• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


kazalište

9. Lutkokaz u Osijeku

9. međunarodna revija lutkarstva' Lutkokaz' održat će se od 19. do 22. ožujka u Osijeku, gdje će svim zaljubljenicima u lutkarstvo i kazalište sasvim besplatno ponuditi probrane gostujuće predstave iz Italije, Slovenije, Mađarske i Srbije uz neizostavne projekte i ispite domaćina, Akademije za umjetnost i kulturu.
 
književnost, publicistika, jezik

56. Goranovo proljeće

Pedeset i šesto Goranovo proljeće, naša najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Puli. Na ovogodišnjem Goranovom proljeću gostovat će 40 pjesnika iz 14 zemalja.
 
književnost, publicistika, jezik

13. Festival pričanja priča - Pričigin

Pred nama je trinaesto izdanje festivala pričanja priča - Pričigina. Ove godine festival će se održati od 19. do 23. ožujka na nekoliko lokacija u Splitu.
 
kazalište

43. Susreti kazališnih amatera Zagreb

Već dugi niz godina Centar Knap, u suradnji sa Zagrebačkom scenom kazališnih amatera, organizira Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FKZA). Ove godine 43. SKAZ održat će se u razdoblju od 16. do 29. ožujka, nakon čega slijedi 23. FKZA na kojem će biti uprizoreno pet kazališnih predstava po izboru prosudbenog povjerenstva.
 
ostalo

Festival svjetla

Ovogodišnji će zagrebački 'Festival svjetla' audiovizualnim instalacijama i projekcijama povijesnoj će gradskoj jezgri, živopisnim bojama i čarolijom svjetla, udahnuti novi još neotkriveni život te će se proširiti na 20 lokacija na kojima će biti prikazane 23 instalacije, najavljeno je na konferenciji za medije u četvrtak.
 
glazba

8. Dani J. S. Bacha

Međunarodni festival 8. Dani J. S. Bacha održat će se u Splitu i Kaštelima od 20. do 26. ožujka 2019. 
 

Ožujak - Mjesec Frankofonije

Mjesec ožujak već je tradicionalno u Hrvatskoj 'obojen' Frankofonijom koja će ove godine ponuditi bogat program s ukupno 150 događanja u 11 gradova diljem Hrvatske koji su pripremila veleposlanstva frankofonskih zemalja i članica Frankofonije prisutnih u Hrvatskoj, pet Francuskih alijansi i mnoge hrvatske udruge. 
 
kazalište

Gumbekovi dani 2019.

Kazališna manifestacija 12. Gumbekovi dani, posvećena jednom od najvećih hrvatskih komičara i glumaca - Mladenu Crnobrnji Gumbeku, održat će se od 16. do 31. ožujka u Histrionskom domu u Zagrebu.
 

Ožujak - Mjesec Slave Raškaj u Ozlju

Četvrtu godinu u Ozlju se obilježava ožujak kao mjesec slavne slikarice Slave Raškaj (1877 – 1906).
 
likovna umjetnost

Striegl: Humanistička svjetlucanja u praznini svijeta

Povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku, Gradska galerija Striegl predstavlja izložbu pod nazivom 'Striegl: humanistička svjetlucanja u praznini svijeta/slike na poleđini stakla', koja se održava od 15. veljače do 30. ožujka 2019.  
 

Izložba 'Josef i Anni Albers - putovanje kroz slijepo iskustvo'

U godini obilježavanja 100. obljetnice Bauhausa, Muzej suvremene umjetnosti početkom 2019. otvara multisenzornu izložbu pod nazivom 'Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo'.  
 
glazba

Orguljski festival Anabasis 2018./2019.

Koncerti u sklopu Orguljskog festivala Anabasis održavaju se u periodu od  30.10.2018. do 28.5.2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
 
društveno hum. znanosti

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.