predstavljanje, predavanje, tribina, koncert

Instaliranje Rijeke u Karlovcu


vrijeme: 6.3.2015. 19:00
mjesto: Mala scena, Hrvatski dom Karlovac, Kurelčeva 4
organizator: KA-MATRIX

Danas, 6.3. 2015. s početkom u 19 sati, KA-MATRIX predstavlja riječku scenu, a njeni akteri govore o problematici rada u prostorima i načinima unaprijeđenja scene kojoj pripadaju. Osim tribine očekuju vas i izložba plakata i koncert riječkih bendova.

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. nastavlja s predstavljanjem inicijativa koje pronalaze svoje mjesto u urbanim sredinama.

Događaj "Instaliranje Rijeke" zamišljen je kao predstavljanje prostora u Rijeci koji su se nekad koristili kao industrijski pogoni a danas su postali pogoni nove kulturne scene, prvenstveno se odnoseći na prostore bivšeg skladišta tvornice IVEX na Delti i bivše tvornice Hartera gdje polako ali sigurno raste novi prostor namijenjen nezavisnoj, urbanoj i društveno-kulturnoj sceni.

S aktivnostima kojima se trenutno bavi riječka scena, problematikom rada u prostorima i načinima unaprijeđenja scene kojoj pripadaju upoznati će nas kroz razgovor predstavnici udruga koje čine upravo tu scenu bitnom:

Željko Pendić (Distune Promotions)
Dubravko Stašek (Distune Promotions)
Vinko Golembiowski (Ri Rock)
Damir Batarelo (Škatula)

Osim tribine na Maloj Sceni Hrvatskog doma biti će postavljena izložba plakata riječke scene s događanja održanih posljednjih nekoliko godina.

Dakako, nakon koncerta prigodna svirka! Kako danas zvuče suvremeni riječki bendovi pokazati će bendovi:

ASHERAAH
Ovi mladići su na vrijeme započeli istraživati "sporu" stranu, prebirući jednako između utjecaja čeških LVMEN i kalifornijskih NEUROSIS. Začinili su pjesme dugačkim uvodima, snažnim razradama i vizualnim stimulansima. Nakon nešto izmjena u postavi, ponovno kreću okupirati naše misli svirajući pjesme s prvoga albuma THE MOUNTAIN, izdanoga za zagrebački GEENGER RECORDS.
https://www.asheraah.com/
https://www.facebook.com/asheraah
https://music.geengerrecords.com/album/the-mountain

THE MAGIC BUM
Magični klošar ne može naći dom niti u jednom glazbenom žanru. Kad ne klošari na Venice Beach nivou u hit videoigri iz 1999., Tony Hawk's Pro Skater 2, pokušava slušati što više glazbe i užicati elemente i zvukove od raznih naizgled nepovezanih bendova i diskografskih kuća - od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova, od Warp Records i Werkdiscs do Profound Lore-a i Neurota pa natrag od Sunn O))) do Aphex Twina, stvarno je neodlučan, ali opet zvukovno poseban, misteriozni kolektiv probisvijeta zvan The Magic Bum.
https://nemafejsbuka.nemaboga.com/

LOST LUCID
Neumoljivo nastavljaju metafizičko istraživanje glazbe, tražeći nova značenja, gubeći se vlastitim glazbenim pejzažima unutar kojih se utjecaji neo psihodelije miješaju s agresivnim stonerom, pritom imajući na umu da zvučno bježanje iz realnog svakako postaje nužnost sviju nas.
http://lostlucidband.bandcamp.com/

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

Satnica:
Otvorenje izložbe i tribina: 19.00 - 20.30h
Koncert: 22.00h