info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba Sare Zidarić u Zaboku

Izložba Sare Zidarić pod nazivom 'Groteske' održava se u Gradskoj galeriji Zabok od 16. rujna do 10. listopada 2019.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje VGA01

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta i Virtualna Galerija Akademija raspisuju natječaj za izlaganje u trima hrvatskim gradovima, odnosno u Galeriji Šira (Zagreb), Galeriji SKC (Rijeka) te Galeriji Kazamat - HDLU (Osijek). Prijave se primaju do 30. rujna 2019.
 
izložba

Izložba 'Kad odrastem, bit ću bogatašica' u Galeriji VN

Audio-vizualna izložba 'Kad odrastem, bit ću bogatašica' Barbare Matejčić i Ane Opalić, koja se otvara 17. rujna u zagrebačkoj Galeriji VN, pokazuje kako uvjeti života određuju sudbinu romske djece, njihovu mogućnost školovanja, a samim time i ostvarivanja života boljeg od onoga koji im je predodređen siromaštvom.
 
izložba

Xpome - Fresh Xpome made pasta

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva najavljuje izložbu 'Fresh Xpome made pasta', bugarskog graffiti umjetnika Xpome-a. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 6. rujna, od 19 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika).
 
izložba

Izložba Srećka Planinića 'Vertikalni sliv'

Izložba slikara Srećka Planinića otvara se u galeriji Kravata – Muzej općine Jelsa, u utorak, 20. kolovoza, s početkom u 21 sat, a izložba će trajati do 15. rujna 2019. godine. 
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Natječaj Galerije „Razvid“ za izlaganje u 2020. godini traje od 20. kolovoza do 20. rujna 2019., a otvoren je za sve umjetničke tehnike i medije.
 
izložba

Retrospektivna izložba Mirka Ilića otvorena u dubrovačkim Lazaretima

Izložba "Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn" kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja donosi retrospektivu više od četrdeset godina stvaranja grafičkoga dizajnera i političkog ilustratora Mirka Ilića, otvorena je u dubrovačkim Lazaretima.
 
izložba

Luisa Ritoša izlaže u Rijeci

Samostalna izložba ilustracija i video rad Luise Ritoša pod nazivom 'Snovi' bit će predstavljeni od 20. kolovoza do 3. rujna 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba se otvara u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19,30 sati.
 
festival

Festival Vizura aperta 2019

Festival vizualnih i audio medija - Vizura aperta 2019. održava se u mjestu Janjina (15.-20.8.) te u Lučici, Lastovo (23.-27.8.). Teme Prihvaćanja i Napuštanja proizlaze iz prostornog konteksta zajednica u kojima se festival odvija, no teme su vrlo aktualne u sadašnjem trenutku i širem smislu dotiču drušvene i geopolitičke teme Mediterana. Teme su široke, emocionalne i svakodnevne.
 
izložba

Likovni svijet Alenke Gerlovič (1919. – 2010.) / Između Zagreba i Dalmacije

Od 20. kolovoza do 2. rujna 2019., u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ u Zagrebu, moći će se razgledati dvadesetak vrhunskih likovnih ostvarenja iz bogatog slikarskog opusa slovenske umjetnice Alenke Gerlovič. Riječ je o akrilicima i akvarelima iz zbirke Posavskog muzeja Brežice, nastalim u razdoblju od 1961. do 1991.
 
izložba

Danko Friščić izlaže u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja, u srijedu, 14. kolovoza 2019., u 21:30 sati, otvara se izložba umjetnika Danka Friščića pod nazivom "Utjecaj Gama – zraka na psihu 2-Analogični Slikoidy". Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.
 
festival

10. Arterija festival

10. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti ARTERIJA održava se od 17. do 20. kolovoza 2019. u Novigradu.
 
izložba

'Tu sam doma', izložba slikarice Lili Gluić

Izložba 'Tu sam doma' splitske slikarice Lili Gluić otvara se 8. kolovoza, u 20 sati, u galeriji Muzeja grada Splita u Dioklecijanovoj ulici, u zajedničkoj organizaciji Muzeja grada Splita i 65. Splitskog ljeta. Slikarica izlaže 20 slika u tehnici akrilika na platnu s motivima Splita i Dalmacije, a izložba će biti otvorena do 29. kolovoza 2019.
 
izložba

Aleksej Orel i Miha Pečar izlažu u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu u nedjelju, 11. kolovoza u 20 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije - samostalnu izložbu Alekseja Orela 'Opsesija: gledanje' te izložbu Mihe Pečara 'Iskušavanje oblika'. Kustos izložbi je Eugen Borkovsky.
 
izložba

Skupna izložba '26. Naiva u Istri'

Otvorenje izložbe slika i skulptura „26. Naiva u Istri“ održat će se u petak, 9. kolovoza 2019., s početkom u 21:00 sat, u galeriji Zgor murve u Funtani.
 
izložba

Izložba Eugena Fellera u Jelsi / Katamaran Art 2019.

Ovogodišnji ciklus umjetničkih izložbi Katamaran Art u Jelsi zatvara se izložbom slika Eugena Fellera. Izložba se održava u galeriji Kravata (Muzej općine Jelsa) od 1. do 18. kolovoza 2019., a otvara se u četvrtak, 1. kolovoza, u 21 sat.
 
izložba, najave

Slavni američki kipar Alexander Calder u Umjetničkom paviljonu

Umjetnički paviljon otvorit će 26. rujna, u sklopu svog ciklusa “Najveći kipari 20. stoljeća”, izložbu proslavljenog američkog kipara Alexandera Caldera, jednog od najznačajnijih svjetskih kipara kojemu će se, uz skulpture, u Zagrebu izložiti i pedesetak slika.
 
izložba

Izložba Matka Vekića u Rabu

Izložba Matka Vekića „Kavezi, skakavci i automobili“ otvara se u četvrtak, 1. kolovoza 2019. u 21.00 sat, u Galeriji Pik u Rabu, gdje će se moći pogledati do 21. kolovoza 2019.
 
natječaj

'Udomi umetnost – Free Art Display' - poziv za sudjelovanje

F12 platforma poziva zainteresirane umjetnike/ce i autore/ice s područja Hrvatske da se svojim donacijama priključe akciji “Udomi umetnost – Free Art Display” u sklopu festivala umjetnosti na ulici “Rekonstrukcija”, koji će se održati 7. i 8. rujna u Beogradu. Poziv je otvoren do 20. kolovoza 2019.
 
obavijest

Improvizirani događaji - otvorena proba projekta

Izložba izvedbe nastala je u vizualnoj, plesnoj, instrumentalnoj i vokalnoj interakciji četiriju autorica - Andreje Kulunčić (vizualna umjetnica), Zrinke Užbinec (plesna umjetnica i koreografkinja), Jasne Jovićević (saksofonistkinja i skladateljica) i Annette Giesriegl (vokalistica). Probna izvedba projekta 'Improvizirani događaji' održat će se u zagrebačkom MSU-u, u srijedu, 24.7.2019., od 12 do 14 sati.
 
natječaj

Young European Artist Trieste Contemporanea Award 2019

Objavljen je natječaj za nagradu - Mladi europski umjetnik Trieste Contemporanea za 2019. godinu. Prijave se primaju do 19. kolovoza 2019. godine.
 
izložba

Peter Halley i Lauren Clay: Qube

Izložba američkih umjetnika Petera Halleyja i Lauren Clay otvara se u utorak, 23. srpnja  2019. u 20.00 sati, u splitskoj Galeriji Kula. Izložba ostaje otvorena do 24. rujna 2019., a događa se u sklopu 65. Splitskog ljeta.
 
natječaj, festival

Sarajevo Winter Festival 2020 - poziv

Međunarodni centar za mir, Sarajevo, najavljuje 36. Međunarodni festival „Sarajevska zima 2020“ koji će se održati od 7. veljače do 21. ožujka 2020. u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod motom „Time for you - pick up art“.  Pozivaju se zainteresirani umjetnici da do 15. studenoga 2019. prijave sudjelovanje.
 
izložba

Izložba grupe VA May 2019. u Zlatom ajngelu

U srijedu, 17. srpnja u 20 sati, u Zlatom ajngelu otvara se izložba radova generacije maturanata Prve gimnazije Varaždin – program International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP).
 
izložba

Izložba Petre Mrša u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Petre Mrša 'Killing, arranging, walking' 13. srpnja 2019. u 20 h sati, u Galeriji Flora. Izložba će se moći pogledati do 28. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za kustoski koncept 35. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je natječaj za kustoski koncept 35. Salona mladih - izložbu namijenjenu predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. Rok za dostavu prijava je 18. kolovoza 2019.
 
izložba

'Different Echoes' - međunarodna izložba u Galeriji Prsten

U petak, 5. srpnja u 20.00 sati, u Galeriji Prsten, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se međunarodna grupna izložba “Different Echoes”, kustosa i umjetnika Ekkeharda Neumanna (Münster), te umjetnika Nikole Dimitrova (Cologne/Heusweiler), Duje Jurića(Zagreb), Friedhelma Falkea (Cologne), Sigrúna Ólafsdóttira (Saarbrücken), Annette Wessling (Cologne), Elly Valk-Verheijen (Lünen/Dortmund).
 
najave

Dani Moskve u Zagrebu

U sklopu Dana Moskve u Zagrebu - koji se održavaju od 28. lipnja do 1. srpnja, ove subote 29.6. u 19:30 sati, na pozornicu Trga kralja Tomislava stiže ansambl Moskovskih kadeta. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2020. (natječaj je produžen i traje do 10.07.)

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU-Split) raspisuje natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2020. godini. Natječaj je otvoren od 30. svibnja do 10. srpnja 2019. godine.
 
izložba

Izložba Nenada Voriha 'Super-vision'

Otvorenje izložbe slika Nenada Voriha 'Super-vision' održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. u 19 sati, u prostoru Zbirke Joze Kljakovića i Likovnom centru na Rokovom perivoju 4, Zagreb.
 
izložba

'Čovjek na Mjesecu', tematska izložba umjetničkog nakita

Tematska izložba umjetničkog nakita Čovjek na Mjesecu / Man on the Moon, otvara se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu 1. srpnja u 19 sati, a trajat će do 26. srpnja 2019.
 
natječaj

Natječaj ULUPUH-a za izložbe i projekte u 2020.

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisala je natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini. Rok za predaju prijava je 10. srpnja 2019. godine.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u AK galeriji u 2020.

AK galerija, Koprivnica, poziva umjetnike/-ce i kustose/-ice da pošalju svoje prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Rok za slanje prijava je 20. srpnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Bernardo Bernardi u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb otvara natječaj za prijave za izložbeni program za 2020. godinu u galeriji Bernardo Bernardi. Natječaj je otvoren do četvrtka, 18. srpnja 2019. Prijavitelji mogu prijedlog za izlaganje prijaviti samostalno ili u grupi.
 
izložba

Predstavljanje projekta 'Komunikacija' u Grožnjanu

Predstavljanje selektiranog, kolektivnog, tematskog, likovnog projekta 'Komunikacija' / 'Comunicazione' održat će se u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, u subotu, 15. lipnja 2019. u 20 sati.
 
natječaj

Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru / 'Prepoznavanje odsustva'

Javni poziv 'Prepoznavanje odsustva' raspisuje Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Memorijalni centar Lipa pamti), a program se provodi u partnerstvu s MMSU iz Rijeke i TD Rijeka 2020 d.o.o., kao dio programskog pravca Doba moći u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Rok za prijavu je 25. kolovoza 2019.
 
izložba

Izložba 'Marjan – što jest i tu je'

U utorak, 18. lipnja 2019. godine u 20 sati, u Galeriji Emanuel Vidović otvara se izložba 'Marjan – što jest i tu je' u organizaciji Muzeja grada Splita. Autorica izložbe je Nela Žižić.
 
izložba

Izložba Josipa Gregurića u Hlebinama

Otvorenje samostalne izložbe Josipa Gregurića 'Slikarstvo nade – nostalgične vizije izgubljenog vremena' bit će upriličeno u subotu, 15. lipnja u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti, Hlebine.
 
izložba

Izložba Helene Rubčić u Karlovcu

KA-MATRIX u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 019., predstavlja prostornu instalaciju zagrebačke umjetnice Helene Rubčić pod nazivom Say. Otvorenje izložbe je u subotu, 15. lipnja u 20 sati, na Maloj sceni Hrvatskog doma.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2019.
 
izložba

Godišnja izložba - kostimografija / scenografija / lutke

Otvorenje Godišnje izložbe radova studenata Odsjeka za kreativne tehnologije održat će se 14. lipnja 2019. u 18 sati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (Sveučilišni kampus – zgrada br. 18). Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja o.g.
 
izložba

Izložba Zdravka Kopasa u Rovinju

U Galeriji sv. Tome, Muzeja grada Rovinja, u srijedu 12. lipnja 2019. u 21 sat, samostalnom izložbom slika predstavit će se umjetnik Zdravko Kopas. Izložba je naslovljena 'Kaleidoskop', a moći će se razgledati do 30. lipnja.
 
izložba

Izložba Davora Dmitrovića u Galeriji Šira

Otvorenje prve samostalne izložbe Davora Dmitrovića pod nazivom 'Dođe tako čovjeku' održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Šira u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja.
 
izložba

Izložba Jože Tisnikara u Zbirci Kljaković i Likovnom Centru

Otvorenje izložbe slika slovenskog slikara Jože Tisnikara iz Zbirke Pigmalion, održat će se u prostoru Zbirke Joze Kljakovića i Likovnom Centru grada Zagreba, u četvrtak 13. lipnja 2019. u 19 sati.
 
izložba

Blaga Thyssen-Bornemisza kolekcije: od renesanse do modernog

Svečano otvorenje nove sezone franjevačkog samostana Lopud1483 i jedinstvene izložbe u organizaciji tvrtke Arcus Dalmatia pod nazivom 'Blaga Thyssen-Bornemisza kolekcije: od renesanse do modernog' održat će se u subotu, 15. lipnja 2019. u samostanu Gospe od Špilice na otoku Lopudu, s početkom u 17:30 sati.
 
natječaj

Natječaj Centra za mlade Bunker za izlaganje u 2020.

Pozivaju se mladi umjetnici da se prijave na natječaj za izlaganje u Centru za mlade Bunker, Samobor, u 2020. godini. Prijave se primaju do 30. lipnja 2019.
 
izložba

Fragmentašice i fragmentaši u Muzeju suvremene umjetnosti

Pod motom 'Mladost (ni)je ludost' još su jedni Erste fragmenti iznjedrili novu generaciju mladih umjetnika/ca. Između više od 150 pristiglih prijava, otkupljeni su radovi 9 najboljih – Grgur Akrap, Denis Butorac, Tea Jurišić, Jelena Petric, Ivan Prerad, Domagoj Rogina, Klara Rusan, Lana Stojićević, Diana Trohar. Ti će radovi biti predstavljeni na izložbi u zagrebačkom MSU, koja se otvara 12. lipnja.
 
izložba

Izložba skulptura Marina Studina u Trogiru

Muzej grada Trogira i Muzej grada Kaštela nastavljaju uspješnu međumuzejsku suradnju izložbom skulptura Marina Studina koja će se otvoriti u srijedu, 12. lipnja 2019. u 20:00 sati, u trogirskoj Galeriji Cate Dujšin Ribar.
 
izložba

Nenad Opačić: Skulpture 2016. – 2019., izložba u GMV

Izložba skulptura Nenada Opačića 'Skulpture 2016. – 2019.' otvara se u varaždinskoj palači Sermage (GMV) u subotu, 15. lipnja 2019. u 12 sati, a priređuje se u povodu 70 godina umjetnikova života i 55 godina od prvog samostalnog izlaganja.        
 
izložba

'Magični botanički vrt' u Galeriji ULUPUH

Izložba 'Magični botanički vrt', treće izdanje kustoskog projekta Keramički laboratorij, otvara se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, u srijedu, 12. lipnja u 19 sati. Izložba će se moći razgledati do 26. lipnja.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu