• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


street art

Tjedan s umjetnicima – počinje osmi Street art festival

Pred nama je još jedno izdanje festivala koji u svoj program aktivno uključuje zajednicu, uljepšava zidove i ulice, potiče na druženje na otvorenom i unosi umjetnost u svakodnevicu. Gosti osmog izdanja festivala sjajni su suvremeni umjetnici pozvani na suradnju radi svoje društvene uključenosti, dobrog raspoloženja i poruka koje šalju svojim muralima, a u Koprivnici će boraviti od 20. do 27. rujna.
 
folklor

55. Vinkovačke jeseni

Sve je spremno za 55. Vinkovačke jeseni koje zbog epidemije koronavirusa traju samo tri dana, tijekom kojih će se, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održati svečanost otvorenja i svečani mimohod sudionika manifestacije, najavljeno je na konferenciji za novinare.
 
književnost, publicistika, jezik

Festival Zagreb, grad poezije posvećen Vladi Gotovcu

Jedanaesto izdanje festivala Zagreb, grad poezije održat će se od 18. do 20. rujna u organizaciji Teatra poezije pod nazivom 'Znakovi za Vladu Gotovca', priopćila je Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK).
 
glazba

50. Varaždinske barokne večeri

Jubilarne 50. Varaždinske barokne večeri održavat će se od 18. do 27. rujna, a na njima će, za razliku od prijašnjih godina, nastupiti isključivo domaći umjetnici, najavljeno je u srijedu u Varaždinu.
 
kulturna baština

Dani europske baštine 2020.

Manifestacija Dana europske baštine 2020. u Hrvatskoj će se održavati tijekom rujna i listopada, s temom 'Baština i obrazovanje – učenje za život'.
 
kazalište

44. Dani satire Fadila Hadžića

Predstava 'Flex' Ivana Penovića u produkciji zagrebačkog KunstTeatra otvorila je u subotu 44. Dane satire Fadila Hadžića, koji do 26. rujna u Satiričkom kazalištu Kerempuh donose devet predstava, ove godine u epidemiološki ograničenim uvjetima i bez međunarodnoga predznaka.
 
likovna umjetnost

5. Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora. Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu.
 
glazba

Donatorski festival za obnovu HGZ-a BEETHOVENplus

Donatorski festival za obnovu Hrvatskoga glazbenog zavoda (HGZ) BEETHOVENplus održat će se od 14. do 24. rujna u Velikoj dvorani HGZ-a u Zagrebu.
 
kazalište

53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

Zagreb i ove godine postaje lutkarsko središte svijeta. Od 18. do 24. rujna u našem se glavnom gradu održava 53. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka koji će uz lutkare iz Hrvatske, publici predstaviti i lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije, Izraela, Njemačke, Poljske, Slovenije i Srbije.
 
film, video

Rendez-vous au cinéma 2020

Od 12. rujna do 11. listopada, u dvadesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske, po šesti će se put zavrtjeti Rendez-vous au cinéma, program probranih filmskih naslova. Ovogodišnje izdanje u duhu zajedništva donosi 11 frankofonih filmova različitih žanrova i rodova (drama, komedija, dokumentarni film, animirani film) iz Francuske, Belgije, Kanade, Maroka i Švicarske.
 
ostalo

Touch Me festival ove jeseni ponovno istražuje veze umjetnosti i znanosti

U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
glazba

8. festival 'Dubrovnik u pozno ljeto'

Dubrovački simfonijski orkestar priredio je osmo izdanje svog glazbenog festivala 'Dubrovnik u pozno ljeto'. U godini u kojoj Orkestar slavi 95. obljetnicu postojanja, festival će se održati u nešto drugačijem izdanju od prvotno planiranog. Publiku očekuje devet koncerata, a kao i svake godine, program festivala obuhvaća simfonijske koncerte, recitale i jazz glazbu.
 
likovna umjetnost

42. Mediteranski kiparski simpozij

Četrdeset drugi Mediteranski kiparski simpozij održat će se u Parku skulptura Dubrova kraj Labina od 18. rujna do 9. listopada 2020.
 
fotografija

11. Organ Vida - Neodlučne slike

Jedanaesti Međunarodni fotografski festival Organ Vida – Neodlučne slike održat će se od 2. rujna do 4. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti gdje će biti postavljena glavna izložba na kojoj sudjeluje deset međunarodnih umjetnik/ca.
 
glazba

Prandau festival orguljaške i komorne glazbe

PRANDAU festival održat će se od 20. lipnja do 20. rujna 2020. u Donjem Miholjcu, u Dvorcu Mailath-Prandau i župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela. Festival je programski usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua.
 

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.