festival

5. Street art festival u Koprivnici


vrijeme: 03.07.2017. - 09.07.2017.
mjesto: Koprivnica

U ponedjeljak, 3. srpnja, počinje peti po redu Street art festival koji će se održati na nekoliko lokacija u Koprivnici.

Organizatori iz Udruge za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE pozivaju vas da se priključite druženju, umjetničkom istraživanju i razmjeni ideja. Kao i svake godine, upoznat ćete aktualne trendove ulične umjetnosti.
 
Street art festival naglasak stavlja na proces stvaranja, likovni i eksperimentalni vid umjetničkog izražavanja koji će Koprivnicu u prvom tjednu srpnja 2017. učiniti mjestom spontane suradnje, javne prostore poprištem umjetničkih intervencija i interakcije s građanima, a umjetnost sastavnim dijelom svakodnevice – na ulici.
 
Gostujući umjetnici, inače sudionici domaće i međunarodne umjetničke scene, na sedam će dana uskladiti svoje prakse s ritmom našeg grada. Osim već prepoznatljivih murala, festival će pratiti komplementarna izložba i dosad najaktivnije uključivanje građana u festival.
 
Novim izdanjem Street art festivala još ćemo jednom potvrditi dobru praksu oživljavanja zapuštenih prostora u Koprivnici. Aktivnosti će biti raspoređene na lokacijama: Trg podavskih heroja, pješački podvožnjak u Kolodvorskoj ulici, pješački podvožnjak u Cvjetnoj ulici, Srednja škola Koprivnica.
 
Peto izdanje Street art festivala predstavit će i Papergirl. Iako Koprivničancima još uvijek nepoznat, Papergirl je umjetnički projekt osnovan 2006. godine u Berlinu kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se lijepljenje plakata izjednačava s crtanjem grafita. Danas se Papergirl organizira u stotinama svjetskih gradova. U Hrvatskoj je prvi takav projekt pokrenut 2012. godine u Zagrebu te se, nakon što je dao izvrsne rezultate, ideja o projektu počela širiti ostalim gradovima u zemlji i šire. Nakon Zagreba, Zadra, Splita, Šibenika i Osijeka, došlo je vrijeme da Papergirl zaživi i u Koprivnici.
 
Papergirl se sastoji od otvorenog poziva svim građanima, afirmiranim i neafirmiranim umjetnicima svih uzrasta i sposobnosti da doniraju svoje radove na način da ih ubace u Papergirl kutije postavljene na određenim lokacijama u gradu. Radovi će nakon prikupljanja, biti predstavljeni na izložbi no priča ne završava tu, jer kako samo ime Papergirl daje naslutiti, ideja projekta jest da se, po uzoru na američke Paperboys dostavljače novina, na biciklima dijele umjetnički radovi prolaznicima koji se zateknu na ulici. Tako će se po završetku izložbe, prikupljeni radovi, srolaniu tuljce, poklanjati slučajnim prolaznicima. Ovaj će dio festivala spojiti publiku i umjetnost na potpuno participativan i nekomercijalan način, iznenaditi ljude te širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima.

Peti Street art donosi još jedno novo događanje na potpuno novoj lokaciji – dvorištu Doma za starije i nemoćne. Osim oživljavanja zapuštenih prostora muralima, festival od prošle godine nastoji revitalizirati život ulice i kvarta koji je često nepravedno zapostavljen, prepušten uspomenama onih koji su doživjeli njegov puni zamah, ali i zadnje trzaje. Zato smo pripremili veliki party pod nazivom Grandaddy's Rockin' koji će okupiti sve generacije uz igre, slatke zalogaje, plesnjak i koncert zagrebačkog rock'n'roll benda Johnny and his Rockin' Tunes.

Festival će pratiti radionice kaligrafije, druženja, plesnjak, piknik, i DJ večeri, a završit će koncertom kantautora Denisa Kataneca i grupe Seine.
 
Umjetnici: AcidMonk, Auks, Cartbox, Modul Osam, Silvana, Sonet i Tifanirubi 
 
Lokacije:
Podvožnjak kod Cvjetne ulice
Pješački podvožnjak u Kolodvorskoj
Srednja škola Koprivnica
 
Raspored događanja:
Oslikavanja / svakodnevno na svim lokacijama
Radionica kaligrafije / 6.7. / 15 sati / Poduzetnički inkubator
Grandaddy's Rockin': Johnny And His Rockin' Tunes (ZG) / 7.7. / 16 SATI / dvorište Doma za starije i nemoćne
Papergirl / 8.7. / 10 SATI / Zrinski trg
Denis katanec (ZG) / 9.7. / 20 sati / paviljon
Seine (VŽ/ZG/KC) / 9.7. / 21 sat / paviljon
 

(R.P.B., 30.06.2017)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu