festival

14. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best


vrijeme: 3.6.2010. - 6.6.2010.
mjesto: Zagreb

Ovogodišnji 14. po redu Međunarodni ulični festival Cest is d' Best, okupit će od 3. do 6. lipnja, na ulicama i trgovima u širem centru Zagreba, ugledne europske performere, zabavljače, žonglere, pjevače i brojne druge.

U sklopu bogate ponude kvalitetne urbane i klupske glazbe bit će održan i koncert Darka Rundeka i Soul Fingersa. Sretni smo što građanima ove godine možemo najaviti vrlo atraktivan festivalski program, koji će posjetiteljima pružiti četiri nezaboravna dana puna kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja, rekao je direktor festivala Zlatko Petrović.

Cirkuski performeri, kakao je rečeno, osnova su identiteta Cest is d' Besta pa se i ove godine vodilo računa o tome da se posjetiteljima predstave novi izvođači i nove predstave. Odabrano je 28 cirkuskih performera koji će tijekom festivala predstaviti 11 različitih predstava.

Najsjevernija granica festivala je Kaptol centar koji će svoj prostor oplemeniti izložbom fotografija s prošlogodišnjeg festivala.

Na Cvjetnom trgu će, uz puno kvalitetne glazbe, biti održan i popularan 'Dukatino - maraton beba' za najmlađe. Za mališane će, tijekom trajanja festivala, biti organizirano niz radionica plesa, pjevanja, crtanja te druženje s vršnjacima.

Cest is d' Best svoj će epitet međunarodnog festivala ove godine opravdati i time što će, uz dovođenja brojnih stranih umjetnika, dio sadržaja 'izvesti' u Australiji, na ulicama Sidneya. Tamo će, naime, biti postavljena izložba 'Festivalskih zastavica', koje je osmislila voditeljica likovnog programa festivala Dijana Nazor.

U sklopu festivala, prvi će put biti organizirana i utrka konobara i građana od šatora na Trga bana Jelačića do trga u sklopu Kaptol centra.

(Hina)