natječaj

Natječaj za Volonterski Oskar 2013


prijava: 19.01.2014
organizator: Volonterski centar Zagreb

Volonterski centar Zagreb u 2013. godini raspisao je natječaj za Volonterski Oskar, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Rok za podnošenje prijave otvoren je zaključno s nedjeljom, 19. siječnja 2014.


Pozivaju se neprofitne organizacije koje rade s volonterima da za nagradu Volonterski Oskar nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije te im na taj način iskažu dodatno priznanje.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Nominirana može biti svaka osoba ukoliko ispunjava sljedeće kriterije:
- obavljanje volonterskih aktivnosti u smislu Zakona o volonterstvu, NN 58/07, 22/13;
- državljanstvo Republike Hrvatske;
- životna dob od 15 godina na više;
- volontiranje u organizacijama koje su definirane Zakonom o volonterstvu kao organizatori volontiranja (udruge, zaklade, fondacije, sindikati, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave), a koje imaju sjedište na području Grada Zagreba;
- prikupljeno najmanje 80 volonterskih sati u posljednjih 12 mjeseci (od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2013.), volontirajući za jednog ili više organizatora volontiranja koji organiziraju volonterske aktivnosti na području Grada Zagreba.

Predlagatelj kandidata može biti isključivo neprofitna organizacija koja je člankom 7. Zakona o volonterstvu definirana kao mogući organizator volontiranja (udruga, zaklada, fondacija, sindikat, vjerska zajednica, javna ustanova, turistička zajednica, državno tijelo i tijelo lokalne i područne (regionalne) samouprave), a koja organizira volonterske aktivnosti na području Grada Zagreba.

Aktivnost se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Dodatne informacije o natječaju pronađite na stranici, a prema potrebi molimo koristite sljedeće kontakte:

Volonterski centar Zagreb
Ilica 29, HR-10 000 Zagreb
Tel. 01/ 3013 829
Fax. 01/ 3013 736
Mob. 098/ 373 615
E-mail. zvs@vcz.hr