natječaj, financiranje

Allianz Cultural Foundation - natječaj


prijava: 31.03.2013
organizator: Allianz Cultural Foundation

Allianz Cultural Foundation raspisuje natječaj za pružanje potpore projektima iz područja umjetnosti, znanosti i obrazovanja. Prijave za projekte u 2014. godini otvorene su do 31. ožujka 2013. godine.

Allianz Cultural Foundation promovira osobito talentirane europske znanstvenike i umjetnike. Osobito podržava projekte suradnje koji uključuju partnere iz barem tri zemlje. Uz potrebne umjetničke, znanstvene i edukativne kvalitete, prijedlog projekta treba naglasiti da projektni partneri dijele financijsku i tematsku odgovornost te surađuju na ravnopravnoj osnovi.

Poseban je pozornost usmjerena projektima koji omogućuju dugoročno umrežavanje uključenih umjetnika i projektnih partnera. Stoga se podržavaju isključivo projekti, a ne institucije. Allianz Cultural Foundation prednost daje projektima iz centralne i jugoistočne Europe te Mediterana.

Kriterij za financiranje jest da projekt predstavlja suvremene koncepte svih žanrova i medija, koji prezentiraju nove ideje u umjetnosti, kulturi i obrazovanju. Projekti mogu biti radionice, na kojima se aktivni transfer znanja te razmjena iskustava među sudionicima vrednuju kao rezultat sam po sebi. Također, projekti bi se na duge staze trebali odnositi i na širu publiku, ne samo na stručnjake.

Prijave se primaju putem emaila i obične pošte. Prijava ne bi smjela uključivati više od 5 stranica. U planu troškova potrebno je jasno naznačiti za koje se stavke ukupnog troškovnika prijavljujete i s kojom svrhom. Također, potrebno je ispuniti nacrt projekta (maksimalno 2 str.). Allianz Cultural Foundation osigurava sufinanciranje, a ne kompletno financiranje projekta. Trajanje projekta je ograničeno te je potrebno priložiti detaljni koncept kao i vremenski i financijski okvir.

Više