predstava, djeca, mladi

Kazalište 'Novi život' gostuje u Rovinju


vrijeme: 6.12.2011. 9,10.30 i 12 h
mjesto: Rovinj, Kazalište Antonio Gandusio, Trg M. Tita 3

Zagrebačko Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' gostuje u rovinjskom kazalištu 'Antonio Gandusio', gdje će u utorak, 6. prosinca, u 9, 10.30 i 12 sati, izvesti predstavu za djecu 'Balada o pingvinu'.

Autorica: Lana Šarić / Redatelj: Ivan Plazibat / Scenski pokret i koreografija: Maja Marjančić / Scenografija: Marta Crnobrnja / Kostimografija: Petra Dančević / Skladatelj: Darko Hajsek / Oblikovanje svjetla: Nenad Lalović

Igraju: Vojin Perić, Anita Matković, Dajana Biondić, Maja Marjančić, Milenko Zeko

Tehnička podrška: Ana Biondić, Ivana Veran, Branko Ostojić, Nikola Višić

'Balada o pingvinu' jest priča o usamljenom dječaku-pingvinu koji živi na vrhu ledenog brijega, u hladnom dvorcu i druži se sa nekoliko svojih Ja, što znači da je jedini stanovnik dvorca. Tu je i njegov zaleđeni psić, te veliki portret djeda. Kako ničije srce ne voli samoću, tako i srce našeg pingvina traži društvo, pa šalje poruku u balonu, kako bi je netko našao i došao mu u goste.                                                                                            

Ostatak priče treba doživjeti u kazalištu i naučiti djecu da su različitosti bogatstvo, da djeca koja imaju teškoća vrijede kao i sva druga, da sljepoća, gluhoća ili neka druga teškoća nisu razlog da im se rugamo i smatramo ih manje vrijednima.