izložba

Dva primjera sa Studija dizajna: Svjetla budućnosti


vrijeme: 7.7.2016. - 12.7.2016.
mjesto: Zagreb; HDD Galerija, Boškovićeva 18

U četvrtak, 7. srpnja, u 20 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Svjetla budućnosti', drugi od dva izložbena postava objedinjena nazivom 'Dva primjera sa Studija dizajna'. Izložba ostaje otvorena do 12. srpnja.

Kroz niz svjetlosnih instalacija u galerijskom prostoru bit će predstavljeni koncepti studenata diplomskog studija zagrebačkog Studija dizajna bazirani na njihovim predviđanjima inovativne upotrebe svjetla i umjetne rasvjete u interaktivnim ambijentima budućnosti. Prilikom otvorenja izložbe održat će se i kratak [d]razgovor s Andreom Hercog, Mladenom Orešićem I Ivanom Fabrio te studentima Studija dizajna kojim zaokružujemo ovo dvokratno izložbeno predstavljanje.

Mini ciklus Dva primjera sa Studija dizajna zamišljen je kao prezentacija primjera dobrih edukacijskih praksi u dizajnerskom obrazovanju, ovog puta s fokusom na projektima sa zagrebačkog Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U tom smislu, riječ je o svojevrsnom nastavku sličnih izložbenih projekata koji su predstavili aktivnosti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu (izložbe Interakcije, 2012.; Eutropija – Uvod u spekulativnu dizajnersku praksu, 2015.)  i Sveučilišta Sjever (Život na Sjeveru, 2014.). Osim što ovaj mini-ciklus prikazuje visoke standarde i inovativne pristupe u obrazovanju mladih autora, on zapravo kroz teme koje povlače dva njime obuhvaćena projekta ukazuje i na važnost promišljanja dizajna u širem kontekstu. U slučaju izložbe Dizajn za društvene promjene riječ je bila o kontekstu društva, ideji ljudskih prava i društvene promjene, dok se u drugoj izložbi iz istog mini-ciklusa bavimo dizajnom u kontekstu tehnologije i zamišljanja budućnosti.
Više