obljetnica, proslava

Obilježavanje 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke


vrijeme: 2.3.2016. - 6.3.2016.
mjesto: Zagreb

Centar za ženske studije, koji upravlja Memorijalnim stanom Marije Jurić Zagorke, svake godine obilježava godišnjicu Zagorkina rođenja. Ove godine priređen je zanimljiv program namijenjen svim uzrastima.

U srijedu 2.3. 2016. godine priključite se podnevnoj šetnji Zagorkinim tragom po Zagrebu pod vodstvom Slavice Jakobović Fribec, prilikom koje će se predstaviti drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanja Vodiča Zagorkinim tragom kroz Zagreb autorice (okupljanje kod spomenika banu J.Jelačiću  u 12:00) ili večernjoj šetnji Zagorkina priča pod kostimiranim vodstvom Martine Findrik i Ane Zbiljski kroz događaje iz Gričke vještice (okupljanje kod spomenika M.J.Zagorki u Tkalčićevoj ulici u 19:00).
 
Molimo potvrdite svoj dokazak na e-mail zenstud@zenstud.hr do 1.3. Broj sudionika/ca je ograničen na 40 osoba.
 
U nedjelju 6.3., u 12:00 pripremljeno je posebno iznenađenje. U suradnji s Udrugom za razvoj “uradi sam” kulture – Radiona/Zagreb Makerspace s ciljem uvođenja intermedijalnih praksi i maker culture, bit će predstavljen DIY hologram s likom Zagorke.
 
Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke otvoren je od 11-16 sati, na Zagorkin rođendan 2.3., te u četvrtak 3.3. i nedjelju 6.3. (uz prikazivanje dokumentarno-igranog filma Zagorka autorice Biljane Čakić Veselič u 14:00 sati).
 
Događanja pratite na Facebook stranici Sretan rođendan Zagorka!