smotra, revija

Vinkovačke jeseni od 12. do 21. rujna


vrijeme: 12.9.2014. - 21.9.2014.
mjesto: Vinkovci

Na ovogodišnjim 49. vinkovačkim jesenima, koji će se održati od 12. do 21. rujna pod sloganom 'Široka je slavonska livada', sudjelovat će više od 8.000 sudionika, a bit će održano više od 50 priredbi.

Predsjednik Organizacijskog odbora te manifestacije tradicijske kulture, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić izjavio je kako će se samo u središnjem mimohodu sudionika Vinkovačkih jeseni nalaziti više od 3.500 članova kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina koje njeguju izvorni hrvatski folklor.

Najavio je i kako će se ove godine sedmodnevna Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije, kojom tradicionalno započinju Vinkovačke jeseni, umjesto na Trgu Vinkovačkih jeseni održati na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu grada.

"Spremni smo za 49. vinkovačke jeseni i pozivamo sve koji žele biti dio programa manifestacije da nam se jave kako bismo sve sadržaje na vrijeme uvrstili u naše promotivne materijale koje ćemo posjetiteljima, kojih se i ove godine u našem gradu očekuje preko 100.000, dijeliti na info štandu u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Vinkovaca", rekao je je tajnik županijske Zajednice kulturno umjetničkih društava Stjepan Đurković. (Hina)