konferencija, znanstveni skup

Novinarstvo i novi mediji: nove granice


vrijeme: 3.4.2012. - 4.4.2012.
organizator: CFI (Canal France International) / Međunarodno neovisno udruženje novinara Srbije (IJAS) / Veleposlanstvo Francuske u Srbiji

CFI (Canal France International), u suradnji s Međunarodnim neovisnim udruženjem novinara Srbije (IJAS) i veleposlanstvom Francuske u Srbiji, organizira 3. i 4. travnja 2012., u Beogradu, međunarodni kolokvij o ulozi novih medija u jugoistočnoj Europi.

Naglasak kolokvija je na perspektivi budućeg uključivanja regije u EU. Projekt pod nazivom 'Novinarstvo i novi mediji: nove granice' podupiru IREX i OESS, zaduženi za mobiliziranje stručnjaka i sudionika iz regije. Predviđeno je sudjelovanje devedesetak osoba od čega tridesetak stručnjaka iz Francuske te zemalja regije, uključujući Hrvatsku.

Cilj konferencije je potaknuti razmjenu iskustava i inovacija u pogledu razvoja novih medija u zemljama jugoistočne Europe. Ona se uklapa u projekt 4M kojeg je CFI pokrenuo 2011 i koji, u cilju pomoći partnerima u ovladavanju novim medijima, osim sastanaka i seminara uključuje i radionice posvećene multiplatformskom novinarstvu. Nakon Beograda, uslijedit će, u mjesecu lipnju, mediteranski '4M"' u francuskom Montpellieru.

Program beogradske konferencije, koji je u cijelosti dostupan na engleskom i francuskom jeziku na stranicama 4M-a, predviđa 6 okruglih stolova o informaciji na Internetu, modelima ekonomske neovisnosti medija, istraživačkom novinarstvu, webdokumentarizmu, pravnoj regulativi i etici glede novih medija, te novinarima odnosno građanima kao izvorima informacija.

Ukoliko ste zainteresirani za spomenuti događaj, molimo Vas da se čim prije javite na mail adresu presse@ambafrance.hr