izložba

Otvarenje izložbe Street art Karnewal


vrijeme: 3.11.2016. 20:00
mjesto: Pierottijeva 11 (Medika)

KA-MATRIX i Autonomni kulturni centar  Attack! Organiziraju zajedničku izložbu karlovačkih i dugoreških umjetnika koji svoj rad baziraju na uličnoj ('street art') estetici. Otvorenje skupne izložbe Street art Karnewall, održat će se u četvrtak 3.11.2016 od 20.00 sati u galeriji Siva.
 
 Izložba je nastala kao dio istoimenog projekta koji se provodi kroz platformu Clubture. Događanju u Zagrebu prethodilo je zajedničko gostovanje umjetnika iz Zagreba, Karlovca i Duge Rese u Lovincu i Vukovaru gdje su se tamošnjoj publici predstavili izložbom i uličnom akcijom - crtanjem grafita. Osim izložbe, u Lovincu su se održale radionice s učenicima i učenicama osnovne škole Lovinac. Cilj radionica stencil, sticker arta, paste upa i grafita bila je popularizacija street arta i aerosol umjetnosti.  Nakon Zagreba izložba i popratni program uličnih akcija sele u Dugu Resu i Pulu.

Na izložbi će biti prikazani radovi Tally Rayne Adams, Leonarda Lesića, Ranka Ajdinović i drugih koji svoje radove često predstavljaju i na gradskim pročeljima te su jedni od najangažiranijih umjetnika na lokalnoj nezavisnoj kulturnoj sceni.