• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


glazba

3. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

Treći Festival adventskih i božićnih pjesama održat će se u Zagrebu od 1. do 16. prosinca 2018. Na svečanom otvorenju, u subotu 1. prosinca u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt nastupa mađarski Zbor Sveučilišta u Pečuhu i Komorni zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. 
 

XXI. Vukovarske adventske svečanosti 2018.

Program XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti održavat će se od 2. do 24. prosinca, a uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća u Gradskom muzeju Vukovar, posjetitelje i građane grada Vukovara i ove godine očekuju koncerti, izložbe, umjetničke radionice i dr., uz sudjelovanje mnogobrojnih gostujućih i domaćih izvođača... 
 
glazba

Advent Fest u Katedrali 2018.

U srijedu, 5. prosinca, u 18.30 sati, održat će se otvorenje Advent Festa u Katedrali u sklopu Adventa u Zagrebu kao jednog od najbolje ocjenjenih adventskih zbivanja u europskim gradovima. Manifestacija će trajati od 5. do 22. prosinca, a program će publici ponuditi četiri koncerta.
 
kazalište

33. Gavelline večeri

Festival 33. Gavelline večeri otvorit će u subotu, 1. prosinca, predstava 'Slikari rudari' domaćina zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella', a u četrnaest festivalskih dana, do 14. prosinca, publika teatra u Frankopanskoj moći će pogledati ukupno 12 ponajboljih kazališnih ostvarenja iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba.
 
društveno hum. znanosti

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
vizualne umjetnosti

Retrospektiva - Nikola Reiser

Restrospektivna izložba 'Nikola Reiser - Senzibilni poeta slikarstva' bit će otvorena u četvrtak navečer u Galeriji Klovićevi dvori i bit će prigoda da se na novi način valorizira i prihvati taj istaknuti hrvatski slikar kroz odabrane radove iz široka raspona njegova stvaralaštva, a pokazat će i koliko je Resier bio sjajan umjetnik u smislu zanata i tehnike. 
 

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 
ostalo

Dani Augusta Šenoe 2018.

Ovogodišnje izdanje manifestacije Dani Augusta Šenoe, povodom 180. obljetnice rođenja Augusta Šenoe, održat će se od 14. studenog do 13. prosinca 2018.
 
likovna umjetnost

Izložba 'Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel'

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu do 6. siječnja 2019. moći će se razgledati izložba posvećena Vlahi Bukovcu i njegovom pariškom profesoru Alexandreu Cabanelu. Riječ je o centralnoj izložbi godine u kojoj Umjetnički paviljon slavi 120. godišnjicu svojega osnutka.
 
vizualne umjetnosti

40. Splitski salon

40. Splitski salon će se održati u listopadu i studenom u Splitu na više lokacija:Galerija umjetnina, Salon Galić, Dioklecijanovi podrumi, Multimedijalni kulturni centar. Jubilarni 40. Splitski salon u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split ( HULU-Split) pod nazivom „Umjetnost preživljavanja“ kustoski potpisuju Branko Franceschi, Božo Kesić i Tonći Šitin. 
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
kulturna baština

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

Uskoro:

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu