• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


20. Osječko ljeto kulture

Dvadeset godina najraznovrsnijih izvedbi, performansa, glazbenih večeri, izložbi i predstava najbolji su pokazatelj kako je Osječko ljeto kulture apsolutni kulturni brend Grada Osijeka, a ovogodišnji program, koji stoji uz okruglu brojku, dokazat će kako kultura i umjetnost savršeno idu uz grad na Dravi. 
 
književnost, publicistika, jezik

9. Festival 'Miroslav Krleža'

Festival Miroslava Krleže vraća se njegovu rodnom gradu koji će biti i u fokusu programa, a deveto festivalsko izdanje održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda koji nosi Krležino ime jer je u potresu u ožujku oštećen ambijentalni teatar na Krležinu Gvozdu.
 
književnost, publicistika, jezik

Međunarodni festival slikovnice 'Čuvari priča'

Festival slikovnice 'Čuvari priča' će se održavati u sklopu programa Osječkog ljeta kulture 2020., u razdoblju od 2. do 4. srpnja, u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
film, video

7. Diversions International Short Film Festival

Sedmi Diversions International Short Film Festival održat će se u Svetom Ivanu Zelini od 2. do 5. srpnja. Ovogodišnji program prikazuje se istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na službenoj mrežnoj stranici Festivala.
 

Katamaran Art 2020.

Treću godinu zaredom umjetnost putuje jednom od najprometnijih katamaranskih linija na Jadranu koja povezuje Split i Jelsu...
 

55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

Svečano otvorenje 55. Zagrebačkog salona - primijenjene umjetnosti i dizajn održat će se u srijedu, 24. lipnja, u 19 sati, na otvorenom prostoru ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
kazalište

26. Zadarsko kazališno ljeto

Zadarsko kazališno ljeto održat će se od 2. do 29. srpnja, a otvara ga Gogoljeva drama 'Kabanica', postavljena lani u režiji Vinka Radovčića i u koprodukciji Drame Plus i HNK Zadar.
 
ostalo

Bjelovarsko kulturno ljeto 2020.

Na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koje se održava od 26. lipnja do 6. rujna, predviđeno je 90 kulturnih događanja uz šarolik glazbeni sadržaj, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare.
 
glazba

Karlovačko Zvjezdano ljeto 2020.

Karlovačka trotjedna manifestacija 'Zvjezdano ljeto' održat će se od 23. lipnja do 13. srpnja s bitno smanjenim sredstvima i sedamdeset uglavnom domaćih programa, najavljeno je u srijedu na predstavljanju programa na Starom gradu Dubovac.
 

20. Liburnia Jazz Festival

Jubilarni, 20. Liburnia Jazz Festival, održat će se početkom srpnja, iako su organizatori prije dva mjeseca gotovo odustali od ovogodišnjega izdanja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Opatiji.
 
film, video

13. Festival mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split među prvim je filmskim smotrama u Europi i svijetu koji će se održati u post-korona vremenu. Njegovo 13. izdanje otvorit će se 2. srpnja u ljetnom kinu Bačvice hrvatskom premijerom filma 'Mater' redatelja Jure Pavlovića, u kojem glavne uloge tumače Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić.
 
glazba

Prandau festival orguljaške i komorne glazbe

PRANDAU festival održat će se od 20. lipnja do 20. rujna 2020. u Donjem Miholjcu, u Dvorcu Mailath-Prandau i župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela. Festival je programski usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua.
 
kazalište

60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Predstavom "Uspavanka za mišića" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka 20. lipnja na Ljetnoj pozornici kod katedrale sv. Jakova u Šibeniku otvorit će se 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.
 
film, video

14. Festival tolerancije u open air izdanju

Ovogodišnji, 14. Festival tolerancije otvara festivalsku sezonu uz sjajne filmove i zanimljiv popratni program, a održat će se od 28. lipnja do 4. srpnja na zagrebačkom Bundeku. Ulaz na sve projekcije i popratne sadržaje je besplatan!
 

20. Ljeto na Strossu

Ljeto na Štrosu održava se od 11. lipnja do 1. rujna 2020., a ovogodišnje posjetitelje očekuje raznolik kulturno-zabavni program - koncerti, izložbe, likovne radionice i dr....
 
ostalo

8. Ljetni diskont kulture

Centar kulture Trešnjevka donosi sedam tjedana kulture pod vedrim nebom s porukom 'Dobro je činiti dobro'. Ljetni diskont kulture održavat će se u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani, u razdoblju od 4. lipnja do 24. srpnja 2020.
 
film, video

Ljetna pozornica Tuškanac 2020.

Ljetnu pozornicu Tuškanac tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje 'Ljetno kino Europa', 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).
 

Kulturno-umjetnički projekt 'Ljeto u Tehničkom'

Projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik od 1. lipnja donosi Zagrepčanima ljetnu kulturno-umjetničku oazu u kojoj će se tijekom tri mjeseca nizati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi, paneli.