novo izdanje

Zeleni vodič za mobilnost objavljen na 4 jezikaZeleni vodič za mobilnost za izvedbene umjetnosti objavljen je na francuskom, talijanskom, njemačkom i kineskom jeziku. Vodič su zajednički objavili Julie’s Bicycle i On The Move, a namijenjen je direktorima, menadžerima, dizajnerima svjetla i drugim profesionalcima iz područja izvedbenih umjetnosti s ciljem da njihov rad postane 'zeleniji'.


Vodič je rezultat partnerstva između neprofitne organizacije Julie’s Bicycle iz Londona, koja radi na održivosti unutar kreativnih industrija te mreže On the Move koja je od 2002. aktivna u promicanju informacija o mobilnosti umjetnika i stručnjaka u kulturi na svim poljima i u svim disciplinama. Pet verzija vodiča dostupno je za besplatno preuzimanje.

Zeleni vodič za mobilnost daje praktične savjete, popise i primjere iz industrije koji pokazuju najbolje prakse održivosti u svim fazama organizacije turneja. Obzirom da je izdanje dostupno na pet jezika, puno šira publika može razvijati ekološki održive prakse turneja.

Vodič sadrži rječnik, sažetak ključnih problema i rizika te se referira na najvažnije tekstove i međunarodne ugovore koji daju globalni pregled problema.

Svaki prijevod Zelenog vodiča za mobilnost podržao je različiti nacionalni sponzor koji želi poticati međunarodnu mobilnost umjetnika, s naglaskom na ekološki aspekt. Francusku verziju financiralo je Ministarstvo kulture i komunikacije, talijansku regija Piedmont kroz udrugu C’era L’acca, njemačku verziju ITI – Germany i IGBK, a kinesku verziju Misija NR Kine pri EU.