natječaj, nagrada

Euro-mediteranska nagrada – natječajZaklada Anna Lindh i Zaklada Mediterraneo raspisali su poziv za prijavu nominacija za 4. godišnju Euro-Mediteransku nagradu za dijalog među kulturama. Tema ovogodišnje nagrade je Dijalog za ekološku održivost.

Poziv za nominacije otvoren je za članove 43 nacionalnih mreža organizacija civilnoga društva iz država članica Zaklade Anna Lindh, među kojima je i Hrvatska mreža za suradnju na Euro-Mediteranu čiji je koordinator Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Za nagradu se mogu nominirati pojedinci i organizacije koji provode projekte ili inicijative koje su povezane s temom ovogodišnje nagrade – promicanje međukulturalnoga dijaloga koji prepoznaje zaštitu okoliša kao društveni izazov te koji doprinosi pronalaženju zajedničkog načina za poboljšanje okoliša.

Nominaciju kandidata za nagradu mora predložiti član organizacije koja je članica Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu. Međutim, nominirani kandidat ili organizacija ne mora nužno biti član/članica Hrvatske mreže.

Dobitnik nagrade primit će nagradu na prestižnoj ceremoniji i sudjelovat će na nekoliko događanja koja organizira Zaklada Anna Lindh.

Dosadašnji dobitnici nagrada su organizacija Ratnici za mir (Palestine/Israel), Rima Maroun (Libanon), Rodi Kratsa (Grčka), Jan Willems – Theatre Day Productions (Nizozemska/Palestina) i Deir Mar Musa (Sirija).

Za dodatne informacije o nominacijama, obratite se Hrvatskoj mreži za suradnju na Euro-Mediteranu: alf@zaklada.civilnodrustvo.hr

Izvor: www.zaklada.civilnodrustvo.hr