• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


Retrospektivna izložba Zlatka Kopljara 'Konstrukcije'

Izložba „Konstrukcije“, prvi retrospektivni pregled stvaralaštva međunarodno priznatog multimedijskog umjetnika Zlatka Kopljara (1962), održava se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti od 14. prosinca 2019. do 16. veljače 2020.
 

Retrospektivna izložba: Antun Masle (1919.-1967.)

'Antun Masle (1919.-1967.) - retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja' bit će postavljena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od 14. prosinca 2019. do 1. ožujka 2020.
 

MSU: Bogati obljetnički program / 10 za 10

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU) imat će u subotu, 14. prosinca, svoju tradicionalnu proslavu preseljenja u novu zgradu - desetu obljetnicu i 65 godina od osnutka obilježit će bogatim rođendanskim programom "Deset za deset“, za koji je ulaz besplatan.
 

Izložba: 'Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.'

Povodom obilježavanja desete godišnjice djelovanja zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji, od 11. prosinca 2019. do 30. lipnja 2020., priređuje se izložba 'Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.'.
 

Čega se bojiš? - interdisciplinarna izložba

Etnografski muzej Istre u Pazinu od 13. prosinca 2019. do 31. svibnja 2020. priređuje izložbu pod nazivom 'Čega se bojiš? Strah u našoj svakodnevici.'.
 
književnost, publicistika, jezik

25. Sa(n)jam knjige u Istri

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara 5. prosinca 2019. u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i inozemnih gostiju, koje predvodi nobelovac Orhan Pamuk, sudjelovat će u više od sto programa među gotovo četrdeset tona knjiga i više od dvjesto pedeset nakladnika. Festival će trajati do nedjelje, 15. prosinca. (Otkazan nastup Orhana Pamuka na sajmu knjiga u Istri!)
 
kulturna baština

Visovac - duhovna i kulturna baština na izložbi u MUO-u

Uoči izložbe "Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini", koja se otvara u subotu u Muzeju za umjetnost i obrt, novinarima je u petak predstavljeno stoljećima prikupljano, a sada i restaurirano blago iz riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca.
 

Etno Advent u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na glavnoj pozornici, predstavit će se brojni izvođači - renomirana kulturno umjetnička društva, kao i amaterski i dječji zborovi. Program je namijenjen svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine.
 

Advent u Zagrebu 2019.

Zagreb i ove godine u adventsko vrijeme na trgovima i ulicama u središtu grada, građanima i gostima nudi bogat i raznolik kulturno-umjetnički i zabavni program... Više saznajte na: www.adventzagreb.hr.
 

Vukovarske adventske svečanosti 2019.

Već 22. godinu za redom Gradski muzej Vukovar, u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar i Franjevačkim samostanom Vukovar, uz stalnu potporu grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije, Ministarstva kulture RH i mnogobrojnih prijatelja, organizira Vukovarske adventske svečanosti koje nas priredbama u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvode u Božić.
 
likovna umjetnost

8. Hrvatski trijenale grafike

Osmi Hrvatski trijenale grafike (u organizaciji Kabineta grafike HAZU) održava se u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, od 29. studenog do 29. prosinca 2019.
 
likovna umjetnost

Izložba: Udruženje umjetnika Zemlja 1929. - 1935.

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu, od 28. studenog 2019. do 1. ožujka 2020., predstavlja izložbu 'Umjetnost i život su jedno: Udruženje umjetnika Zemlja 1929.-1935.', autora dr. sc. Petra Preloga, kojom će se obilježiti 90 godina od osnutka Udruženja umjetnika Zemlja, osnovanog 1929. godine.
 
glazba

Advent Fest u katedrali 2019.

Advent Fest u katedrali trajat će od 4. do 21. prosinca 2019., a publici će ponuditi četiri koncerta kojima će dodatno obogatiti kulturni sadržaj Zagreba u tom periodu i duhovno oplemeniti vrijeme Adventa. Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz dobrovoljne priloge za orgulje.
 

6. Dubrovački zimski festival

U subotu počinje 6. Dubrovački zimski festival koji donosi mnoštvo dječjih, glazbenih i zabavnih programa na više gradskih lokacija.
 

Izložba: Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva

Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i Gradski muzej Varaždin organiziraju izložbu 'Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva', koja se otvara u srijedu, 27. studenog, u 19 sati, u palači Sermage GMV-a. Izložba ostaje otvorena do 2. 2. 2020. godine.
 

Monografska izložba - Juraj Dobrović

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, od 28. studenog 2019. (otvorenje u 19 sati) do 23. veljače 2020. predstavlja izložbu ''Juraj Dobrović'' na kojoj će biti prikazana ukupno pedeset i jedna antologijska umjetnina iz donacije Jurja Dobrovića.
 
kulturna baština

Međunarodna Izložba 'Avari i Slaveni' u AMZ

Arheološki muzej u Zagrebu otvara u utorak veliku međunarodnu izložbu "Avari i Slaveni", koja je konceptualno podijeljena na dvije izložbe - hrvatsku "Avari i Slaveni južno od Drave" te slovačku "Avari i Slaveni sjeverno od Dunava".
 

'Magija skulpturalnog pokreta', izložba Alexandera Caldera

Umjetnički paviljon u Zagrebu, nakon uspjeha s predstavljanjem Miroa, Rodina, Giacomettija, priređuje još jednu veliku međunarodnu izložbu - "Magija skulpturalnog pokreta" Alexandera Caldera, proslavljenog američkog kipara koji zauzima važno mjesto u povijesti umjetnosti 20. stoljeća.
 
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

Uskoro:

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu