natječaji


Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split / umjetničke sekcije

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split), nacionalna strukovna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Splitu, raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo slikarske, kiparske i multimedijalne sekcije. Rok za prijavu je 10. prosinca 2020.!
 

Natječaj za izlaganje VGA02

Virtualna Galerija Akademija raspisuje natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi koja će se održati u četiri hrvatska grada, točnije u Mini kinu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek) , Klub zoni (Split) i Galeriji Prozori (Zagreb). Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine. 
 

Nova mjera potpore kulturnom sektoru - 'Jer svirati se mora'

U suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom Ministarstvo kulture i medija pripremilo je novu mjeru potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije, kojom će se potaknuti odvijanje koncertne aktivnosti.
 

Međunarodni fotografski natječaj "CEWE Photo Award 2021"

Moto međunarodnog fotonatječaja "CEWE Photo Award" glasi "Our world is beautiful", a fotografije se mogu prijaviti u deset različitih kategorija. 
 

2021. metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) devetu godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku priču metaFORA. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021.
 

Objavljen je natječaj SozialMarie za 2021. g.

SozialMarie je nagrada za aktivne društveno inovativne projekte iz polja civilnog društva, javne uprave i poduzetničkog sektora. Osim u Hrvatskoj, dodjeljuje se u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. 17. po redu natječaj SozialMarie – Prize for Social Innovation bit će otvoren do 19. siječnja 2021. g.!
 

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu, a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 

HDS: Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu.
 

Natječaj za dodjelu M HKA / Van Abbemuseum istraživačke stipendije

Muzej moderne umjetnosti, Antwerp (M HKA) i Van Abbemuseum, Eindhoven objavljuju natječaj za dodjelu istraživačke stipendije za umjetnika, kustosa, pisca ili mislioca. Prijave će biti otvorene do 6. prosinca 2020.!
 

Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2021.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti'.
 

5. Međunarodni trijenale autoportreta - Poziv

Otvoren je Poziv za sudjelovanje na 5. Međunarodnom trijenalu autoportreta - „Ja – između zbilje i imaginacije“ (trijenalna, žirirana, tematska izložba). Prijave se primaju zaključno do 2. veljače 2021.
 

Foto natječaj 'Očinstvo u doba korone'

Udruga Status M, u suradnji s udrugom Roditelji u akciji - RODA, Zakladom Solidarna i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, pokrenula je online inicijativu Festival tata, u sklopu kojeg je organiziran foto natječaj koji ima za cilj prikazati aktivno očinstvo u Hrvatskoj u doba pandemije COVID-19.
 

Javni poziv programa Writers in Residence 2021 u Splitu

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.
 

Otvorene prijave na NEM Network natjecanje u pisanju scenarija

Prijave na drugo izdanje natjecanja u pisanju scenarija za televiziju otvorene su do 20. studenog 2020. Nakon uspješnog prvog izdanja koje se održalo u sklopu NEM-a Zagreb prošle godine, ove godine natjecanje se zbog trenutnih okolnosti održava online na NEM Network B2B platformi za profesionalce iz TV industrije.
 

Raspisan natječaj za neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob'

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob', u sjećanje na tog hrvatskog pjesnika, esejista, kritičara, šansonijera, fotografa, antologičara, scenarista i prevoditelja.
 

Objavljen natječaj ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja dana 2. studenog 2020. raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 

Otvorene prijave za 31. izdanje svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2021.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 31. izdanje Festivala, koje će se održati od 7. do 12. lipnja 2021. u Zagrebu. Prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja 2020. putem online obrasca.
 

Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta te s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na čakavštini. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2020., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 

Nove mjere potpore kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture i medija objavilo je nove mjere potpore kulturnom i kreativnom sektoru ugroženom uslijed pandemije, kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima. Riječ je o objavi Javnog poziva za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti i Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 

UHAH traži najhumorističniji potpis ispod karikature

Prijedlozi za Natječaj "Ivan Haramija Hans" za najbolji (najhumorističniji) kratki potpis ispod karikature primaju se do 31. listopada 2020. (u ponoć). Natječaj raspisuje Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i Humoristično-satirični list 'Uh!Aha!'. 
 

Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'

U organizaciji UPKO – Udruge za poticanje kulture i obrazovanja, Slavonski Brod i suorganizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, objavljuje se Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'.
 

Rezidencijalni program 'Disruption: The Imprint of Man' (ADP 2021)

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje Artists Development Programme 2021 za koji će odbrati jednoj vizualnog umjetnika iz zemlje članice EU (rođenog nakon 1. siječnja 1986.), koji će u sklopu rezidencijalnog boravka raditi na projektu na temu “Disruption: The Imprint of Man”.
 

Poziv za sudjelovanje u projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'. Kustos projekta je Eugen Borkovsky. Prijave se primaju do 12. studenog 2020.
 

Otvorene prijave na Interface Video Art Festival

Interface Video Art Festival održat će se od 14. do 18. prosinca 2020. godine, a cjelokupni će program biti online. Prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. studenog 2020.!
 

Oktavijan 2020: poziv na prijavu filmova

Početkom godine prvi je put samostalno dodijeljena nagrada Oktavijan za najbolji dugometražni film Dani Budisavljević i njenom filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević', te je odlučeno da će se sve nagrade Društva u budućnosti dodjeljivati samostalno, početkom godine za prethodnu godinu. Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenog 2020.!
 

Poziv za sudjelovanje na 33. Adria Art Annaleu

Umjetnička udruga Adria Art Annale Split, u razdoblju od 4. do 18. prosinca 2020., organizira manifestaciju suvremene umjetnosti - 33. Adria Art Annale, na temu 'Virus slobode'. 
 

Natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.!
 

Rezidencijalni program u Q21/MuseumsQuartier (Beč, 2021.) - Poziv

Otvoren je Poziv za prijave za rezidencijalni program za umjetnike, kustose i teoretičare koji će se održavati u Q21 / MuseumsQuartier u Beču, 2021. godine.
 

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu 2021.

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine. Riječ je radionici za producente u usponu, a glavni cilj je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje.
 

Artists Development Programme 2021 - Geographic Focus Residency

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži vizualnog umjetnika/-cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1986.). 
 

Objavljen natječaj BTL

Hrvatsko društvo skladatelja dana 19. listopada 2020. raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. 
 

Asian Art Biennale 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale, održat će se od 1. do 31. ožujka 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Prijave se primaju do 30. studenog 2020.
 

HDLU Zagreb poziva na sudjelovanje u virtualnoj izložbi 'Ljubav kao transformacija'

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike iz različitih likovnih udruga, ali i one koji nisu u udrugama, na novu skupnu virtualnu izložbu koja će se postaviti na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” krajem studenog 2020. godine.  
 

Likovno-literarni natječaj 'Ruke su život'

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn - Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život - oči, misao, utjeha, glazba i priča“ namijenjen je djeci Hrvata u
iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).  
 

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Ivo Vuljević'

Hrvatska glazbena mladež raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži za sveukupno djelovanje mladih glazbenika u 2020. godini, s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje. 
 

Poziv na sudjelovanje: 'Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji'

Posudionica i radionica narodnih nošnji u suradnji s KUD-om „Lovor“ iz Trnjana organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“. Prijave za sudjelovanje u skladu s propozicijama natjecanja primaju se do 1. studenog 2020.
 

19. Dani performansa: 'Izdržati!' / natječaj

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora. Tema ovogodišnjih performansa glasi 'Izdržati!'. U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike za performanse snimljene u videozapisima, koji je otvoren do 23. listopada 2020.!
 

Otvorene prijave na festival zabavne glazbe 'Darfest 2020. – online'

Otvoren je poziv izvođačima i autorima za nove skladbe za 15. festival zabavne glazbe 'Darfest 2020. – online'. Natječaj je otvoren do 23. listopada 2020.!
 

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka', na kojem mogu sudjelovati punoljetni/e autori/ce iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Natječaj je otvoren do 1. siječnja 2021.!
 

Natječaj za kratku priču za mlade 'Tipka'

Knjižnica za mlade, dislocirani odjel Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac, pokreće natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče.
 

Rezidencijalni program Art Explora – Cité Internationale des arts

Kako bi podržala međunarodne umjetnike, organizacija Art Explora u partnerstvu s Cité internationale des arts, pokrenula je novi međunarodni rezidencijalni program u Parizu, namijenjen umjetnicima i istraživačima.
 

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'. Rukopisi neobjavljene zbirke pjesama u prozi mogu se poslati do 7. studenoga 2020.!
 

RE-ACT i First Cut Lab 2020.: otvorene prijave za razvoj koprodukcijskih projekata i novu sesiju radionica za dugometražne filmove u fazi montaže

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) po šesti put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata, a nastavlja i suradnju s First Cut Labom te poziva na prijavu za jesensku sesiju radionice First Cut Lab. Rok za oba programa je 15. studenog 2020.!
 

Zaklada Marin Čilić raspisuje natječaj (i) za glazbene stipendije

Zaklada Marin Čilić dodjeljuje deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova te donaciju za opremanje školskih laboratorija. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2020.
 

24. Međunarodni zborski festival 'Cro patria' - Poziv

Pozivaju se zborovođe, zborski pjevači i prijatelji zborske glazbe da sudjeluju na 24. Međunarodnom zborskom festivalu 'Cro patria' koji će se održati u Splitu 28. i 29. studenog 2020.
 

Natječaj za članove studentskog žirija STIFF festivala

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži studentice i studente koji će postati dio studentskog žirija STIFF festivala. Rok za prijavu je 10. listopada 2020.!
 

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

52. Revija održat će se u Buzetu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Pučkog otvorenog učilišta 'Augustin Vivoda' Buzet od 20. do 22. studenog 2020. godine. Zaključni rok za prijavu filmova je 15. listopada 2020.!
 

Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 48. ZILIK-a u 2021.

48. ZILIK održat će se u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu u periodu od 25. siječnja do 29. siječnja 2021. godine. Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 48. ZILIK-a u 2021. ostaje otvoren do 1. studenoga 2020.
 

Natječaj za sudjelovanje na 11. radionici animiranog filma na Visu

Od 4. do 8. listopada 2020. godine u Komiži na otoku Visu održava se 11. radionica animiranih filmova koju će voditi Vjeran Šalamon, multimedijalni umjetnik i skladatelj. Rok za prijavu je 29. rujna 2020.!
 
 

Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK

U mjesecu rujnu, kada se tradicionalno obilježavaju Dani europske baštine, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira natječaj Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK, a u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja NSK u Zagrebu koji podupire Ministarstvo kulture i medija RH. 
 

Poziv na besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnji DOK Film Market

DOK Leipzig, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, poziva zainteresirane hrvatske filmaše da besplatno prijave svoje dokumentarne projekte na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa u sklopu kojeg će do pet odabranih projekata dobiti priliku predstaviti se snimkom. Nakon projekcije autori će sudjelovati na okruglom stolu zajedno sa 10-12 ‘decision makera’ uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.
 

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu za 2020. godinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2020. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Rok za prijavu je 15. studenoga 2020.
 

Galerija SKC: Otvoreni poziv - Re-Start Experience

Studentski kulturni centar poziva na sudjelovanje u izložbi koja će se održati u prostoru Galerije SKC od 26. listopada do 13. studenog 2020. Rok za prijavu je 30. rujna 2020.!
 

16. natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

'Knjiga u centru', organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se do 16. listopada 2020.!
 

Otvorene prijave za program Cirkus Express 2020/21

Triko Cirkus Teatar- umjetnička organizacija koja njeguje umjetnost klaunskog i cirkuskog kazališta objavljuje poziv umjetnicima/ izvođačima za sudjelovanje na programu Cirkus Express-a. Poziv je otvoren do 5. listopada 2020.!
 

Poziv mladim umjetnicima za sudjelovanje na radionici specijalnog izdanja GrisieYouth 2020

Fokus dvodnevne radionice povodom ovogodišnje GrisieYOUTH jest približavanje koncepta postava kao važnog aspekta pri izlaganju umjetničkog djela. Radionica će se održati 21. i 22. rujna, dok je prezentacija radova predviđena za 25. rujna 2020.
 

Poziv na iskaz interesa za sudjelovanjem u programu European COST Network Action

Sveučilište u Maastrichtu prikuplja prijave za pridruživanje COST mreži, najdugovječnijoj europskoj mreži koja podupire projekte prekogranične suradnje europskih stručnjaka i aktivnosti čiji rezultati kasnije mogu postati teme istraživanja u okviru programa poput Obzora Europa te konferencija, edukacija, znanstvenih projekata i sl. Rok za iskaz interesa je 29. listopada 2020.!
 

HNK Mostar objavljuje natječaj za najbolji dramski tekst mladih autora

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po prvi put je objavilo Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore. Na natječaj se mogu javiti svi autori do 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku. Rok za slanje tekstova je 1. siječnja 2021.!
 

Otvorene prijave za 3. Open stage u Splitu

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse je objavio natječaj za prijave za 3. Open stage - otvorenu večer performansa na Turskoj kuli, ovog puta na otvorenom uz puno popratnog sadržaja tijekom cijelog dana u nedjelju, 20. rujna. Prijave umjetnika traju do 12. rujna 2020.!
 

Free Art Glitch #5 – poziv

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C organiziraju rezidencijalni program u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. i Inquiry Inc. od 15. do 20.09.2020. na Maloj sceni HD, Karlovac i putem interneta. Rezidencijalno okupljanje završit će izložbom radova 19.09.2020. na Maloj sceni HD.
 

Jan van Eyck Academie - otvorene prijave za rezidencijalni boravak

Umjetnici, kustosi, dizajneri (grafika/moda/hrana i sl.), pisci i arhitekti pozvani su da se prijave na rezidencijalni boravak na Jan van Eyck Academie (Nizozemska), u trajanju od 12 mjeseci. Prijave se primaju do 1. listopada 2020.!
 

Goranska kiparska radionica Lokve - poziv na izlaganje

Goranska kiparska radionica Lokve poziva umjetnike na sudjelovanje na skupnoj izložbi Izložba u spilji Lokvarki IV, koja se već četvrtu godinu za redom organizira u jedinstvenom ambijentu geomorfološkog spomenika prirode – u spilji Lokvarki. Rok za prijave je 21. rujna 2020.!
 

VAHA - poziv na prijavu

Berlinska organizacija MitOst poziva umjetničke organizacije da se prijave na dvogodišnji program VAHA: Building Common Ground for Spaces of Public Discussion & Dialogue. Rok za prijavu je 14. rujna 2020.!
 

Raspisan Javni poziv za poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova

Hrvatsko audiovizualno vijeće na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2020. godini, kategorija: poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova. Prijavnica i svi dokumenti podnose se najkasnije do 7. listopada 2020.!
 

Art Universe Agency – natječaj za izvedbene umjetnike

Art Universe Agency poziva na sudjelovanje na konferenciji 'International Physical Theatre Lab & International Performing Arts', koja će se održavati u prosincu ove godine u Austriji. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2020.!
 

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost' u Širokom Brijegu

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost', u sklopu Međunarodnog dana i Europske noći muzeja u 2020. godini. Natječaj je otvoren do 1.  listopada 2020., do ponoći!
 

Raspisan Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija obavještava sve potencijalne prijavitelje da je raspisan 'Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu' s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine.
 

Otvorene su prijave za 8. Diversions International Short Film Festival

Otvorene su prijave za osmo izdanje Diverzija koje će se održati od 5. do 8. srpnja 2021. godine u Svetom Ivanu Zelini. Rok za prijave je 7. siječnja 2021.!
 

Noć performansa 17. listopada u Zagrebu – otvoren poziv za sudjelovanje

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena 'Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans', održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.
 

Poziv za izlaganje radova u MGM Dunav

Mirovna grupa mladih Dunav provodi aktivnosti iz suvremene kulture i umjetnosti kroz podršku Zaklade Kultura nova u sklopu kojih poziva umjetnike iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije da izlažu svoje radove od 25. rujna u prostorima Udruge na adresi Voćarska 17 u Vukovaru. Rok za prijavu je 15. rujna 2020.!
 

33. međunarodni filmski festival za djecu i mlade (ICFF) - poziv

33. međunarodni filmski festivala za djecu i mlade (ICFF) će se, zbog pandemije koronavirusa, ove godine održati virtualno od 18. do 23. listopada. Rok za prijave je 15. rujna 2020.!
 

Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge, a ostat će otvorene do 25. listopada 2020., u ponoć!
 

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba

Udruga Kružok otvara poziv namijenjen umjetnicima i kustosima za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, radionica, performansa, akcija ili bilo kakvih umjetničkih suradnji.
 

Otvoren natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj radionici animiranog filma na Visu

Zagreb film 11. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 29. rujna do 3. listopada. Rok za prijavu na natječaj je 15. rujna 2020. godine.
 

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za prijem novih članova

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za upis novih članova, koji će se svake godine odvijati tijekom čitave godine, a umjetnici koji zadovolje strukovne kriterije biti će primljeni i upisani u udrugu kako budu pristupali natječaju - svaki mjesec na kraju mjeseca, o čemu će primiti obavijest na svoje e-mail adrese. 
 

Javni poziv za sudjelovanje u projektu 'Neka jedu kolače!'

Arktik – Institut za budućnost pokreće međunarodni umjetnički projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” kao dio programa IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.
 

Preparatory Action Music Moves Europe: Innovative support scheme for a sustainable music ecosystem

U okviru pripremne mjere Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent za 2020. godinu otvoren je poziv za podnošenje prijava kojim se nastoji odgovoriti na potrebu pružanja podrške zelenom, digitalnom, pravednom i otpornom oporavku europskog glazbenog ekosustava, kao i njegovom daljnjem razvoju nakon krize izazvane virusom COVID-19, a sve s krajnjim ciljem veće održivosti sektora. Rok za podnošenje prijava je 30.09.2020.
 

PACT Zollverein - poziv za rezidencijalni program

Objavljen je poziv za rezidencijalni program PACT Zollvereina u Essenu za siječanj-srpanj 2021. Rok za prijavu je 2. rujna 2020.
 

Natječaj za financiranje prijevoda drame portala Drame.hr

Portal Drame.hr objavljuje svoj osmi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 10. rujna 2020., a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 

HAVC: Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2021. godini

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti i programe međunarodne suradnje u 2021. godini.
 

Hackn3t poziv na online rezidencije

Hackn3t je online rezidencijalni program s ciljem prikazivanja svakodnevne digitalne umjetničke, programerske, ili druge kreativne tehnološke prakse u obliku mrežnih konferencijskih poziva otvorenih javnosti.
 

Poziv za sudjelovanje u projektu #VR_inc 2020

Umjetnička organizacija Format C objavljuje Poziv na sudjelovanje u produkciji digitalnih 3D skulptura i skupne izložbe u virtualnom prostoru - #VR_inc 2020. Rok za prijavu: 1.09.2020.
 

Književni natječaj 'Ispričaj nam priču'

POUMAR poziva sve književnike, afirmirane i one koji osjećaju da bi to mogli postati, da im pošalju svoje kratke priče na slobodnu temu na natječaj naziva 'Ispričaj nam priču'. Izabrani radovi bit će tiskani u formi zbornika (višejezičnog) uz prigodne naslovne ilustracije akademskih umjetnika/ca uz svaku priču. Natječaj je otvoren do15. rujna, u 23,59 sati!
 

Poziv na sudjelovanje u programu /'fu:bar/ 'glitch art' festivala u 2020.

Objavljen je Poziv na sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu /'fu:bar/ glitch art festivala u 2020.
 

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković u sklopu aktivnosti predviđenih za manifestaciju Let s Gavranom, posvećenu kazališnom i proznom radu Mire Gavrana, našeg najprevođenijeg pisca. Rok za prijavu je 10.9.2020.
 

Prijave radova na 4. Sajam 3N – Napusti normalne naprave

Drugo more poziva umjetnike, DIY entuzijaste i izumitelje na sudjelovanje u četvrtom Sajmu neobičnih naprava – 3N, koji će se u okviru programa Žiroskop održati u velikoj dvorani riječke Filodrammatice, u popodnevnim satima 4. i 5. rujna 2020. godine. Rok za prijavu je 15. kolovoza.
 

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.
 

Poziv za sudjelovanje na 14. Međunarodnom salonu auto karikature

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i zainteresirane, da se prijave i sudjeluju na 14. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto karikature 2020. Rok za predaju radova: 15.09.2020.
 

Poziv za prijavu radova za Unseen festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Rok za prijavu: 25.08.2020.
 

Ogranak MH u Virovitici pokreće književni natječaj za najbolju kriminalističku priču

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici poziva sve zainteresirane autore na sudjelovanje u međunarodnom natječaju „Kristalna pepeljara“ za najbolju kriminalističku priču. Natječaj nosi ime jednoga od najuspješnijih djela hrvatskoga književnika Milana Nikolića, popularnoga pisca kriminalističkih romana čije je stvaralaštvo obilježilo pedesete i šezdesete godine 20. stoljeća.
 

Privrednikova likovna kolonija 2020.

Srpsko privredno društvo "Privrednik" objavljuje Poziv za sudjelovanje na 5. slikarskoj koloniji posvećenoj velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću. Natječaj ostaje otvoren do 25. kolovoza 2020.
 

Natječaj za fotografsku izložbu Adventure 2020

Photo Club “Photography” – Negotin / Serbia organizira petu izložbu fotografija pod nazivom Adventure 2020. te poziva autore na prijavu radova.
 

Održan video-sastanak na temu raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je u petak, 31. srpnja 2020. godine, video-sastanak s predstavnicima kulturnih Vijeća i povjerenstava Ministarstva kulture i medija, a tema sastanka bila je raspisivanje Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu u novim okolnostima.
 

Poziv za sudjelovanje na Gitarijadi 2020.

Novo izdanje Gitarijade, u organizaciji Studija 3/4, održat će se 29. kolovoza od 18 sati, na platou Doma mladih Split. Prijave se primaju do 8. kolovoza 2020.
 

Culture360.ASEF.org - Media partnerships 2020

ASEF culture360 poziva na prijavu zainteresirane umjetničke organizacije koje bi, kroz medijsko partnerstvo, na portalu culture360.ASEF.org željele predstaviti svoja nadolazeća događanja (konferencije, festivale, radionice, webinare, izložbe i dr.).
 

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za prijem novih članova u sedamnaest ULUPUH-ovih Sekcija.
 

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu "Crni labud"

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Crni labud“. Poziv je otvoren do 20. kolovoza 2020.
 

Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" za 2019.

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. Prijedlozi se primaju do 25. kolovoza 2020. 
 

Program stipendiranja Goethe-instituta / documenta Institut

Objavljen je natječaj Goethe-Instituta, arhiva documente, Visoke umjetničke škole u Kasselu i Sveučilišta u Kasselu - za istraživače, umjetnike i kustose zainteresirane za radni boravak na institutu documenta.