natječaj

Volontiranje u Kući Lauba


prijava: 15.11.2011
mjesto: Zagreb, Lauba, Baruna Filipovića 23a

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do utorka, 15. studenoga.

Program volontiranja namijenjen je kandidatima i kandidatkinjama koji su završili studij humanističkog, umjetničkog ili ekonomskog usmjerenja, ili se nalaze na završnim godinama studija. Želimo stvoriti tim ljudi iz različitih područja: povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, režije, snimanja i ekonomije, koji imaju različite interese za suvremenu umjetnost i njihove programe.
 
Radno vrijeme Kuće Lauba je od 15 do 23 sata svakoga dana (uključujući nedjelju), subotom od 11 do 23 sata. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je svakoga dana po četiri sata. Svaki sudionik radi u jednoj od tri smjene, šest dana u tjednu, ovisno o unaprijed pripremljenom rasporedu.
 
Program je volonterski i traje tri mjeseca. Program započinje u ponedjeljak, 28. studenoga 2011. potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca, a završava 4. ožujka 2012. Prvi tjedan će volonteri raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz prošlog programa te će proći edukaciju. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.
 
Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju sa zbirkom, ukoliko s njom nisu otprije upoznati.

Prijave se šalju isključivo mailom, na adresu: internships@lauba.hr
 
- Obrazac za prijavu nalazi se ovdje.
- Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internet stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje i tako dalje.
 - Životopis valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.
 
Nepotpune, faksirane i poštom poslane prijave neće se razmatrati. O dospijeću prijave kandidati neće biti posebno obaviješteni.Prijave traju do 15. studenoga u ponoć, rezultati će biti objavljeni na Laubinoj internet stranici, a odabrani kandidati i kandidatkinje biti će obaviješteni putem e-maila do ponoći 20. studenoga.