predavanje, tribina

Tribina 'Uhvatiti sliku i demokratizirati medij-o arhiviranju video umjetnosti u Hrvatskoj i regiji'


vrijeme: 2.12.2016. 19:00
mjesto: Knjižni klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb
organizator: Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

U klubu Booksa u petak 2.12. u 19:00, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture organizira tribinu 'Uhvatiti sliku i demokratizirati medij' o arhiviranju video umjetnosti u Hrvatskoj i regiji.

Na tribini će se govoriti o zbirkama video umjetnosti u specijaliziranim institucijama, modelima suradnje umjetnika i institucija, načinima na koje umjetnici čuvaju vlastite radove ili koriste postojeće zbirke video umjetnosti u svom radu.
 
Na tribini će govoriti
 
·        Luka Polutnik, koordinator produkcije ljubljanskog arhiva DIVA Station
·        Diana Nenadić, voditeljica izdavačke djelatnosti Hrvatskog filmskog saveza
·        Gani Mehmetaj, direktor Kosovafilma iz Prištine
·        Isidora Ilić iz umjetničkog dua Doplgenger iz Beograda
·        Igor Grubić, multimedijalni umjetnik.

Tribini u Zagrebu prethode javna događanja u Prištini 28. studenog i Beogradu 30. studenog.
 
Tribina je završno javno događanje u sklopu projekta "Arhiv kao praksa", koji istražuje odnose nezavisne kulture i suvremene umjetničke produkcije u regiji koristeći različite arhivske metode. Partneri na projektu su SEECult iz Beograda, Zavod za suvremenu umjetnost (SCCA) iz Ljubljane, Qendra Multimedia iz Prištine te Kulturtreger i Kurziv iz Zagreba, a projekt se provodi kroz Kooperativu - regionalnu platformu za kulturu.
 
"Centar za dokumentiranje nezavisne kulture" je arhiv nezavisne kulturne scene, koji u Zagrebu vode dvije organizacije - Kulturtreger (udruga koja vodi književni klub Booksa) i Kurziv (udruga koja vodi portal Kulturpunkt.hr).