 'Urbani pejzaž' Morane Varović Čekolj

Izložba 'Urbani pejzaž' Morane Varović Čekolj, na kojoj se ta umjetnica predstavlja djelima kojima prikazuje osobni doživljaj gradskog prostora, otvara se 18. lipnja u Galeriji Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Gorana Jeličića 'Animalistika'

Izložba crteža 'Animalistika' umjetnika Gorana Jeličića otvara se u Galeriji Oblok u Zagrebu u ponedjeljak, 17. lipnja u 19 sati, a trajat će do 5. srpnja 2019. 
 
izložba

Izložba 'Juraj Dobrović / izbor iz donacije' u Kabinetu grafike HAZU

Otvorenje izložbe 'Juraj Dobrović / izbor iz donacije' održat će se u utorak, 18. lipnja 2019. u 19 sati, u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.
 
radionica, kolonija

Likovna kolonija SPD Privrednik

Srpsko privredno društvo Privrednik i ove godine, peti put po redu, organizira svoju tradicionalnu humanitarnu likovnu koloniju u Gornjem Budačkom na Kordunu, rodnom mjestu Vladimira Matijevića, velikog dobrotvora i osnivača Privrednika. 
 
izložba

Izložba: 1. Međunarodna radionica umjetničke keramike Osijek

Otvorenje izložbe prve Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek bit će održano 18. lipnja 2019. godine u galeriji Waldinger, s početkom u 20 sati. Radove će predstaviti ovogodišnji umjetnici, sudionici radionice. Izložba će biti otvorena do 23. lipnja 2019. godine.
 
izložba

Izložba 'Marjan – što jest i tu je'

U utorak, 18. lipnja 2019. godine u 20 sati, u Galeriji Emanuel Vidović otvara se izložba 'Marjan – što jest i tu je' u organizaciji Muzeja grada Splita. Autorica izložbe je Nela Žižić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu