poziv za prijedloge

Fu:bar - Otvoreni poziv za izlaganje glitch umjetnosti


vrijeme: 15.9.2016.
prijava: 1.9.2016.
mjesto: Galerija Siva, AKC Attack
organizator: Format C i AKC Attack

Format C i AKC Attack pozivaju umjetnike da prijave svoje radove na ovogodišnji  /'fu:bar/ koji će se u rujnu održati u Zagrebu. Prijave su otvorene do 1. rujna.
/'fu:bar/ je događanje s tematikom greške u novomedijskoj umjetnosti i procesu njezinoga nastajanja. Sastoji se od prezentacijskih cjelina (artist talk-ova), edukativnih radionica, umjetničkih audio-vizualnih performansa i izvedbi te izložbe glitch vizualne umjetnosti.

Održava se u Sivoj Galeriji u AKC Medika u Zagrebu i cilj mu je okupiti suvremene glitch umjetnike iz cijeloga svijeta te podržati recentnu novomedijsku estetiku editiranog kôda i eksperimentalnog pristupa.

Otvoreni poziv svima koji stvaraju greškama. Utjelovljujemo digitalnu nasumičnost u opipljive objekte, te zvučne i vizualne instalacije. Razmatramo sve uratke u bilo kojoj glitch tehnici, ukoliko ih je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis, web objekt ili video projekciju.
 
Prijave su otvorene od 18. lipnja do 1. rujna 2016. na međunarodnom online obrascu.
Dodatne informacije su dostupne na: fubar@hacklab01.org
 
Glitch (/ɡlɪtʃ/) je umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka, estetika neočekivanog u tehnološkim procesima, koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kôdom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.