natječaji


Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Striegl u 2021.

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2021. godini u Gradskoj galeriji Striegl. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, kolaž,  fotografija, objekt, instalacija, video i dr.). Rok za prijave je 5. kolovoza 2020.
 

Poziv Galerije SC za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program

Galerija SC objavila je Poziv za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program, s rokom prijave 12. srpnja 2020.
 

HDLU Istre raspisao Natječaj za prijem novih članova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre 1. srpnja raspisalo je Natječaj za prijem novih članova. Rok za prijave je 31. kolovoza 2020.
 

Natječaj za kratku priču - satiru 'Slavko Kolar' 2020.

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje natječaj za kratku priču – satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna. Natječaj traje do 30. rujna 2020.!
 

Natječaj za kratku priču Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica 2020.

'Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone' kreativni je natječaj za najbolju kratku priču s temom ljubavi u kriznim uvjetima čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Kreativni natječaj trajat će do 31. kolovoza 2020.!
 

Natječaj za izlaganje u AK galeriji u 2021.

AK galerija, Koprivnica, poziva umjetnike/ce i kustose/ice da pošalju svoje prijave na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Rok za slanje prijava je 31. srpnja 2020.
 

Obavijest o obustavi Poziva 'Umjetnost i kultura online' jer zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 110 % ukupno raspoloživih sredstava

29.06.2020.  -  Ministarstvo kulture, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva dana 29. lipnja 2020. godine, objavljuje obavijest o obustavi Poziva UP.02.1.1.14 „Umjetnost i kultura online“. Opširnije
 

Obavijest o povećanju alokacije i nastavku Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Umjetnost i kultura online'

26.06.2020. - Ministarstvo kulture je slijedom iznimnog interesa i velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga, u petak, 26. lipnja 2020. godine, povećalo financijska sredstva za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“ (UP.02.1.1.14) za 10.000.000,00 HRK, tako da sada financijska alokacija Poziva iznosi 35.000.000,00 HRK. Opširnije
29.6.2020.  Obavijest o obustavi Poziva „Umjetnost i kultura online“ jer zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 110 % ukupno raspoloživih sredstava
 

Nagrade CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu 2020.

Srednjoeuropska inicijativa (CEI) i South East Europe Media Organisation (SEEMO) otvorili su Poziv za prijave za Nagrade CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu u 2020. godini. Nagrada je namijenjena za radove istraživačkih novinara i njihovog doprinosa u izvještavanju usprkos teškim uvjetima u kojima rade.
 

Poziv na prijave za COME-IN! oznaku za promicanje pristupačnosti i uključenosti u muzejima

COME-IN! oznaka promiče pristupačnost i društvenu uključenost s ciljem omogućavanja muzejskog doživljaja svima. Temelji se na COME-IN! smjernicama, uključujući Konvenciju UN-a o pravima osoba s invaliditetom i europsko pravo. Cilj je da ova inicijativa postane svjetska oznaka za muzeje koji se bave pristupačnošću, promiču demokraciju i jednake mogućnosti, kao i kulturu dostupnu svima te jednaka kulturna prava za sve zainteresirane ljude.
 

Otvoren natječaj za Europa Nostra Awards 2021

Nagrada europske baštine / Nagrada Europa Nostra najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine a njena dodjela je podržana u okviru programa EU Kreativna Europa. 
 

Platforma za prekograničnu distribuciju europskih djela izvedbenih umjetnosti

Ovim Pozivom na nadmetanje identificirat će se i podržati platforma za provođenje mehanizma potpore prekogranične distribucije umjetničkih djela u području izvedbenih umjetnosti. U okviru platforme očekuje se raspisivanje otvorenih poziva za šire prijave.
 

Culture of Solidarity Fund: otvoren drugi krug poziva na prijave

Kao odgovor na globalnu krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa European Cultural Foundation u suradnji s drugim zakladama osnovala je Culture of Solidarity Fund. Iz fonda će se podržavati manje i veće kulturne inicijative koje u aktualnom trenutku jačaju europsku solidarnost i ideju Europe kao zajedničkog javnog prostora.
 

Objavljen poziv na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 online

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) poziva na prijavu za sudjelovanje na jedanaestoj bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, koja se ove godine prvi put odvija na novoj online platformi od listopada 2020. 
 

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'

Društvo hrvatskih književnika i Istarski ogranak DHK raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koji je otvoren do 10. rujna 2020.!
 

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020.

Zadržavajući kontinuitet praćenja i pružanja potpore svim područjima suvremenog stvaralaštva, Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini, kako bi se pružila potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i  dodatno ojačala kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.
 

Poziv za dostavu kandidatura za 7. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2020.-2021.

Europsko vijeće uputilo je stalnim predstavnicima, članovima Konferencije Vijeća Europe o Europskoj konvenciji o krajoliku, poziv za dostavu kandidatura za 7. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2020.-2021.
 

OSTRALE Bijenale O21, Dresden - Poziv umjetnicima

Po trinaesti put zaredom OSTRALE - Centar za suvremenu umjetnost organizira međunarodnu izložbu suvremene umjetnosti u Dresdenu tijekom ljetnih mjeseci 2021. godine, u trajanju od 1. srpnja do 3. listopada. Poziv za prijavu sudjelovanja otvoren je do 28. lipnja 2020.
 

PPMHP Rijeka_MC Lipa pamti: Javni poziv umjetnicima

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Memorijalni centar Lipa pamti, objavljuje treći Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru Lipe "Prepoznavanje odsustva". Javni poziv otvoren je do 30. kolovoza 2020.
 

NMG@Praktika 2021.: Poziv umjetnicima i kustosima

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje, a kustose da se prijave na natječaj za kuriranje u 2021. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok za prijave je 15. srpnja 2020.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2021.

HDLU Osijek raspisao je natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2021. godini. Natječaj ostaje otvoren do 19. srpnja 2020.
 

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Barokni ritam, suvremeni tonalitet'

Objavljen je poziv za prijavu za sudjelovanje na tematskoj, grupnoj, žiriranoj Kerameikonovoj izložbi 'Barokni ritam, suvremeni tonalitet'. Partner izložbe je festival 'Varaždinske barokne večeri'. Rok za prijavu je 10. kolovoz 2020.
 

MusicAlive - 1st International Piano Competition Online

MusicAlive - 1st International Piano Competition 2020 Online namijenjen je mladim pijanistima svih nacionalnosti u dobi do 25 godina. Prijave se primaju do 30. lipnja 2020.
 

Natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2021.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split (HULU- Split) raspisuje natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2021. godini. Natječaj je otvoren od 17. lipnja do 19. srpnja 2020.
 

Zaklada 'Kultura nova' objavila Program podrške 2020

Zaklada 'Kultura nova' je objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata u okviru Programa podrške 2020 s rokom prijave 2. rujna 2020.! Bespovratna sredstva bit će dodijeljena udrugama i umjetničkim organizacijama u području suvremene kulture i umjetnosti za provođenje programa/projekata u 2021. godini te za višegodišnje programe/projekte koji se provode u 2021., 2022. i 2023. godini.
 

Produžene prijave za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Produžene su prijave za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival. Sva tri festivala produžila su prijave do 20. lipnja 2020.!
 

Poziv mladim autorima na natječaj za kratku priču

Nakladnička kuća Mala zvona poziva sve zainteresirane mlade autore od 18 do 35 godina da sudjeluju na natječaju za kratku priču. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2020.!
 

Natječaj za vizualni identitet Mjeseca hrvatske knjige 2020.

Na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba 15. lipnja objavljen je i otvoren javni natječaj za vizualni identitet manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2020. Rok za prijavu je 12. srpnja 2020.
 

EK objavila poziv 'Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice'

Europska komisija objavila je drugi po redu poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja te koja su snažno pogođena krizom uzrokovanom pandemijom virusa COVID-19. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno 1,5 milijuna eura.
 

18. Zagreb Film Festival: Otvorene prijave za filmove i radionicu 'Moj prvi scenarij'

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 8. do 15. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora. U sklopu programa Industrija deveti put održat će se i radionica 'Moj prvi scenarij', namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2021.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2021. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Rok prijave: 15. srpnja 2020.
 

Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. godini

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. godini. Javni poziv ostaje otvoren nešto više od tri mjeseca, do 15. rujna, kako bi autori i prevoditelji imali dovoljno vremena za pripremu i uređivanje potrebne dokumentacije – ponajprije oglednog arka i sinopsisa projekta te potpisanih preporuka, odnosno recenzija relevantnih stručnjaka.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Spot u 2021.

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020.
 

6. PRESS film festival - natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu filmova na 6. izdanje PRESS film festivala, koji će se održati od 11. do 13. rujna u Novinarskom domu u Zagrebu.
 

31. Susret hrvatskih plesnih ansambala - natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 31. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 7. do 8. studenoga. Rok za prijavu plesnih uradaka je 1. listopada 2020.!
 

Obavijest o obustavi Poziva 'Umjetnost i kultura online' jer zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 110 % ukupno raspoloživih sredstava

Ministarstvo kulture, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva dana 8. lipnja 2020. godine, objavljuje obavijest o obustavi Poziva UP.02.1.1.14 „Umjetnost i kultura online“. Opširnije →
 

Natječaj za najbolje zagrebačke online projekte

Uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb poziva umjetnike, ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb, umjetničke i kulturne organizacije, pojedince s prebivalištem u Gradu Zagrebu i udruge sa sjedištem u Gradu Zagrebu, a koji djeluju na području kulture i umjetnosti te sve kreativce koji su realizirali online projekte/programe u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020. da se prijave na Natječaj za najbolji zagrebački online projekt 2020.
 

ULUPUH-ov natječaj za izložbe i projekte u 2021.

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2021. godini. Rok za predaju prijava je 30.6.2020. godine.
 

Otvoren natječaj za najbolju knjigu iz Domovinskog rata za 2020.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) iz Koprivnice raspisala je tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskoga rata – 'Bili smo prvi kad je trebalo' za 2020., priopćeno je u nedjelju iz udruge. Natječaj je otvoren do 30. kolovoza 2020.!
 

Natječaj 'Cirkuska rezidencijalna mreža'

Putem natječaja 'Cirkuska rezidencijalna mreža udruge' Cirkus Kolektiv, Cirkorama i ROOM 100 otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Natječaj je otvoren do 12. lipnja 2020.!
 

Raspisan Javni poziv HAVC-a za potporu za dodatne troškove snimanja filmova nastale uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19

Na 26. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu, koja se održala elektroničkom komunikacijom članova u četvrtak 4. lipnja, donesena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za podnošenjem zahtjeva za potporu za dodatne troškove snimanja filmova nastale uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Oblok u 2021.

Galerija Oblok, Knjižnica Sesvete, objavila je natječaj za izlaganje u u 2021. godini. Rok za predaju prijava je 10. srpnja 2020. 
 

Poziv za izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u 2021.

Galerija Vladimir Bužančić poziva umjetnike i kustose na izlaganje u 2021. godini na temu 'Doktrina pandemije ili seruma istine globalnoga Pandæmoniuma'. Godišnji program GVB u 2021. će se realizirati u formi samostalnih i skupnih izložbi.  
 

Natječaj za izlaganje u HDD galeriji u izložbenoj sezoni 2021.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020.
 

Fotonatječaj: Bloomsday u Puli 2020.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula provodi fotografski natječaj pod nazivom 'Bloomsday u Puli' na temu „#KartolinaIzPule #PulaUprolazu“ koji će trajati od 1. do 30. lipnja 2020.
 

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Mladi Krleža'

Varaždinski književni salon Korzo i Modernist nakladništvo raspisuju natječaj za nagradu 'Mladi Krleža' koja se dodjeljuje za neobjavljeni rukopis autora/ice do 35 godina starosti sa stalnim prebivalištem na području Varaždinske županije. Natječaj je otvoren do 21. rujna 2020.!
 

Natječaj MKC-a Split za programe u 2021.

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2021. godini u organizaciji MKC Split te natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Događanja u 2021.

Galerija Događanja poziva umjetnike/-ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici/-ice svih vizualnih područja. Natječaj je otvoren do 18. lipnja 2020.
 

Izložba Edit Glavurtić - 'Skice iz Edena'

Samostalna izložba 'Skice iz Edena' akademske slikarice Edit Glavurtić postavljena je u Domu kulture Nova Gradiška i može se razgledati do 16. lipnja 2020. 
 

Likovni natječaj za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta

Hrvatski sabor kulture objavio je likovni natječaj za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koji će ove godine, zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, po prvi puta biti održani u online izdanju. 
 

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu - proizvodnja, distribucija, dostupnost i pristup kulturno umjetničkim sadržajima u novonastalim okolnostima COVID-19.
 

Prvo proširenje društvene igre 'Fierce Women' – natječaj za umjetnice

Udruga K-zona otvorila je natječaj za umjetnice koje će raditi na prvom proširenju društvene igre Fierce Women. Natječaj je otvoren za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe, a prijave se zaprimaju do 24. lipnja 2020.
 

Prijave za natjecanje mladih glazbenika 'Ferdo Livadić'

Samoborska glazbena jesen, unatoč svim okolnostima vezanim uz epidemiju virusa COVID-19, a poštujući preporuke HZJZ-a, planira svoje 45. festivalsko izdanje održati od 25. rujna do 4. listopada 2020. Jedan od modula Festivala je Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika 'Ferdo Livadić' koje će se održati od 26. do 28. rujna, a svi zainteresirani prijavu za natjecanje trebaju poslati najkasnije do 1. srpnja.
 

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, s rokom prijave do 15. lipnja 2020. godine. Na Poziv se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2019. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.
 

Natječaj za 14. Festival dokumentarnog rock filma DORF

Raspisan je natječaj za četrnaesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se u kolovozu 2020. održati u Vinkovcima. Organizatori festivala DORF '20 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave najkasnije do 1. srpnja 2020.!
 

Javni natječaj za izradu logotipa Muzeja grada Karlovca

Gradski muzej Karlovac raspisao je Javni natječaj za izradu logotipa Muzeja grada Karlovca.
 

Natječaj za 36 Mountains festival 2020

Otvoren je natječaj za peto izdanje 36 Mountains festivala, koji će se održati od 15. do 20. rujna 2020., u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, u Galeriji Bačva.
 

Raspisan natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2020.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak, i Grad Koprivnica raspisuju Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2020. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2020.!
 

East Silver Market 2020 – natječaj

U tijeku su prijave na East Silver Market u Pragu, sajam specijaliziran za dokumentarne filmove iz istočne i centralne Europe. Zainteresirani autori mogu prijaviti svoje radove nastale tijekom tekuće godine do 31. svibnja 2020.! (Projekti u 'rough cut' fazi mogu se prijaviti do 31. srpnja 2020.)
 

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman 'Knez Trpimir'

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Rok za prijavu radova: do 20. srpnja 2020.
 

Natječaj za 12. 'Književni Kranjčić'

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ raspisan je natječaj za 12. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“.
 

Natječaj za dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
 

24. Međunarodni zborski festival 'Cro patria' - poziv zborovima

Glazbena mladež Split poziva zborovođe, zborske pjevače i skladatelje da sudjeluju na 24. Međunarodnom zborskom festivalu “Cro patria” koji će se održati u Splitu, 28. i 29. studenog 2020.
 

Poziv za umjetničku instalaciju u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu

Savez udruga KAoperativa ponavlja poziv umjetnicima za dostavu rješenja trajne skulpture/ instalacije u Urbanom parku Hrvatskog doma.
 

Poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji

U suradnji programa Inquiry Inc.[2020] i projekta hacklab01 – otvoren je poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji namijenjenoj organizacijama, kolektivima, nezavisnim kustosi/ca/ma, umjetnicima/cama koji/e svoje kulturne projekte, umjetničke web arhive i/ili digitalne umjetnine žele predstaviti u decentraliziranom postavu kontinuirane skupne izložbe #pivilion_dot_net.
 

Objavljen trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online' (Poziv je obustavljen!)

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online' u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine. (Obavijest o obustavi Poziva!)
 

Produženje poziva 'Stop motion Scena' za slanje stop-motion filmova

Savez udruga KAoperativa i Kinoklub Karlovac pozivaju na slanje filmova u stop motion tehnici, a natječaj je otvoren do 1. lipnja 2020.!
 

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskoga – Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski'' za 2020. godinu, objavio je DHK.
 

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2021.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografije u 2021. godini. Natječaj je otvoren do 15.6.2020.
 

Natječaj za 18. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 18. Festival prvih. Radovi na temu: Potreba za stanom i stambena politika mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 25. lipnja 2020. 19. srpnja 2020.
 

Javni poziv Ministarstva kulture za isplatu jednokratne potpore honorarnim umjetnicima

Na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske o mjerama za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa i Odluke ministrice kulture, Ministarstvo kulture objavljuje „Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima“. 
 

Otvoren poziv za izradu vizualnog identiteta Kuće umjetnosti Arsen

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik poziva sve pravne i fizičke osobe - autore i kreativne timove - da se prijave na Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluga izrade vizualnog identiteta Kuće umjetnosti Arsen, dvorane koji će zaživjeti na mjestu nekadašnjeg gradskog kina Odeon.
 

Natječaj za izložbu minijatura 'Put u Liliput' / ReArt festival 2020.

Udruga REART poziva umjetnike i kreativce da svojom maštom uplove u svijet minijatura i svojim radom obogate ovogodišnji umjetnički program u sklopu ReArt festivala od 19. do 21. lipnja 2020. godine. Rok prijave: 10. lipnja 2020.
 

Natječaj za 55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

U organizaciji ULUPUH-a objavljen je natječaj za prijavu radova na 55. Zagrebački salon, dugovjeku, renomiranu izložbu suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Rok za prijavu: 8. lipanj 2020.
 

Otvorene prijave za natjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 67. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 26. srpnja 2020. Javni poziv otvoren je od 11. svibnja do 1. lipnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije. 
 

Natječaj za skupnu izložbu slika: '4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb četvrtu godinu za redom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se ove godine održati u srpnju 2020., u Galeriji Kontrast, pod nazivom ''4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.''. Rok za podnošenje prijedloga je 30. svibanj 2020., do 12 sati.
 

Otvorene prijave za natjecanje 'Kneževa unplugged: Bee250ven'

Koncertni ured Zadar raspisao je poziv glazbenicima i vizualnim umjetnicima za kreativno natjecanje "Kneževa unplugged: Bee250ven", uz 250. obljetnicu rođenja Ludwiga van Beethovena.
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Idealni grad' za 2021.

Galerija „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad poziva umjetnike da pošalju prijave za izlaganje u 2021. godini. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju profesionalni likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
 

Email Art: unutrašnja pokretljivost / natječaj

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita provodi natječaj za međunarodnu izložbu 'EMAIL ART: unutrašnja pokretljivost'. Rok za prijavu radova: 1. srpnja 2020.
 

Pijanističko natjecanje Virtu(al)oso

Pijanističko virtualno natjecanje Virtu(al)oso otvoreno je mladim pijanistima svih nacionalnosti koji će na dan 8. kolovoza 2020. biti u dobi između 18 i 32 godine.
 

Poziv za sudjelovanje u projektu Umjetnost i politika

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Politika u umjetnosti i umjetnost u politici“. Rok za prijavu: 19. 5. 2020.
 

Literarni natječaj za djecu - 'Knjiga mi je mrak!'

KGZ - Dječja knjižnica Marina Držića pokrenula je literarni natječaj "Knjiga mi je mrak!" namijenjen djeci od 8 do 11 godina.
 

European Competition for Strings and Chamber Music - poziv

Otvorene su prijave za sudjelovanje na natjecanju European Competition for Strings and Chamber Music, koje organizira glazbena škola Union Grand-Duc Adolphe (UGDA) iz Luksemburga. Rok za prijave je 10. listopada 2020.!
 

Natječaj za grupnu žiriranu online izložbu 'Utopija – distopija'

Otvoren je natječaj za grupnu žiriranu online izložbu 'Utopija – distopija', u organizaciji Doma kulture Nova Gradiška. Rok za prijavu je 24. svibnja 2020. (nedjelja, do ponoći)!
 

Galerija Kortil poziva autore na sudjelovanje na 'Neizvjesnoj izložbi'

Galerija Kortil poziva sve umjetnike koji djeluju na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, a žele javno pokazati svoj rad(ove) nastao(le) u protekla dva mjeseca ili raniji(e) rad(ove) koji se interpretativno može(gu) povezati s aktualnom situacijom da pošalju prijedloge do 15. svibnja 2020.!
 

Poziv za grafičke dizajnere

Culture Hub Croatia poziva grafičke dizajnerice i dizajnere te kolektive da se odazovu na natječaj za oblikovanje kataloga projekta 'Praznine'.
 

Otvoren natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, na koji se prijave mogu slati do 10. srpnja, a pobjednik će biti proglašen u studenom 2020. godine.
 

Foto natječaj 'Naša Europa'

Proslavimo 9. svibnja, Dan Europe, slaveći njezine ljepote i raznolikosti! Sudjelujte na foto natječaju #našaEuropa i osvojite promo pakete EU2020HR.
 

Riječko Art-kino bira mlade filmofile za odlazak na Venecijanski filmski festival

Svoje vjerne posjetitelje i posjetiteljice između 18 i 25 godina Art-kino poziva na prijavu u program 27 Times Cinema koji mlade predstavnike članica Europske unije odvodi na Venecijanski filmski festival od 1. do 13. rujna ove godine.
 

1. International Music Competition - Online

Otvoren je natječaj za 1. International Music Competition – Online, u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo. Rok za prijave je 15. svibnja 2020.!
 

Četvrti regionalni natječaj za kratku priču 'Biber'

Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču 'Biber'. Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2020.!
 

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2020'

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2020.'. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga, a rok za predaju rukopisa je 17. lipnja 2020. godine!