• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


kazalište

60. Festival hrvatskih kazališnih amatera - online

Hrvatski sabor kulture predstavlja 60. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koje će se po prvi puta održati u online okruženju. U online festivalskom programu od 4. do 19. prosinca bit će prikazano čak 16 predstava različitih žanrova, poetika i estetika u izvedbi različitih kazališnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske.
 
film, video

13. Subversive Film Festival

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. izdanje Subversive Film Festivala i to od 28. studenog do 7. prosinca u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te na online platformi volimdokumentarce.net.
 
kazalište

13. Gumbekovi dani od 4. do 19. prosinca

Festival kabareta XIII. Gumbekovi dani održat će se od 4. do 19. prosinca u Histrionskom domu u Zagrebu, a donosi 11 gostujućih predstava i novu premijeru Histriona 'Na parove razbrojs', koja će festival i otvoriti i zatvoriti.
 

Izložba povodom stogodišnjice smrti Celestina Medovića

Izložba kojom se obilježava stogodišnjica smrti Mata Celestina Medovića, jednog od najvažnijih predstavnika hrvatskog modernog slikarstva, predstavlja se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika od 22. listopada.
 
vizualne umjetnosti, likovna umjetnost

35. Salon mladih / 'Millennial'

Jubilarno 35. izdanje Salona mladih pod nazivom "Millennial" bavi se, prema koncepciji kustosice Nike Šimičić, generacijom milenijalaca koju, među ostalim, karakteriziraju digitalno doba, globalizacija, društvene mreže i egocentričnost, a bit će otvoreno 21. listopada.
 

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.